Forfatter- og musikgudstjenester

Sognepræst
Hanne Marie Houkjær
E-mail: hmho@km.dk

Fra musikgudstjenesten med "Vektral".

Ønsker du at modtage Risskov Kirkes nyhedsbrev med nyt om forfatter- og musikgudstjenester samt andre arrangementer - direkte på din email? Så tilmeld dig her.

Risskov Kirke har indført et spændende koncept med musik- og forfattergudstjenester. Den traditionelle højmesse kombineres med et nyt udtryk i form af en forfatter, der deltager i prædiken, eller en indbudt musikant, der byder ind med nye typer musik til gudstjenesten.

Stjerner, rødder, krybben, vand, skyer, drømme, engle, ild, sol, hav, sol og måne; ting og fænomener vi kan betragte og iagttage. På himlen, i kunsten, i litteraturen og i hverdagen.  De har det til fælles at de også er tegn og symboler på mere end den konkrete ting vi kan se for os. I kristendommens fortællinger har de en merbetydning.

Ved efterårets og forårets musikgudstjenester vil vi i ord, ritual, musik og ord forsøge at trænge dybere ind i disse fænomener.

I september handler det om stjerner og rødder. I december er det krybben. Gennem tekster og billeder fra bibelen, litteraturen og billedkunsten vil vi se op mod stjernerne, ned til jordens rødder og ind i krybberummet. Hvad fortæller disse symboler os om det at være menneske.

Søndag 9. december 2018 kl. 16.00

Musikgudstjeneste -
Denne musikgudstjeneste vil give en oplevelse af hvordan man synger julen ind i katolske lande som Colombia, Chile, Argentina med flere. Julens budskab om barnet der blev født i en krybbe i en stald spiller en central rolle i disse lande. ”Jul i Latinamerika” præsenterer katolske julesange spillet på trommer, harmonika, bas, klaver, percussion og saxofon. ”Jul i Latinamerika” har rod i en musikalsk tradition, hvor det rytmiske er med til at bære budskabet frem. Man får lyst til at danse. Også det er juleglæde.

Musikken leveres af: Claude Chichon sang, Tina lassen på kor og sang, Kristian Lassen på klaver, Peter Seebach percussion, Johs Jørgensen bass, Jens Christian Chappe Jensen spiller saxofon, og leder gudstjenestens musikalske forløb.

Tema: Krybben Præst Hanne Marie Houkjær

Tidligere forfatter- og musikgudstjenester har været velbesøgte. Her er et uddrag fra tidligere afholdte arrangementer

Cohen i kirken Et besøg i digteren Leonard Cohens univers med Karst Holm og Cohen Trioen Mar 2017
Who Killed Bambi Musikgudstjeneste med strygergruppen "Who killed Bambi" fra Det Jyske Musikkonservatorium,
der tidligere har besøgt Risskov Kirke.
Nov 2016

Ulvetimen

Musikgudstjeneste - nordisk rockmelankoli med bl.a. Kristian Kjærulff Ravn

Feb 2016

Who Killed Bambi

Musikgudstjeneste med strygergruppen "Who killed Bambi" fra Det Jyske Musikkonservatorium, der ved denne lejlighed besøgte Risskov Kirke for anden gang.

Jan 2015

Lisbeth Smedegaard Andersen

Forfattergudstjeneste med tidligere præst i Risskov Kirke, Lisbeth Smedegaard.

Mar

Our Broken Garden

Den østjyske gruppe Our Broken Garden med Anna Brønsteds luftige vokal i front er kendt for deres drømmende, melankolske lydunivers.

Jan 2014
Jens Smærup

Hvordan modtager Jesus børnene? Læs Jens Smærup Sørensen´s prædiken fra forfattergudstjenesten 12 jan. 2014 her.

Jan 2014

Indtryk fra tidligere forfatter- og musikgudstjenester

Musikgudstjeneste med vektral: Elektronisk musik og visuals.

Vektral

Musikgudstjeneste med Per Vers: