Kalender-arkiv

Onsdag 20/3-2019 19.00
Tænkepause - Fiktion
v. Simona Zetterberg Gjerlevsen. Adjunkt ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. Vi både producerer og konsumerer hele tiden fiktion i form af film, romaner, computerspil og YouTubevideoer. Mennesket har altid fundet på historier og fiktive scenarier, og det er en af årsagerne til, at vi har kunnet skabe så avancerede samfund, som vi har i dag. Desværre har den opfundne historie også en slagside. Vores samfund præges i dag af fake news, og vores tid er endda blevet kaldt for den postfaktuelle æra. Hvordan skal vi forstå opfindelsesevnen som både en fantastisk skaberkraft og en vidensundergravende tendens? I sit foredrag, der bygger på Fiktion i serien Tænkepauser, forsøger adjunkt Simona Zetterberg Gjerlevsen at besvare dette og andre spørgsmål om fiktion.
Tirsdag 19/3-2019 19.30
Orgelmusik af J.S.Bach
Bach var dybt forankret i den protestantiske tradition - den lutherske koral, som han til stadighed varierede og arbejdede med i al sin kirkelige musik - kantater, passioner, oratorier og orgelkoraler. En rigtig stor del af denne tradition lever i dag i bedste velgående også i den danske folkekirke. Denne aften er det Hanne Kuhlmann, der er domorganist i København, som vil fremføre et program, der udelukkende består af musik fra Bachs hånd. Hanne Kuhlmann er uddannet i Danmark, Frankrig og England og har vundet priser i mange internationale orgelkonkurrencer samt spillet koncerter i en lang række lande.
Søndag 17/3-2019 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
2.s.i fasten
Søndag 10/3-2019 16.00
Århundredets Festival - musikgudstjeneste
Trompetisten Palle Mikkelborg, harpenist Helen Davies og saxofonisten Jens Chr. "Chappe" danner den musikalske ramme for denne musikgudstjeneste. Skuespiller Solbjørg Højfeldt læser digte op af nogle af mellemkrigstidens digtere. Musikgudstjenesten veksler mellem musik, oplæsning og refleksioner. Hanne Marie Houkjær er liturg.
Søndag 10/3-2019 11.30
Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp
Sæt allerede nu X i kalenderen. Vi håber, at så mange frivillige vil med ud at banke på dørene, at alle Risskovs borgere får mulighed for at give mennesker i nød en håndsrækning. Det kan være svært at rumme, når verden koger over af krig, uretfærdighed og katastrofer. Man får let lyst til at lukke øjnene for grusomhederne, men heldigvis har vi stadig mulighed for at hjælpe hinanden på tværs af grænser. Og vi kan faktisk hjælpe. Når vi samler ind ved dørene, giver det fremtidsmuligheder og håb til dem, der modtager hjælpen. De penge, der samles ind ved Folkekirkens Nødhjælps indsamling, går både til akutte katastrofer, til arbejdet med menneskerettigheder, minerydning og ekstrem ulighed og til langvarige bæredygtige projekter for verdens fattigste. På indsamlingsgruppens vegne Rie Vestergaard
Søndag 10/3-2019 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s. i fasten
Torsdag 7/3-2019 17.00
Århundredets Festival
Kjeld Holm og Katja Holm om Tom Kristensen Tom Kristensen (1893-1974) betragtes med rette som en af Danmarks største digtere og kritikere. Tidligere biskop Kjeld Holm fortæller om digteren Tom Kristensen og skuespiller Katja Holm vil læse nogle af Tom Kristensen digte.
Onsdag 6/3-2019 17.00
Århundredets Festival
Pia Juul om Agnes Henningsen - Et let og letsindigt og vanskeligt liv Digter Pia Juul fortæller om sin fascination af Agnes Henningsen (Poul Henningsens mor). En skildring af en kvinde og forfatter som levede i en tid og en verden, der skulle vænne sig til, at kvinder tør sige deres mening
Tirsdag 5/3-2019 17.00
Århundredets Festival
Anders Thyrring Andersen om Johannes V. Jensen - Da Gud og du var i mit Nu - Den religiøse længsel i Johannes V. Jensens digte. Mag.art. i litteraturhistorie og præst Anders Thyrring Andersen vil fortælle om Johannes V. Jensens digte fra 1906 og følge forfatterens udvikling – set gennem hans digte - op til hans død i 1950. Digte der handler om længsel og død og den evighedslængsel, som ikke kan opfyldes
Tirsdag 5/3-2019 14.30
Højskoleeftermiddag - v. Kees van Kooten Niekerk
"Naturvidenskabernes og teologiens stærke sider og begrænsninger " Foredraget forsøger at bestemme betingelserne for naturvidenskaberne. Naturvidenskabernes styrke ligger i den empiriske efterprøvning af hypoteser og teorier, hvilket har ført til en dybtgående indsigt i verdens beskaffenhed. Naturvidenskaberne har dog en grænse i, at eksistentielle spørgsmål om etik og livets mening falder udenfor deres kompetence. Teologi forstås her som kritisk refleksion over kristendommens lære og livsform. Fordi teologiens bud på livets mening inkluderer en forståelse af mennesket og verden, har den en berøringsflade med naturvidenskaberne. Kees van Kooten Niekerk er lektor emeritus i etik og religionsfilosofi ved det daværende Teologiske Fakultet i Aarhus; har især beskæftiget sig med K.E. Løgstrups etik, bioetik og forholdet mellem teologi og naturvidenskab.
Søndag 3/3-2019 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Fastelavn
Lørdag 2/3-2019 11.00
Dåbs- familie- og fastelavnsgudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Vi mødes først til gudstjeneste, hvor der også er mulighed for at holde barnedåb. Musiker og pianist Mathias Jæger spiller klaver til salmer og sange. Bagefter går vi udenfor, hvor De Grønne Pigespejdere sørger for, at vi kan slå katten af tønden. Der er flere tønder, så børn i alle aldre er velkomne. Når vi har kåret konger og dronninger, slutter vi med varm kakao og fastelavnsboller til alle i sognegården. Kom og vær med – og kom gerne udklædt, så kan vi prøve at gætte, hvem du er!
Tirsdag 26/2-2019 14.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Søndag 24/2-2019 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Seksagesima
Torsdag 21/2-2019 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Denne torsdag handler Himmellyd & Ganefryd om VENSKAB. Det bedste er at holde en ven i hånden. Så kan det tit føles som om, man sammen kan man klare næsten alt. Emil fra Lønneberg gjorde ofte alt muligt forkert, også sad han dér helt alene i brændeskuret. Men Emil havde en ven - en god ven.
Onsdag 20/2-2019 19.00
Tænkepause - Kreativitet
Jan Løhmann Stephensen er adjunkt på Æstetik og Kultur, Aarhus Universitet. Dette foredrag handler om,hvorfor vi har opfundet kreativiteten på de måder, vi har. Og ikke mindst hvilke interesser, der ligger bag denne kreativitetsiver. Og hvad der sker, når den menneskelige kreativitet møder nye teknologier. Vi er de senere år blevet enormt besatte af, at vi skal være kreative. Hver især og som samfund. Til gengæld synes vi knap så optagede af, hvordan og hvorfor er vi kommet på den idé. Hvordan er vi eksempelvis gået fra ideen om, at kreativitet er noget, der er forbeholdt gale genier, plagede ånder og anarkistiske grænsegængere,til kravet om at vi nu alle skal være kreative?
Søndag 17/2-2019 10.00
Gudstjeneste v. Anne Christine Benner
Septuagesima
Søndag 10/2-2019 10.00
Gudstjeneste v. Anne Christine Benner
Sidste.s.e.H.3 k
Tirsdag 5/2-2019 14.30
Højskoleeftermiddag - "Skønhed - en engel gik forbi
Dorthe Jørgensen Dr.phil. i filosofi & idéhistorie og dr.theol. i religionsfilosofi fik i 2016 tildelt Dansk Forfatterforenings Faglitterære pris for sit forfatterskab. Hvorfor spilde tiden på skønhed i en verden fuld af problemer? Dette provokerende spørgsmål har filosof og idéhistoriker Dorthe Jørgensen forfulgt i mange år. I Skønhed – En engel gik forbi 2006 fortæller Dorthe Jørgensen ikke kun om, hvad kunstnere og tænkere forstår ved skønhed. Hun undersøger også, hvilke skønhedsforståelser der findes inden for f.eks. politik, natur- og sundhedsvidenskab, organisationsteori, teologi, pædagogik og marketing. Dorthe Jørgensen argumenterer for, at skønhed er meget mere, end vi som regel tror. Skønhedserfaringer er ikke bare sanselige oplevelser af lækre former. De kan åbne på en måde, så vi fornemmer dimensioner, vi i almindelighed blot overser. Skønhedsfilosofien sætter vor forståelse af os selv og verden i perspektiv. Den giver stof til overvejelser over, om vi lever, som vi har bedst af, og tænker, som vi bedst kan.
Søndag 3/2-2019 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
4..s.e.H.3 k
Tirsdag 29/1-2019 14.00
Sansegudstjeneste, Hørgården v. Anne Christine Benner
Søndag 27/1-2019 16.00
Musikgudstjeneste - Kysset
Ved denne gudstjeneste vil vi lytte til Højsangens billedsprog, Brorsons salmer og Jakob Sheppards nyfortolkninger af Højsangen. Skiller man erotik og religion, bliver erotikken forfladiget og religionen kold, skrev den tyske filosof Walther Schubart. Temaet er "Kysset" og for musikken står: Jakob Sheppard: Vokal, guitar Søren Bigum: Keyboard Louise Vangsgaard: Violin Jens Christian Chappe Jensen: Saxofon Præst: Susanne Kramer Madsen
Søndag 27/1-2019 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
3..s.e.H.3 k
Torsdag 24/1-2019 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Denne gang handler Himmellyd & Ganefryd om VILDSKAB. Nogle dage, så råber vi, skriger og hopper skørt. Er vilde og svære at få til at sidde stille. Som Ronja Røverdatter, der løber i skoven og skriger sit øredøvende forårsskrig bare fordi, hun ikke kan lade være. Andre dage er vi rolige og stille og slet ikke vilde. Og andre gange er vi lige dér midt i mellem.
Søndag 20/1-2019 10.00
Gudstjeneste v. Anne Christine Benner
2..s.e.H.3 k
Onsdag 16/1-2019 19.00
Tænkepause - Jesus
Kasper Bro Larsen, cand. theol. Lektor ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet. Jesus sagde ”Følg mig!” I dag har han flere følgere end nogen kendis på Twitter. Men hvem var den historiske Jesus? Bibelforskningen har været på jagt efter svaret i 200 år. Og forslagene er mangfoldige: en politisk revolutionær, en hippiefilosof, en jødisk freelance-rabbiner, en bondeprofet eller en healer- charlatan. Men har han overhovedet eksisteret? Er Jesus ikke bare et produkt af de første kristnes fantasi? Jesus er en superstar. Alle kender ham, mange forguder ham, og en del historikere tror, han havde sin gang på jorden. Om end han nok ikke gik på vandet. Til gengæld måtte han sluge kamelen og gå fra Herodes til Pilatus blot for at ende på korset. Men hvorfor skulle en jødisk håndværker fra Udkantspalæstina overhovedet derop? Var Jesus militant oprørsleder, gudsbenådet storyteller eller slet og ret Guds søn?
Søndag 13/1-2019 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s.e.H.3 k
Tirsdag 8/1-2019 14.30
Højskoleeftermiddag - Tove Ditlevsen
Musikalsk foredrag v. Jeannet Ulrikkeholm Cand. mag i fransk og italiensk. Uddannet indvandrerlærer. Har i mange år undervist på danske universiteter, gymnasier og VUC. Tove Ditlevsen mente selv,at hun var født med en slags sivebrønd og septiktank indvendigt. Aldrig så snart havde hun fået den ene til at fungere, før helvede brød løs i den anden. I løbet af dette foredrag fortæller Jeannet om Tove Ditlevsens kaotiske liv. Forfatteren voksede op på Vesterbro i et fattigt arbejderkvarter og havde fra barnsben en ambition om at blive en berømt forfatter. Hun nåede at skrive talrige noveller, romaner, selvbiografier, essays, digte, artikler og hørespil, inden hun døde for egen hånd i 1976. Jeannet Ulrikkeholm fortæller om sammenhæng mellem liv og digtning, og hun synger både kendte og mindre kendte sange med tekst af Tove Ditlevsen. ❚
Søndag 6/1-2019 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Hellig 3 kongers søndag
Tirsdag 1/1-2019 16.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Søndag 30/12-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Julesøndag
Onsdag 26/12-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2. Juledag
Tirsdag 25/12-2018 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Juledag
Mandag 24/12-2018 16.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Mandag 24/12-2018 14.45
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Mandag 24/12-2018 13.30
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Mandag 24/12-2018 11.00
Familiegudstjeneste v. Karen M. Trolle Viholm
Juleaften
Søndag 23/12-2018 14.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
4. s. i advent - Bemærk klokkeslæt
Fredag 21/12-2018 8.00
Juleafslutning for skolerne
8.15 Risskov Skole 7.-9. klasse - 9.00 Strandskolen 7.-9. klasse - 9.45 Strandskolen 0.-3. klasse - 10.30 Strandskolen 4.-6. klasse - 11.15 Risskov Skole 4.-6-klasse - 12.00 Risskov Skole 0.-3.klasse-
Onsdag 19/12-2018 17.00
Pilgrimsgudstjeneste i adventstid v. Elisabeth Lidell
Denne aften stemmer vi sindet til julens mysterium. Vi mødes udenfor Sognegården. Faklerne tændes, og vi vandrer rundt på kirkegården, mens vi får et ord med på vejen. Efter gudstjeneste i kirken fortsætter vi med spisning i sognegården. 60 kr. Aftenen slutter med generalforsamling i Østjysk Pilgrimsforening. Tilmelding mhp spisning inden 11.12.: elisabeth@lidell.dk
Tirsdag 18/12-2018 10.00
Juleafslutning for børneinstitutioner
Kl. 10.00 For de yngste Kl. 11.00 For de lidt ældre Vi skal høre fortællingen om den første jul. Vi skal lytte til klokkerne, til orgelet der spiller, og vi skal sammen synge julesange.
Søndag 16/12-2018 10.00
Gudstjeneste v. Carsten Clemmmensen
3.s. i advent
Torsdag 13/12-2018 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne K. Madsen og Karen T. Viholm
Denne torsdag handler Himmellyd & Ganefryd om KÆRLIGHED. Vi kan smile, vi kan græde, vi kan være mørke, vi kan være lyse, vi kan hoppe og danse og vi kan sidde helt ligeså stille. Lige meget hvordan vi har det, så har vi brug for kærlighed. Denne torsdag handler om kærlighed og om hvad jul og kærlighed kan have med hinanden at gøre.
Tirsdag 11/12-2018 19.00
Adventsgudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Tirsdag 11/12-2018 14.00
Gudstjeneste Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Viholm
i Cafeen
Søndag 9/12-2018 16.00
Musikgudstjeneste -
Denne musikgudstjeneste vil give en oplevelse af hvordan man synger julen ind i katolske lande som Colombia, Chile, Argentina med flere. Julens budskab om barnet der blev født i en krybbe i en stald spiller en central rolle i disse lande. ”Jul i Latinamerika” præsenterer katolske julesange spillet på trommer, harmonika, bas, klaver, percussion og saxofon. ”Jul i Latinamerika” har rod i en musikalsk tradition, hvor det rytmiske er med til at bære budskabet frem. Man får lyst til at danse. Også det er juleglæde. Musikken leveres af: Claude Chichon sang, Tina lassen på kor og sang, Kristian Lassen på klaver, Peter Seebach percussion, Johs Jørgensen bass, Jens Christian Chappe Jensen spiller saxofon, og leder gudstjenestens musikalske forløb. Tema: Krybben
Søndag 9/12-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
2.s. i advent
Torsdag 6/12-2018 17.00
Har Engle Vinger
Danseforestilling ved Risskov Efterskoles dansehold og koreograf Ulla Krebs i Risskov Kirke De seneste måneder har vi på Risskov Efterskoles Danselinje arbejdet intenst med at få vores første forestilling op at stå. Vi har i samarbejde med Risskov Kirkes præster skabt en forestilling med engle som hovedtema. Vi har hørt kunstnere og præsters historier om dem, og vi har digtet vores egne. Vi har set dem i billeder og beskrevet med ord. Vi har leget med deres bevægelser og følelser, deres historier og tanker, og nu er vi mere end klar til at vise alle jer, hvor denne rejse tog os hen. "Engle skal ikke forklares, men besvares”. Ulla Krebs Bille
Mandag 3/12-2018 19.30
Julekoncert med Gospelkoret Great Joy
Traditionen tro synger Gospelkoret Great Joy julemåneden ind i Risskov Kirke. Kom og nyd en adventsstund med korets altid stemningsfulde repertoire, hvor svingende gospel og stille ballader afløser hinanden.
Søndag 2/12-2018 16.00
Advents- og julemusik
Kirkens kor, solist og organist har sammensat et program, som omfatter julemusik fra en lang række lande. Der skal lyttes til engelske Christmas carols, små juleperler fra en række andre europæiske lande samt selvfølgelig kendt dansk julemusik. Og der bliver som altid inviteret til veksel- og fællessang.
Søndag 2/12-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
1.s. i advent
Lørdag 1/12-2018 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Efter gudstjenesten er der julestue i sognegården, hvor der serveres æbleskiver, juice og the/kaffe. Her kan du lave en juledekoration eller klippe/klistre julepynt
Tirsdag 27/11-2018 14.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Viholm,
Dagligstuen, afd. 19
Søndag 25/11-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Sidste søndag i kirkeåret. Prædiken og altergang ved praktikant fra pastoralseminariet Lasse B. Madsen
Lørdag 24/11-2018 10.30
Basar
Den traditionelle Basar i Risskov kirke. Der indledes i kirken med gudstjeneste kl. 10.00 - herefter åbnes boderne. Som altid har de mange flittige frivillige strikket, hæklet, syltet, bagt, lavet dekorationer og julepynt i lange baner, og alt er til salg for absolut rimelige penge.Overskuddet går til godgørende formål. Husk kontanter! Vi kan ikke håndtere andre betalingsmåder.
Torsdag 22/11-2018 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Denne torsdag handler Himmellyd & Ganefryd om HÅB. Vi kan håbe, vi får dessert efter aftensmaden, vi kan håbe, vi får det, vi ønsker os i fødselsdagsgave og vi kan håbe at alt det bedste sker for hele verden. Sådan kan håbet strække sig fra jorden og helt op til himlen. Præst er Karen Margrethe Trolle Viholm
Onsdag 21/11-2018 19.00
Tænkepause - Karma
Karma – et østligt eller vestligt begreb? v/ Marianne Qvortrup Fibiger Lektor, Ph.d. Religionsvidenskab, Institut for Kultur og samfund, Aarhus Universitet. Karma er almindeligvis et begreb, som vi forbinder med de østlige religioner, men det er i de senere år blevet en integreret del af det danske sprogbrug og dermed også begrebsverden, symbol- og billedsprog. Men i modsætning til Østen, hvor karma ofte har en negativ betoning, og som noget, der forklarer din position i livet i forhold til tidligere levet liv, så forstås det i Danmark ofte som en nu og her følelse - som en ”feel good” følelse. Det er en interessant rejse, som karmabegrebet har haft fra øst til vest og måske også tilbage igen. Foredraget vil tage jer med på denne rejse og også føre jer tilbage til begrebets religionshistoriske rødder.
Søndag 18/11-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
25.s.e.trinitatis
Torsdag 15/11-2018 19.00
Sidste arrangement i Hospitalskirken
Det store kor "Fællesklang" gæster hospitalskirken en sidste gang, og synger glad gospel
Søndag 11/11-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
24.s.e.trinitatis
Torsdag 8/11-2018 19.00
Afslutningsgudstjeneste i Hospitalskirken
Biskop Henrik Wigh-Poulsen medvirker Efterfølgende reception i hospitalets festsal
Tirsdag 6/11-2018 14.30
Fuldmagt til liv v/ Iben Krogsdal
Hvad vil det sige at være kristen i en moderne virkelighed? Kan kristendommen overhovedet formuleres på nudansk? Og hvad længes mennesker efter i dag – hvis de endnu længes efter noget? Iben Krogsdal, dansk forfatter og salmedigter, fortæller om det moderne menneskeliv ud fra en række af sine salmer.Hun vil tale om livets sorger og glæder, magt og afmagt - og om, hvordan kristendommen stadig kan være en kilde til liv og forandring for mennesker i dag. Også selvom mange slet ikke længere opfatter sig selv som troende. Undervejs i foredraget synges en række nye salmer, og der vil blive tid til diskussion.
Søndag 4/11-2018 16.00
Allehelgengudstjeneste v. Karen T. Viholm, Susanne K. Madsen
Navnene på alle, som er døde eller begravet i Risskov sogn siden sidste års Alle Helgen, vil blive nævnt ved denne gudstjeneste.
Søndag 4/11-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Alle helgens dag
Tirsdag 30/10-2018 16.00
Skumringsstund
Der inviteres til en stemningsfuld eftermiddag i kirken, hvor der tændes levende lys. Vi lytter til orgelmusik, og synger kendte salmer. Bagefter spiser vi sammen i sognegården. En særlig invitation går til beboere og deres familie på Lokalcenter Hørgården og Plejeboligerne på Jasminvej.
Søndag 28/10-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
22s.e.trinitatis
Lørdag 27/10-2018 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
I gudstjenesten deltager De Grønne Pigespejdere i Risskov .
Torsdag 25/10-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Torsdag 25/10-2018 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Himmellyd & Ganefryd handler denne gang om TRO - troen der kan hoppe rundt i os alle. Nogle dage kan troen føles kæmpe stor og andre dage være helt lille. Spm en klippe, som et støvfnug eller måske nærmest helt gennemsigtig.
Onsdag 24/10-2018 19.00
Tænkepause - Ansvar
Ulrik Nissen Lektor i etik og religionsfilosofi ved Aarhus Universitet. Han har i sin forskning inden for teologisk etik særligt været optaget af ansvar som et moralsk begreb i forhold til politik, sundhed, dyr og klima. I 2014 forsvarede han sin disputats om den tyske teolog Dietrich Bonhoeffers politiske teologi. ”Ansvar fascinerer mig. Vores liv er fuld af sammenhænge, hvor vi har forskellige former for ansvar. Nogle af dem måske endda i konflikt med hinanden. Hvordan balancerer vi det?” ”Vi lever i relation til hinanden, naturen, kulturen, videnskaben og det politiske samfund. Men nogle gange mister vi blikket for, at det netop er relationerne, der giver ansvar. Spørgsmålet er, hvad det betyder for den enkelte.” ”Uden ansvar kan vi ikke tale om at være menneske. Vi er sat ind i sammenhænge, hvor vi stilles til ansvar. Tager vi ansvaret bort, reducerer vi mennesket til en ting.”
Søndag 21/10-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
21.s.e.trinitatis
Søndag 14/10-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
20.s.e.trinitatis
Torsdag 11/10-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 9/10-2018 19.00
Koncert i Hospitalkirken - musik for sopran, saxofon og orgel
Sidste koncert i de smukke Bindesbøll bygninger - der synges og spilles musik, som passer ind i det fine kirkerum. Medvirkende er Britt Trusbak, sopran, Michael H. Lund, saxofon, og ved orglet sidder Erik Haumann. Musik af bl.a. Bach
Søndag 7/10-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
19.s.e.trinitatis
Tirsdag 2/10-2018 14.30
Steen Busck om vækkelser i danmark
Vækkelser har haft stor betydning for samfundsudviklingen i Europa og Nordamerika, også for Danmarks udvikling gennem 1700- og 1800 årene. Religionen var ikke som i dag en privat sag. Den var ramme om hele den måde, folk opfattede verden og sig selv på, også i det daglige. Steen Busck, dr.phil,, har skrevet om de tidlige vækkelser i Nordvestjylland. Han har desuden beskæftiget sig med Vejlby-Risskovs historie.
Søndag 30/9-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
18.s.e.trinitatis
Torsdag 27/9-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Onsdag 26/9-2018 19.00
Åbent hus i Hospitalskirken
Hospitalspræsterne Kirsten Stoklund Larsen og Carsten Clemmensen vil fortælle om kirken, dens historie og om kirkens rolle på det Psykiatriske Hospital i Risskov.
Tirsdag 25/9-2018 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Vihom
Søndag 23/9-2018 16.00
Musikgudstjeneste med bl.a. Harpenist Robin Huw Bowen
Robin Huw Bowens harpespil repræsenterer mange århundreders walisisk musiktradition og giver samtidig den walisiske musik et nyt og vitalt udtryk. Denne søndag spiller han sammen guitaristen Frederik Munk Larsen som har opnået stor anerkendelse for sine inspirerede fortolkninger af musik fra renæssancen til vor tid. Desuden medvirker saxofonist Jens Chistian Chappe Jensen som vi kender fra tidligere koncerter i Risskov kirke, og som arrangerer fælles salmer og det musikalske forløb i gudstjenesten. Tema: Rødder Præst: Hanne Marie Houkjær
Søndag 23/9-2018 13.00
Offentligt menighedsmøde
Menighedsrådet indbyder til offentligt menighedsmøde i Sognegården. Efter dagens gudstjeneste serveres en let frokost i sognegården. Fra 13.00-13.45 foredraget ’Bindesbøllbyen – en ny nabo i Risskov’ ved provst Esben Thusgård. Herefter præsenterer menighedsrådet kort regnskab 2017 og budget 2018, samt det seneste års arbejde og det kommende års projekter . Frokosten er gratis, men af hensyn til kokken vil vi gerne have tilmelding til kirkens kontor Vel mødt. Menighedsrådet ved Risskov Kirke
Søndag 23/9-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
17.s.e.trinitatis
Torsdag 20/9-2018 19.00
Risskov Samtale Salon - introduktionsmøde
Onsdag 19/9-2018 19.00
Tænkepause - Sorg
Tiden læger alle sår, siger vi. Men sådan er det ikke med sorg. Sorg er et grundvilkår for os alle. Engang vil vi miste dem, vi elsker, og de skal miste os. Vores forskning viser, at sorg ikke går over, men det er nærmere noget vi skal lære at leve med sammen med minderne og smerten. Lykke er muligvis gavnligt for kroppen, men det er sorgen, der udvikler vores sind, skrev Proust, og ifølge Mai-Britt Guldin, psykolog og sorgforsker ved Aarhus Universitet, bør vi ikke kun fokusere på følelsen af fortvivlelse og fravær i sorgen. For hvis vi tør give sorgen plads, kan dens smerte ikke bare forvandle sig til et nærvær med erindringens glæde, den kan også lære os at leve.
Søndag 16/9-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
16.s.e.trinitatis
Lørdag 15/9-2018 14.00
Byvandring i det gamle Vejlby
”DEN FINE GAMLE FRUE OG HENDES TRE KØNNE DØTRE” Lokalhistorisk forening indbyder sammen med 4-sogns-samarbejdet mellem Vejlby, Risskov, Ellevang og Skelager sogne til en byvandring gennem det gamle Vejlby. Fhv. provst Jens Ole Henriksen vil under vandringen fortælle om, hvordan landsbyen omkring den gamle middelalderkirke i Vejlby (den fine gamle frue) i løbet af 1900-årene voksede og blev til en stor forstad med hele tre nye sogne og tilhørende kirker (de tre kønne døtre): Risskov kirke i 1934, Ellevang kirke i 1974 og Skelager kirke i 1990. Byvandringen slutter i Vejlby sognegård, hvor dagens tema illustreres via PowerPoint, og hvor menighedsrådene byder på en forfriskning. Mødested: Vejlby sognegård
Lørdag 15/9-2018 14.00
Fernisering - Generationernes Aarhus
Mejlbygruppen udstiller broderier af Århus havnefronten i Risskov Sognegård. Kunstværket Generationernes Aarhus er blevet til i mødet mellem kunstner og kunsthåndværkere fra hver ende af livet og består af 15 fortolkninger af nye og historiske bygninger på Aarhus havnefront, som indfanger og skaber dialog mellem det historiske og moderne, det unge og det gamle. Værket væver således Aarhus sammen, geografisk og tidsligt på tværs af generationer. Kom og se værket og mød kunstnerne denne lørdag eftermiddag,
Torsdag 13/9-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 11/9-2018 19.30
Koncert: Musik for fløjte og cembalo
Solofløjtenist i Odense symfoniorkester Rune Most spiller sammen med cembalisten Mettea Engelund et program, der udelukkende består af barokmusik. I centrum står naturligt nok J.S. Bach og G.F. Händel, men også andre komponister fra tiden vil være repræsenteret. De to musikere spiller de fleste af værkerne sammen, men der vil også blive mulighed for at høre dem begge som solister.
Søndag 9/9-2018 16.00
Musikgudstjeneste med Maria Malmø
Den århusianske sangerinde debuterede sidste år med albummet: ”We come from the stars”. Ved gudstjenesten deltager Maria Malmø med band, dansere og lyd- og lysinstallationer i kirkerummet. Maria Malmø skriver personlige og følsomme sange, og er blevet sammenlignet med bl.a. Björk, Eivor og Oh Land. Tema: Stjerner Præst: Susanne Kramer Madsen
Søndag 9/9-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
15.s.e.trinitatis Prædiken v. praktikant fra pastoralseminariet Lasse B. Madsen
Fredag 7/9-2018 13.00
Weekendtur, Løgumkloster Refugium
Se program under udflugter
Tirsdag 4/9-2018 14.30
Højskoleeftermiddag - om Sven Havsteen Mikkelsen
Ingen dansk maler har udført så omfattende et kirkekunstarbejde i form af altertavler, glasmosaikker og farvesætning af kirker som Sven Havsteen Mikkelsen, der boede på Tåsinge Ærø de sidste 50 år af sit liv Mere end 70 kirker i Danmark, Norge, på Færøerne og Grønland nåede han at udsmykke i en periode på mere end 40 år. v/ Carsten Winther, bibliotekschef for Hjørring Bibliotek 1985-2008
Søndag 2/9-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
14.s.e.trinitatis
Torsdag 30/8-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Tirsdag 28/8-2018 15.00
Gudstjeneste på Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 26/8-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
13.s.e.trinitatis
Søndag 19/8-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
12.s.e.trinitatis
Torsdag 16/8-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Søndag 12/8-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
11.s.e.trinitatis
Søndag 5/8-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
10.s.e.trinitatis
Torsdag 2/8-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Tirsdag 31/7-2018 15.00
Gudstjeneste på Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 29/7-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
9.s.e.trinitatis
Søndag 22/7-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
8.s.e.trinitatis
Torsdag 19/7-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Søndag 15/7-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
7.s.e.trinitatis
Søndag 8/7-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
6.s.e.trinitatis
Torsdag 5/7-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Søndag 1/7-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
5.s.e.trinitatis
Tirsdag 26/6-2018 15.00
Gudstjeneste på Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Søndag 24/6-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
4.s.e.trinitatis
Torsdag 21/6-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Søndag 17/6-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
3.s.e.trinitatis
Søndag 10/6-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
2.s.e.trinitatis
Torsdag 7/6-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Søndag 3/6-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s.e.trinitatis
Lørdag 2/6-2018 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
En gudstjeneste i børnehøjde og hvor der også er dåb. Ved klaveret sidder Mathias Jæger, som også er med i Kirkens kor.
