Forfatter- og musikgudstjenester

Hanne Marie Houkjær
Tlf. 86 17 10 1886 17 10 18
E-mail: hmho@km.dk

Fra musikgudstjenesten med "Vektral".

Ønsker du at modtage Risskov Kirkes nyhedsbrev med nyt om forfatter- og musikgudstjenester samt andre arrangementer - direkte på din email? Så tilmeld dig her.

Risskov Kirke har indført et spændende koncept med musik- og forfattergudstjenester. Den traditionelle højmesse kombineres med et nyt udtryk i form af en forfatter, der deltager i prædiken, eller en indbudt musikant, der byder ind med nye typer musik til gudstjenesten.

Rejsen i livets grundvilkår

Temaerne for efterårets musikgudstjenester er fødsel, frygt og tro med inspiration fa Moesgårds udstilling/film "Rejsen".

På Moesgaard Museum er der i øjeblikket en filmudstilling om ”det vi har tilfælles” – altså om livets grundvilkår.

Grundvilkår der er fælles for mennesker til alle tider og overalt på jorden.

Det er dybt fascinerende, at antropologer, arkæologer, etnografer, filminstruktører og teologer i arbejdet med livets grundvilkår
netop har øje for de samme grundstrukturer der løber som en understrøm i det fællesmenneskelige. Og det er dybt fascinerende
at kirkens ældgamle ritualer er skjult tilstede i en filmudstilling anno 2017 på Moesgaard Museum.

Derfor kan vi ikke lade være med nok engang, at gennemspille de samme grundtemaer som man har gjort i den
kristne kult til alle tider en gang mere.

I alt 7 gudstjenester vil gennem det næste år gennemspille de syv grundvilkår:
Fødsel, kærlighed, frygt (og angst), tab, tro, rationalitet og død.

Hver gudstjeneste vil således være en rejse gennem indføring og oplevelse over refleksion og til erkendelse.

Søndag 26. november 2017 kl. 16.00

Musikgudstjeneste med Mikkelborg/ Siegel & Chappe
Tema: Tro
Muskgudstjeneste med Palle Mikkelborg, Wayne Siegel & Jens Christian
"Chappe" Jensen

Trioens lyd er en unik blanding af Mikkelborgs lyriske trompet, Siegels
elektroniske klangflader og Chappes ekspressive saxofon.

Tidligere forfatter- og musikgudstjenester har været velbesøgte. Her er et uddrag fra tidligere afholdte arrangementer

Cohen i kirken Et besøg i digteren Leonard Cohens univers med Karst Holm og Cohen Trioen Mar 2017
Who Killed Bambi Musikgudstjeneste med strygergruppen "Who killed Bambi" fra Det Jyske Musikkonservatorium,
der tidligere har besøgt Risskov Kirke.
Nov 2016

Ulvetimen

Musikgudstjeneste - nordisk rockmelankoli med bl.a. Kristian Kjærulff Ravn

Feb 2016

Who Killed Bambi

Musikgudstjeneste med strygergruppen "Who killed Bambi" fra Det Jyske Musikkonservatorium, der ved denne lejlighed besøgte Risskov Kirke for anden gang.

Jan 2015

Lisbeth Smedegaard Andersen

Forfattergudstjeneste med tidligere præst i Risskov Kirke, Lisbeth Smedegaard.

Mar

Our Broken Garden

Den østjyske gruppe Our Broken Garden med Anna Brønsteds luftige vokal i front er kendt for deres drømmende, melankolske lydunivers.

Jan 2014
Jens Smærup

Hvordan modtager Jesus børnene? Læs Jens Smærup Sørensen´s prædiken fra forfattergudstjenesten 12 jan. 2014 her.

Jan 2014

Indtryk fra tidligere forfatter- og musikgudstjenester

Musikgudstjeneste med vektral: Elektronisk musik og visuals.

Vektral

Musikgudstjeneste med Per Vers: