Retræter og pilgrimsvandringer

Elisabeth Lidell

elisabeth@lidell.dk

www.elisabethlidell.dk

Søndag 27. maj 2018 kl. 17.00: Pilgrimsgudstjeneste med udvidet kirkegang v. Elisabeth Lidell
Pilgrimspræsten inviterer alle med ud i ’Vorherres store katedral’. Temaet er Pinse og Helligånd. Efter en kort andagt i kirken tager vi på udvidet kirkegang i den lysegrønne bøgeskov i Riis Skov og langs stranden, ca. 4 km. Derefter spiser vi sammen i Sognegården. Middagen er vegetarisk og koster 100 kr. Efter spisningen er der generalforsamling m.h.p. stiftelse af en århusiansk pilgrimsforening. Tilmelding til middagen: elisabeth@lidell.dk senest d. 22. maj

Om retræter og pilgrimsvandringer

Siden årtusindskiftet har Elisabeth Lidell arbejdet på at udvikle pilgrimsvandring som en meningsfuld trospraksis i folkekirken. Det er et pionerarbejde, som glædeligvis har spredt sig i hele landet. I 2006-08 tog hun ulønnet orlov for at arbejde som pilgrimspræst, og i 2009 sagde hun sin sognepræstestilling i Risskov op for at blive ansat som pilgrimspræst i Århus Stift.

Det betyder, at sognene kan trække på hende i forbindelse med undervisning og inspiration om pilgrimsvandringens teologi og praksis. Det kan f.eks. være i form af tilrettelæggelse og gennemførelse af pilgrimsgudstjenester samt pilgrimsvandringer med menighederne, inkl. konfirmander.

Pilgrimsvandringer