Søndag 27/5-2018 17.00
Pilgrimsgudstjeneste med udvidet kirkegang v. Elisabeth Lidell
Pilgrimspræsten inviterer alle med ud i ’Vorherres store katedral’. Temaet er Pinse og Helligånd. Efter en kort andagt i kirken tager vi på udvidet kirkegang i den lysegrønne bøgeskov i Riis Skov og langs stranden, ca. 4 km. Derefter spiser vi sammen i Sognegården. Middagen er vegetarisk og koster 100 kr. Efter spisningen er der generalforsamling m.h.p. stiftelse af en århusiansk pilgrimsforening. Tilmelding til middagen: elisabeth@lidell.dk senest d. 22. maj
Søndag 27/5-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Trinitatis
Torsdag 24/5-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Mandag 21/5-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
2. pinsedag
Søndag 20/5-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Pinsedag
Torsdag 17/5-2018 19.00
Forårskoncert i Hospitalskirken
Koret Fællesklang glæder sig til at gæste Hospitalskirken endnu engang. Det ca. 60 personers store kor vil synge kendte hits, glade gospelsange og enkelte fællessange.
Onsdag 16/5-2018 8.30
Sogneudflugt
Lukket for tilmelding. Turen går til Nørremarkskirken i Vejle, frokost ved Fårup Sø, og besøg med omvisning i Kongernes Jelling. Læs hele turbeskrivelse i kirkebladet. Pris 165,- kr. incl. frokost, excl. drikkevarer. Max. deltager antal 45.
Tirsdag 15/5-2018 17.00
Koncert - "Håbet er lysegrønt - om nye begyndelser"
Vores traditionelle maj-eftermiddag i den bøgepyntede sognegård har i år Simon Axø som gæst. Simon er ny forstander på Testrup højskole. Han er uddannet i idéhistorie og samfundsfag og har tidligere undervist på Københavns universitet og deltager ofte i debatprogrammer i radio og TV om filosofiske emner. Ved denne lejlighed vil Simon Axø tale om "Mennesket er født til at begynde". Og som altid vil vi sammen synge foråret ind med et udvalg af vores rige danske sangskat. Britt Trusbak, solosang - Erik Haumann,klaver.
Mandag 14/5-2018 19.30
Gospelkoncert med
Gospelkoret Great Joy synger foråret ind med koncert i Risskov Kirke. Koncerten er som altid gratis. Kom og bliv i forårshumør af svingende rytmer og stille ballader.
Søndag 13/5-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
6.s.e.påske
Torsdag 10/5-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Kr. Himmelfart
Torsdag 10/5-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Kristi Himmelfarts dag
Søndag 6/5-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
5.s.e.påske
Onsdag 2/5-2018 19.00
Besøg i Hospitalskirken
4-kirkesamarbejdet indbyder til et besøg i Hospitalskirken og på den tilhørende kirkegård. Begge vil blive nedlagt når Psykiatrisk Hospital flytter til Skejby. Kom og hør om kirkens indretning, tilblivelse og historie. Undervejs serveres en lille forfriskning. Mødested: Hospitalskirken
Søndag 29/4-2018 10.00
Konfirmation, Risskov Skole 7.C v. Karen Margrete Trolle Viholm
4.s.e.påske
Fredag 27/4-2018 11.30
Konfirmation, Risskov Skole 7.B v. Susanne Kramer Madsen
Bededag
Fredag 27/4-2018 9.30
Konfirmation, Risskov Skole 7.A v. Hanne Marie Houkjær
Bededag
Torsdag 26/4-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Tirsdag 24/4-2018 15.00
Gudstjeneste på Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 22/4-2018 11.30
Konfirmation, Strandskolen 7.Z v. Susanne Kramer Madsen
3.s.e.påske
Søndag 22/4-2018 9.30
Konfirmation, Strandskolen 7.X v. Hanne Marie Houkjær
3.s.e.påske
Lørdag 21/4-2018 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Onsdag 18/4-2018 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Denne gang handler Himmellyd & Ganefryd om at SPISE sammen. Nogle spiser alene, nogle spiser i farten, andre foran tv'et - andre spiser altid sammen. I kirken hver søndag knæler vi ved alteret og spiser brød og vin i fællesskab - som Jesus gjorde det Skærtorsdag sammen med sine venner. Denne onsdag skal vi gå til alters og høre fortællinger. Bagefter går vi i sognegården og spiser sammen.
Søndag 15/4-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
2. s. e. påske
Torsdag 12/4-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Søndag 8/4-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s.e.påske
Torsdag 5/4-2018 19.30
Koncert - J.S. Bach: Kunst der Fuge
Bachs sidste værk, som han ikke nåede at fuldende, præsenterer nogle af de mest kunstfærdige kompositionsteknikker. Men for lytteren er det samtidig en ren musikalsk fornøjelse at være med! Værket består af en række kompositioner over et og samme tema, som bliver præsenteret på vidt forskellige måder. Et uddrag af Kunst der Fuge bliver ved denne lejlighed spillet af "CoMakvartetten"- en strygekvartet, som har medlemmer fra Copenhagen og Malmø. Alle medlemmer er desuden engageret i en række andre barokensembler i Øresundsområdet. Enkelte satser spilles på orglet af Erik Haumann.
Mandag 2/4-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
2. påskedag
Søndag 1/4-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Påskedag
Fredag 30/3-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Langfredag
Torsdag 29/3-2018 19.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Skærtorsdag
Torsdag 29/3-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Påskegudstjeneste
Tirsdag 27/3-2018 15.00
Gudstjeneste på Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Tirsdag 27/3-2018 11.00
Gudstjeneste på Jasminvej v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Søndag 25/3-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Palmesøndag
Onsdag 21/3-2018 19.00
Tænkepause om Politik
”Man har et standpunkt, til ... ja, tak, den kender vi. Politikere skifter holdning, som vinden blæser. Men er vi selv meget bedre? Ikke ifølge Michael Bang Petersen, politisk psykolog ved Aarhus Universitet. For vores hjerne er ikke bygget til nutidens komplekse finansforhandlinger og paragraf 20-spørgsmål. Den tænker politik, som da vi levede i små grupper på den østafrikanske savanne for tusindvis af år siden. Så den skifter holdning på baggrund af sukker, muskler og hormoner frem for logiske argumenter. Michael Bang Petersen, Professor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.
Onsdag 21/3-2018 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Hver fugl synger med sit næb, sådan lyder et gammelt ordsprog, ja, sådan er det. Vi har alle hver vores klang. Den kan være dyb og mørk, den kan være lys og skinger. Den kan være musestille eller stor og fyldig. Nogle synger i badet - andre før, de spiser. Andre igen synger, når de er glade, eller når de er kede af det. Himmellyd & Ganefryd handler denne onsdag op til påske om at SYNGE sammen. børne- og ungdomskoret medvirker ved gudstjenesten. Efterfølgende er der aftensmad i sognegården
Søndag 18/3-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Mariæ bebudelses dag
Torsdag 15/3-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 11/3-2018 16.00
Musikgudstjeneste m. Den Franske Kvartet
Søndag 11/3-2018 11.30
Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp
Se nærmere under Fokus på forsiden
Søndag 11/3-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Midfaste
Torsdag 8/3-2018 17.00
Filosofisk samtalesalon
Ph.d. og lektor i litteraturvidenskab Lilian Munk Rösing og lektor i anvendt filosofi Henrik Jøker Bjerre har en samtale om ”kunst og etik”.
Onsdag 7/3-2018 17.00
Filosofisk samtalesalon
Filosoffen Anders Fogh Jensen og hospitalspræst Christian Busch har en samtale om ”Hvordan skal jeg leve mit liv”.
Tirsdag 6/3-2018 17.00
Filosofisk samtalesalon
Præst og forfatter Sørine Gotfredsen og journalist Anders Agger har en samtale om ”det onde og det gode”.
Tirsdag 6/3-2018 14.30
Højskoleeftermiddag v. Sørine Gotfredsen
Nåde i narcissismens tid. Mennesket kommer nemt til at vende blikket for meget indad, og livet i den moderne verden opfordrer til det. Vi kalder det selvstændighed, individualitet og personlige valg, men narcissismen driver os rundt ved vore følelser og gør os dårligere til at tjene en sag og ære den anden. Med hjælp fra blandt andre Grundtvig og Kierkegaard samt den store litteratur forsøger Sørine Gotfredsen med udgangspunkt i sin bog om narcissisme at hjælpe os tilbage til fast grund. Sørine Gotfredsen, journalist, forfatter, sognepræst og samfundsdebattør.
Søndag 4/3-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
3.s.i fasten
Fredag 2/3-2018 16.30
Gudstjeneste og spisning. Kvindernes Bededag
Den 2. marts fejres Kvindernes Internationale Bededag over hele verden. Temaet for dagen er "Gud så, at det var godt". Hvert år den første fredag i marts forener Bededagen kristne kvinder i mere end 180 lande i et verdensomspændende fællesskab, en global økumenisk bevægelse omkring bøn, fællesskab og handling. I år er bededagen inspireret af kvinder i republikken Surinam i den nordøstlige del af Sydamerika. Surinam er en region i Gyanas, ”de mange vandes land” i Amazon området. Gudstjenesten v/ Susanne Kramer Madsen. Efterfølgende er man velkommen til at deltage i fællesspisning i sognegården. Maden er tilberedt med et tvist af Surinam og Sydamerika og koster 50 kr. Tilmelding til spisning senest d. 1. marts til Edel Brus Mikkelsen, tlf. 30 12 93 45 / edelbrusmikkelsen@gmail.com
Torsdag 1/3-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Onsdag 28/2-2018 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Denne gang handler Himmellyd & Ganefryd om SØSKENDE – de kan være dejlige og irriterende, nogle larmer, andre roder. Kom og vær med, tag dine søskende med, hvis du har nogle, og kom, hvis du ingen søskende har. Efter gudstjenesten er alle inviteret til aftensmad i sognegården.
Tirsdag 27/2-2018 15.00
Gudstjeneste Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 25/2-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
2.s.i fasten
Onsdag 21/2-2018 19.00
Tænkepause om Velfærd
”Vi sejler op ad åen og sikke’n fest. Vi danskere er alle i samme båd; få har for meget og færre for lidt, og alle har ret til en fed velfærd. Det er næsten for godt til at være sandt, og det er det også. For glansbilledet af den danske velfærdsstat krakelerer, når Carsten Jensen, skattebetalt velfærdsekspert ved AU, sætter den under lup: Vi elsker godt nok velfærd og åbner gerne pengepungen for at få endnu mere. Men netop kun af den velfærd, vi selv bruger. Alle dem, der ikke abonnerer på villa, Volvo og vovhund, kan sejle deres egen sø”. v. Carsten Jensen, Professor, PhD ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
Søndag 18/2-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
1.s.i fasten
Torsdag 15/2-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Søndag 11/2-2018 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Fastelavn
Lørdag 10/2-2018 11.00
Dåbs- og fastelavnsgudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
En musikalsk fortælling ved Max Bering og Hanne Marie Houkjær. Efter gudstjenesten sørger De Grønne Pigespejdere for, at vi kan slå katten af tønden og få varm kakao og fastelavnsboller. Kom og vær med og meget gerne udklædt.
Tirsdag 6/2-2018 14.30
Højskoleeftermiddag - Kirketextilkunst
Gennem 40 år har væver Inge-Lise og Flemming Bau arbejdet tæt sammen om skabelsen af tekstilkunst. I mere end 50 danske kirker kan vi opleve deres værker. Senest har de udgivet bogen ”Tegn i rummet”, hvor både værkerne og de kirker, som de er skabt til, beskrives. En fortælling om tradition og fornyelse. Værkerne omfatter bl.a. 105 unika-messehagler, antependier og billedtæpper. Foredraget vil frem for alt give et blik ind i kunstnernes verden med idéer, tanker og produktions teknik, herunder arbejdet med og tankerne bag deres to messehagler
Søndag 4/2-2018 16.00
Musikgudstjeneste m. Hvis jeg Sover
Grundvilkår: Rationalitet Videnskab og tro, rationalitet og følelser er ikke modsætninger, som skal medieres. Udviklingslære og skabelsesmyte taler hver sit sprog. Denne gudstjeneste handler om forholdet mellem to sider af vores verden og tilværelse. Udtrykt i musik, billeder og ord. Den århusianske trio, ”Hvis Jeg Sover”, forvandler denne eftermiddag Risskov Kirke til et drømmeunivers. Det sker med kombinationen af fortællende instrumentalmusik og abstrakte levende visuals.
Søndag 4/2-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Seksagesima
Torsdag 1/2-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 30/1-2018 15.00
Gudstjeneste Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 28/1-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Septuagesima
Tirsdag 23/1-2018 19.30
Koncert - som året går
Mange års arbejde med musik i gudstjenesten har givet Erik Haumann inspiration til at skrive orgelmusik til en række udvalgte dage i kirkeåret. I denne koncert spilles en samlet præsentation af denne musik. Det opføres som i alt 10 stykker der viser, hvordan "evangeliets efterklang" kan iføre sig forskellige udtryksformer.
Søndag 21/1-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Sidste s.e.H. 3 k.
Torsdag 18/1-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Onsdag 17/1-2018 19.00
Tænkepause om Alder
Er alder kun et tal? Alder og aldring er ikke så simpelt, som det lyder. Vores alder går nemlig ikke kun fremad. Den går også tilbage, alt efter hvordan vi har det, og hvordan vi ser på os selv. Det er nemlig sjældent, at vi i vores sind kan mærke, at vi er gamle. Nogen siger, at døden og frygten for den gør livet værd at leve. For mig er det korte liv som individ, i forhold til universets liv, grund nok til at leve så kreativt, fredeligt og tilfreds som muligt. v. Suresh Rattan, aldersforsker, ph.d. og dr.scient. ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet. Bemærk at oplægget vil blive holdt i en blanding af dansk og engelsk. Suresh Rattan forstår dansk, hvorfor spørgsmål kan stilles på dansk i den efterfølgende dialog.
Onsdag 17/1-2018 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
En gudstjeneste som handler om ORD, der lyser i mørket. Det er mørkt her midt i januar, men der er så mange ord, der både kan lyse og varme os op: ord, der kan synges, siges, spises, og som vi kan lyse på. Efterfølgende spiser vi sammen i sognegården.
Søndag 14/1-2018 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
2.s.e.H. 3 k
Onsdag 10/1-2018 19.00
Korkoncert i Hospitalskirken
Kvindekoret Englevild med dirigent Winni Kilsgaard gæster Hospitalskirken. Desuden medvirker på violin Kirse Westerberg, og på klaver Christine Bayer Hvas. Koret synger musik af Michael Bojesen, Phillip Faber, Kim A. Arnesen, Tore W. Aas, samt Anne Linnets nyeste salmer. Desuden vil der være fællessang.
Tirsdag 9/1-2018 14.30
Højskoleeftermiddag v. David Bugge
"Forløsning under narkose" - Karen Blixen og kristendommen Karen Blixens forhold til kristendommener præget af en mærkelig spænding. Store dele af hendes forfatterskab kan læses som ét langt opgør med kristendommen og etikken, sådan som hun mente at finde den repræsenteret hos Martin A. Hansen og kredsen omkring tidsskriftet HERETICA. De savnede i Blixens øjne sansen for det magiske og det erotiske og reducerede ifølge hende fejlagtigt frelsen til en ”forløsning under narkose”, hvor der ikke forudsættes nogen indsats fra det menneskes side, der skal frelses. David Bugge, Lektor i etik og religionsfilosofi ved Aarhus Universitet.
Søndag 7/1-2018 16.00
Musikgudstjeneste m. Jonas Breum
Grundvilkår: Tab og død Sanger og sangskriver Jonas Breum nyeste album Endelig Fri, kredser om de eksistentielle temaer, som de presser sig på, når man ser døden i øjnene. Sangene på albummet er skrevet med udgangspunkt i amerikanske dødsfangers sidste ord. Der er naturligvis mørke og en dyb alvor i sangene, men der er også håb og tro i sangene. Fællesnævneren er kærlighed og tilgivelse.
Søndag 7/1-2018 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s.e.H. 3 k.
Torsdag 4/1-2018 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Søndag 31/12-2017 14.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Julesøndag og nytårsaften Efter gudstjenesten er der bobler
Tirsdag 26/12-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2. Juledag
Mandag 25/12-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Juledag
Søndag 24/12-2017 16.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Juleaften
Søndag 24/12-2017 14.45
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Juleaften
Søndag 24/12-2017 13.30
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Søndag 24/12-2017 13.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Juleaften
Søndag 24/12-2017 11.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Karen Trolle Viholm Juleaften
Juleaften
Søndag 24/12-2017 11.00
Familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Torsdag 21/12-2017 19.00
Vi synger julen ind i Hospitalskirken
v. Carsten Clemmensen
Torsdag 21/12-2017 17.00
Midvintermesse og vandring v. Elisabeth Lidell
På årets korteste dag mødes vi udenfor sognegården og tænder faklerne. Efter en kort vandring på kirkegården går vi ind i kirken og forbereder os på julens mysterium. Derefter spiser vi sammen i Sognegården og hører hinandens pilgrimserfaringer fra årets løb. Pris 100,- kr. Tilmelding inden 15.12. til: elisabeth@lidell.dk
Onsdag 20/12-2017 8.00
Juleafslutning for skolerne
8.10 Risskov Skole 7.-9. klasse 9.05 Strandskolen 7.-9. klasse 10.00 Strandskolen 0.-3. klasse 11.00 Strandskolen 4.-6. klasse 12.00 Risskov Skole 0.-3.klasse 13.00 Risskov Skole 4.-6-klasse
Søndag 17/12-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
3.s. i advent
Tirsdag 12/12-2017 19.00
Adventsgudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Tirsdag 12/12-2017 10.00
Juleafslutning for børneinstitutioner
Kl. 10.00 For de yngste Kl. 11.00 For de lidt ældre Vi skal høre fortællingen om den første jul. Vi skal lytte til klokkerne, til orgelet der spiller, og vi skal sammen synge julesange.
Søndag 10/12-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2.s. i advent
Torsdag 7/12-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Onsdag 6/12-2017 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Vi mødes til en gudstjeneste om LYS. Vi tænder lys midt i den allermørkeste tid, mens vi venter, for adventstid er ventetid. Efterfølgende er der fællesspisning i sognegården
Tirsdag 5/12-2017 11.30
Gudstjeneste, Jasminvej v. Hanne Marie Houkjær
Mandag 4/12-2017 19.30
Jubilæums- og julekoncert med Great Joy
Gospelkoret Great Joy har i år sunget i Risskov kirke i 10 år.
Søndag 3/12-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
1.s. i advent
Lørdag 2/12-2017 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Ved denne gudstjeneste deltager minikonfirmander fra Strandskolen. Efterfølgende er der julestue i sognegården.
Onsdag 29/11-2017 19.00
Tænkepause - Om Gaver
Gavegivning er helt afgørende i enhver kultur, i fortid som i nutid, blandt krager som blandt mennesker. Gaver betyder al verden i forhold til at etablere og fastholde relationer. Det gælder i det store som i det små. Ganske naturligt spiller gaver derfor også en vigtig rolle i religionernes verden. Anders Klostergaard Petersen. Professor MSO ved Religionsvidenskab,
Tirsdag 28/11-2017 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Vihom
Søndag 26/11-2017 16.00
Musikgudstjeneste med Mikkelborg/ Siegel & Chappe
Tema: Tro Muskgudstjeneste med Palle Mikkelborg, Wayne Siegel & Jens Christian "Chappe" Jensen Trioens lyd er en unik blanding af Mikkelborgs lyriske trompet, Siegels elektroniske klangflader og Chappes ekspressive saxofon.
Søndag 26/11-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Sidste søndag i kirkeåret
Lørdag 25/11-2017 10.00
Basar
Som altid har de mange flittige frivillige strikket, hæklet, syltet, bagt, lavet dekorationer og julepynt i lange baner, og alt er til salg for absolut rimelige penge. Kom til en festlig og hyggelig dag i november, snup en kaffe med hjemmebag eller en dejlig varmende suppe med brød i cafeen, vind gode gevinster i tombola, lotteri eller raflebod og hør børnekoret og gospelkoret synge. FDF og De grønne pigespejdere sætter gang i børn og børnebørn ude og inde. Vi starter med en kort indledning i kirken kl 10 og hvorefter boderne åbner i sognegården. Dagens overskud går ubeskåret til velgørenhed. Husk kontanter - vi kan desværre ikke håndtere andre betalingsmåder.
Torsdag 23/11-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 19/11-2017 19.00
Gospelkoncert i Hospitalskirken
Det 60-personers store kor "Fællesklang" gæster hospitalskirken, og synger glad gospel.
Søndag 19/11-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
23.s.e. trin Altergang ved studerende fra pastoralseminariet Julius Petersen
Onsdag 15/11-2017 19.00
Aflyst - Tænkepause
Tænkepause annonceret i kirkebladet, er udskudt til 29. nov.
Onsdag 15/11-2017 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
En gudstjeneste om ROD. Er det altid kun irriterende, når det roder? Kan man faktisk rydde for meget op? Gode råd om rod ønskes og gives! Efter en rodet gudstjeneste er der ordentlig mad i sognegården til alle.
Søndag 12/11-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
22.s.e. trin Prædiken ved studerende fra pastoralseminariet Julius Petersen
Torsdag 9/11-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Onsdag 8/11-2017 19.30
Offentligt menighedsmøde
Menighedsrådet indbyder til offentligt menighedsmøde i Sognegården kl.19.30 Vi synger 100 salmer. Kirkens organist og 3 præster præsenterer salmer fra tillægget 100 salmer, som vi synger. Under kaffen er der mulighed for dialog og herefter fremlægger menighedsrådet regnskab 2016 samt budget 2018 og fortæller om det seneste års arbejde og det kommende års projekter. Vel mødt. Menighedsrådet ved Risskov Kirke
Tirsdag 7/11-2017 14.30
Højskoleeftermiddag v. Bent Melchior
Jøde i Danmark - Tidligere overrabbiner, Bent Melchior, fortæller om at være jøde i Danmark. Hvorledes et mindretal både kan bevare sig selv, være en del af fællesskabet og assimilere sig til samfundet. Foredraget vil også berøre de følger, som de seneste års alvorlige anslag mod jøderne i Danmark har fået for deres hverdagsliv og synet på fremtiden.
Søndag 5/11-2017 16.00
Allehelgengudstjeneste v. Karen T. Viholm, Susanne K. Madsen og Hanne M. Houkjær
Navnene på alle, som er døde i Risskov siden sidste års Alle Helgen, vil blive nævnt ved denne gudstjeneste.
