Du er her: 
søndag29nov2020

Musikgudstjeneste - Mit Afrika

søndag29nov2020 kl. 16:00 - 19:00

Tema: Mit Afrika – advent og Karen Blixen

Musikken bliver til denne lejlighed leveret af den Gambianske komponist, koraspiller og sanger Dawda Joberteh, Sal Dibba, Chappe & International Stygekvartet.

Ved denne gudstjeneste vil advents tekster om håb og længsel, forjættelse og opfyldelse blive bragt i spil med Karens Blixens tekster om og fra Afrika. Med bøgerne Den afrikanske farm (1937) og "Skygger paa Græsset" (1960) skabte Karen Blixen en myte om et liv i frihed og oprindelighed, der imødekom en romantisk længsel hos læserne i det borgerlige Europa. Ligeledes er brevene, hun skrev i Afrika vidnesbyrd om at have hjemme i et andet land end der, hvor hun var født. Her kunne hun bedre udfolde sig i overensstemmelse med sit ubændige temperament. Hos de sorte folk på farmen fandt hun en oprindelig livskraft og aristokratisk stolthed, som i hendes øjne var gået tabt i det borgerlige Danmark. Den afrikanske farm er ligeledes et vidnesbyrd om, hvordan Karen Blixen som storyteller komponerede sit liv; hvordan natur og kultur, frihed og rettet-hed, længsel og opfyldelse spiller en afgørende rolle i hendes livsforståelse. 

Dawda Jobarteh er barnebarn af den berømte Alhaji Bai Konte og viderefører den stærke vestafrikanske Griot-tradition som traditionel musiker, skjald og historie fortæller.

Dawda Jobarteh har samarbejdet med bl.a. Pierre Dørge, Mussa Diallo, Ida Corr, Caroline Henderson, SCRAM, Den Sorte Skole, CTM, Palle Mikkelborg, Rumpistol, Suleymane Faye, Toumani Diabaté. 

Jens Christian Chappe Jensen, der er fast ”kapelmester” ved disse musikgudstjenester, har arrangeret musikken for strygere til Dawda Jobartehs kommende CD, hvor han selv medvirker på saxofon. Det er netop musik fra denne CD, som vil danne grundstammen til denne musikgudstjeneste, hvor også Dawdas faste samarbejdspartner, perkussionisten Sal Dibba medvirker.

Desuden vil en international strygekvartet være med til at gøre denne musikoplevelse helt enestående.