Udflugter

Turleder:

Susanne Rysgaard

Tlf. 30 34 41 60

 

 

Der er 1-2 årlige udflugter ved Risskov Kirke.

 

Septembers himmel er så blå

 

I lighed med sidste år arrangeres der igen i år en sognetur til Løgumkloster Refugium, denne gang fra den 7. til den 10. september.

Turen koster pr. person (inkl. bustransport, ophold med fuld forplejning og program): 2.895 kr. i delt dobbeltværelse – og 3.195 kr. i enkeltværelse.
Risskov menighedsråd støtter turen med et tilskud til transporten.

Program:

Der afgår fælles bus fra Risskov kirke fredag, den 7. sept. kl. 13
– og retur fra Løgumkloster mandag, den 10. sept. kl. 13.

Vi ankommer til refugiet ud på eftermiddagen fredag – og efter indkvartering og kaffe / kage i pejsestuen, vil der være tid til at finde sig til rette i de smukke omgivelser, inden aftenens program begynder med spisning kl. 18, efterfulgt af en aften i musikkens tegn i selskab med sanger og komponist Aksel Krogslund Olesen

Lørdag formiddag skal vi møde forstander Helle Skaarup, der vil fortælle om sin vej til refugiet i Løgumkloster. Herefter skal vi over middag med en lokal guide på opdagelse i byen, hvor vi bl.a. skal se markedspladsen med skulpturen af refugiets stifter, ’gøglerpræsten’ Anders Bork Hansen, i samtale med to gøglere. Byturen slutter på museet Holmen, hvor vi ser udstillingen med de originale tegninger til Antoine de Saint-Exupérys Den lille prins. Om aftenen deltager vi sammen med refugiets øvrige gæster i kirkekoncerten i Løgumkloster Kirke. 

Søndag skal vi ud i det blå: Vi begynder med at køre syd for grænsen, til Flensborg, hvor vi skal besøge Helligåndskirken, som er hovedkirke for de danske menigheder i Sydslesvig. Kirken, der ligger midt på gågaden, blev i 2013 – efter inspiration fra Christianskirken i Fredericia – udsmykket af Bjørn Nørgaard med tre store glasmosaikker og en stor bronzeskulptur. Værkerne, der samlet har fået titlen Pinseporten, har alle motiver, der relaterer til Pinsen og Helligånden: Bebudelsen, Jesu dåb og disciplene, der modtager Helligånden. De tre glasmosaikker er desuden knyttet sammen med symbolerne for tro, håb og kærlighed: kors, anker og hjerte. Sammen med den lokale menighed deltager vi her i gudstjenesten kl. 10 ved pastor Jacob Ørsted – og får efterfølgende fortalt om kirkens historie og om Bjørn Nørgaards udsmykning. 

Efter besøget i Helligåndskirken, kører vi til en af de mindste menigheder i Flensborg, sandsynligvis Sporskiftet. Her kan vi spise vor medbragte frokost – og høre lidt mere generelt om, hvordan det er ’at være dansk kirke’ i Sydslesvig. Turen fortsætter gennem Flensborgs gamle bydel, forbi havnen og museumshavnen med de historiske sejlskibe – og et fint kig op til Slesvig Holstens største museum Museumsberg, der troner højt oppe.

Vel hjemme på refugiet skal vi om aftenen ind i den blå: Vi skal synge sammen efter Højskolesangbogen ved undertegnede og en af refugiets pianister. 

Mandag formiddag er der litteratur på programmet: Sammen med sognepræst og litterat Anette Jensen skal vi i den islandske forfatter Jon Kalman Stéfanssons univers, inden vi efter frokosten forlader refugiet og forventer igen at være ved Risskov kirke ca. 15.30.

 

Tilmelding:  

Tilmelding og nærmere oplysninger: Løgumkloster Refugium, tlf. 74743301 eller undertegnede.

Turen gennemføres ved 20 deltagere. Vel mødt!

 

Turleder: Susanne Rysgaard

Fhv. efterskolelærer og sognepræst

Mobil: 30344160

 

NB. Husk pas  

 

Tidligere udflugter i det forgangne år har både været udenbys og rundvisninger på kirkens område.

Sønderjylland Weekendtur med ophold på Løgumkloster Refugium Sep.2017
Nordøstdjurs Natur, kultur og kirkekunst på Djurs v. Hans Sylvain Thomsen Maj.2016
Historisk
rundvisning 

Billedforedrag v. Cand. Mag. Mikkel Michelsen omkring Risskov Kirkes historie fra villa til kirke. Rundvisning i kirkens "hemmelige" rum i små grupper.

Juni.2013


Udflugt til den smukke Hobro kirke 2013:
Udflugt til den smukke Hobro kirke