Forfatter- og musikgudstjenester

Hanne Marie Houkjær
Tlf. 86 17 10 1886 17 10 18
E-mail: hmho@km.dk

Fra musikgudstjenesten med "Vektral".

Ønsker du at modtage Risskov Kirkes nyhedsbrev med nyt om forfatter- og musikgudstjenester samt andre arrangementer - direkte på din email? Så tilmeld dig her.

Risskov Kirke har indført et spændende koncept med musik- og forfattergudstjenester. Den traditionelle højmesse kombineres med et nyt udtryk i form af en forfatter, der deltager i prædiken, eller en indbudt musikant, der byder ind med nye typer musik til gudstjenesten.

Århundredets Festival

La belle époque, perioden var præget af et blomstrende kulturliv hvilket førte til et rigt liv i Paris saloner og på cafeerne.
Med inspiration i ”den skønne tid” i Paris afholdes i Risskov
Kirke tre filosofiske samtalesaloner og

Musikgudstjeneste med Den Franske Kvartet søndag d. 11. marts kl. 16

Overskriften er ”kærligheden” Forsangeren, Claude Chichon, der er født og opvokset i Paris, har sammen med Emir Bosnjak (accordeon), Thomas Sejthen (bas) og Karsten Aaholm (guitar) indspillet musik til digte af Prins Henrik på cd'en »La Sirène «. Prins Henriks poesi bunder i en fransk symbolistisk impressionistisk litterær tradition, der trækker direkte linjer til Paul Verlaine og Arthur Rimbaud. Nogle af disse kærlighedsdigte vil Den Franske Kvartet fremføre ved denne musikgudstjeneste,
sammen med kendte franske viser fra Piaf til Brel i nye arrangementer. De vil ligeledes akkompagnere salmerne. Kvartetten, som er kendt for deres nærværende og intense optræden og sammenspil, vil i dagens anledning desuden være udvidet med saxofonisten Jens Chr. ”Chappe” Jensen. Saxofonen blev opfundet i 1846 og fandt sin store udbredelse i perioden.
Sognepræst Hanne Marie Houkjær læser tekster fra Bibelen og franske digte fra perioden og reflekterer over impressionisme og kærlighed.

Tidligere forfatter- og musikgudstjenester har været velbesøgte. Her er et uddrag fra tidligere afholdte arrangementer

Cohen i kirken Et besøg i digteren Leonard Cohens univers med Karst Holm og Cohen Trioen Mar 2017
Who Killed Bambi Musikgudstjeneste med strygergruppen "Who killed Bambi" fra Det Jyske Musikkonservatorium,
der tidligere har besøgt Risskov Kirke.
Nov 2016

Ulvetimen

Musikgudstjeneste - nordisk rockmelankoli med bl.a. Kristian Kjærulff Ravn

Feb 2016

Who Killed Bambi

Musikgudstjeneste med strygergruppen "Who killed Bambi" fra Det Jyske Musikkonservatorium, der ved denne lejlighed besøgte Risskov Kirke for anden gang.

Jan 2015

Lisbeth Smedegaard Andersen

Forfattergudstjeneste med tidligere præst i Risskov Kirke, Lisbeth Smedegaard.

Mar

Our Broken Garden

Den østjyske gruppe Our Broken Garden med Anna Brønsteds luftige vokal i front er kendt for deres drømmende, melankolske lydunivers.

Jan 2014
Jens Smærup

Hvordan modtager Jesus børnene? Læs Jens Smærup Sørensen´s prædiken fra forfattergudstjenesten 12 jan. 2014 her.

Jan 2014

Indtryk fra tidligere forfatter- og musikgudstjenester

Musikgudstjeneste med vektral: Elektronisk musik og visuals.

Vektral

Musikgudstjeneste med Per Vers: