Hvad laver et menighedsråd?

Menighedsrådet udgør den lokale forvaltning af folkekirken inden for sognet. Rådet er  sammensat af frivillige, som er valgt for en periode på fire år. Sammen med præsterne og kirkernes ansatte har de ansvar for at skabe gode rammer om kirkens liv og vækst. Menighedsrådet har ansvar for kirkens økonomi og er arbejdsgiver for alle personalegrupper undtagen præsterne. Menighedsrådet spiller også en central rolle ved ansættelsen af præster.

For at blive valgt til kirkens menighedsråd skal du være medlem af folkekirken og tilhøre det sogn, hvor du ønsker at engagere dig. Der er valg til menighedsrådet hvert 4. år. Rådet mødes en gang om måneden. Ud over de faste menighedsrådsmøder kan rådets medlemmer være involveret i forskellige udvalg og aktiviteter, eller have særlige opgaver i kirken.

FOLKEKIRKEN ER EN GRÆSRODSORGANISATION

- Henrik Wigh-Poulsen, Biskop over Aarhus Stift

Hvad betyder forskelligheden for folkekirken? Hør Henrik Wigh-Poulsen fortælle om styrken ved menighedsrådsstrukturen i Grundtvigsk Forums nye afsnit om menighedsrådsvalget!

Eksternt link til Grundtvigsk Forum på Facebook

Læs mere om menighedsrådets arbejdsopgaver

Siderne her er fra det offentlige menighedsmøde og valgorienteringsmøde som blev afholdt den 18. august 2020. Her kan du læse lidt om, hvad menighedsrådet har arbejdet med de sidste 4 år, samt se hvilke tanker man har gjort sig om det fremtidige arbejde.

Klik her for at se arbejdsområderne 2017-2020

Klik her for at se ideer til det fremtidige arbejde