Søndag 5/11-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Alle helgens dag
Lørdag 4/11-2017 15.00
Rethink Risskov - Et fuldmånedøgn i Danmark
Torsdag 2/11-2017 17.00
Allehelgens-koncert - musik til trøst
Risskov kirkes kor, Britt Trusbak og Erik Haumann synger og spiller musik til en stille fyraftensstund, der har Allehelgen som udgangspunkt. Koncerten varer ca. en halv time. Der kan bl.a. høres den gregorianske sang "Giv dem evig hvile" samt uddrag af franskmanden Maurice Duruflés "Requiem".
Tirsdag 31/10-2017 16.00
Skumringsstund
Der inviteres til en stemningsfuld eftermiddag i kirken, hvor der tændes levende lys. Vi lytter til orgelmusik, og synger kendte salmer. Bagefter serveres der efterårssuppe i sognegården. En særlig invitation går til beboere og deres familie på Lokalcenter Hørgården og Plejeboligerne på Jasminvej.
Søndag 29/10-2017 16.00
Musikgudstjeneste med “Et letsindigt ord”
Grundvilkår: Frygt Karoline Budtz, Jans Christian Kwella, Peter Friis og Finn Odderskov “Et letsindigt ord” er en musikgruppe, der i ord og toner fokuserer på musikken i Danmark under besættelsen. Gruppen spiller en koncert, der er suppleret med små fortællinger om de komponister, tekstforfattere og musikere, der skabte og fremførte musikken. Præst Hanne Marie Houkjær
Søndag 29/10-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
20.s.e. trin
Lørdag 28/10-2017 11.00
BUSK - Dåbs- og familiegudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Børn, Unge, Sogn, Kirke. I anledning af BUSK deltager De Grønne Pigespejdere i Risskov.
Torsdag 26/10-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Torsdag 26/10-2017 17.00
Hvorfor bliver Grønland grønnere?
4-kirkesamarbejdet præsenterer fyraftensforedrag af Sigrid Schøler Nielsen.
Onsdag 25/10-2017 19.00
Tænkepause - Om Demokrati
Vi elsker demokrati, men ingen af os kan rigtig sætte ord på kærligheden. Det er nok derfor, diktatorer kan udråbe sig selv som sande demokrater. Og derfor deres undersåtter bilder sig ind, at det er svaret på deres bønner. Men et folkestyre fører ikke altid til fornuftige beslutninger; det er både omstridt og uretfærdigt og løser ikke på magisk vis verdens problemer – på nær det med tyranni. Svend-Erik Skaaning er professor ved Institut for Statskundskab.
Søndag 22/10-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
19.s.e. trin
Søndag 15/10-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
18.s.e. trin
Torsdag 12/10-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Tirsdag 10/10-2017 19.00
Læsekreds: 7 aftener og 7 fantastiske fortællinger
Dette efterår læser vi Karen Blixen. Til første gang læser vi "Vejene omkring Pisa"
Søndag 8/10-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
17.s.e. trin
Onsdag 4/10-2017 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Det handler om HØST og om at så noget godt hos hinanden. Efter gudstjenesten går vi over i sognegården og spiser sammen.
Tirsdag 3/10-2017 19.00
Sangaften: "Vi synger tekster af Grundtvig"
Kirkens egne musikere inviterer alle til en aften omkring vores store salmedigter. Her skal vi synge nogle af de mest centrale salmer fra vores salmebog, de fleste som vekselsang mellem menighed og kor. Også en enkelt "ny" melodi skal indsynges - ny i den forstand, at den ikke normalt anvendes ved vore gudstjenester, men den er komponeret af C.E.F. Weyse - Grundtvigs samtidige mester i frembringelse af folkelige og sangbare melodier. Aftenen sammenkædes af Peter Brøndum, mangeårig formand for Kirkeligt Samfund (Grundtvigsk Forum).
Tirsdag 3/10-2017 14.30
Højskoleeftermiddag - Trinitetsmaskinen
Hein Heinsens bog trinitetsmaskinen (2010) er blevet kaldt en udogmatisk dogmatik, da den skaber nye ord og billeder om tre-enigheden, der både anerkender forestillingen om Gud som Far, Søn og Helligånd, men som også sprænger vores vante forestillinger. Hein Heinsen er billedhugger, professor på Kunstakademiet og teolog.
Søndag 1/10-2017 10.00
Gudstjeneste v. Mogens Granlie
16.s.e. trin
Torsdag 28/9-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Onsdag 27/9-2017 19.00
Tænkepause Om Reformationen
v. Bo Kristian Holm, lektor i systematisk teologi ved Aarhus Universitet og leder af det tværfaglige forskningscenter LUMEN, der beskæftiger sig med Luthers mentalitet, og samspillet mellem luthersk teologi og samfundsudvikling.
Tirsdag 26/9-2017 15.00
Gudstjeneste Hørgården v. Mogens Granlie
Søndag 24/9-2017 16.00
Musikgudstjeneste v. Bilal Irshed trio
Grundvilkår: Fødsel Bilal Irshed’s Trio består af Bilal Irshed på oud, Rasmus Møldrup på kontrabas og Yohan Ramon på percussion. Trioen er en hyldest til oud’ens varme meditative lyd. Kombineret med cubansk percussion og kontrabas fra skandinavisk jazz tradition placeres ouden i en nutidig sammenhæng. Musikken består således både af moderne original-kompositioner og nyarrangementer af traditionel mellemøstlig musik.
Søndag 24/9-2017 10.00
Gudstjeneste v. Mogens Granlie
15.s.e. trin
Fredag 22/9-2017 12.00
Weekendtur, Løgumkloster Refugium
Søndag 17/9-2017 10.00
Høstgudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
14.s.e. trin
Torsdag 14/9-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 12/9-2017 19.30
Koncert med Michala Petri og Lars Hannibal
Duoen har eksisteret i 25 år, og jubilæumssæsonen omfatter bl.a. koncerter i danske kirker. Michala Petri vil spille på et bredt udvalg af sine mange typer blokfløjter, og man vil nå vidt omkring geografisk og tidsmæssigt. Flere af stykkerne vil være "karakterstykker" og andre vil have folkemusikinspiration. Begge musikere vil også spille solo.
Søndag 10/9-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
13.s.e. trin Prædiken ved studerende fra pastoralseminariet Julius Petersen
Tirsdag 5/9-2017 17.00
Himmellyd og Hotdogs v. Susanne Kramer Madsen
Sigurd Barret og tøjdyret Snapper gæster os med musik og sang og med en fortælling om Martin Luther, som vi i år fejrer, da det er 500 året for Reformationen. Hvem var Luther? Hvem var Hans Tausen? Og hvad betyder reformationen for os i dag?
Tirsdag 5/9-2017 14.30
Højskoleeftermiddag om Hans Adolf Brorson.
Ved Torben Bramming, sognepræst v. Ribe Domkirke. Brorson er sjælens digter. I dag er Brorson glemt for de fleste, men salmer som "Op al den ting" og "Her vil ties, her vil bies" ligger dybt i danskernes sjæl. Foredraget vil ud fra steder og salmer fortælle om denne inderlige salmedigter, der kom til at betyde så meget for både Søren Kierkegaard, H.C. Andersen og Indre Mission.
Søndag 3/9-2017 10.00
Gudstjeneste v. Mogens Granlie
12.s.e. trin
Torsdag 31/8-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Tirsdag 29/8-2017 15.00
Sangeftermiddag på Hørgården
V. Britt Trusbak og Erik Haumann
Søndag 27/8-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
11.s.e.trinitatis
Søndag 20/8-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
10.s.e.trinitatis
Lørdag 19/8-2017 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
En gudstjeneste i børnehøjde med mulighed for dåb.
Torsdag 17/8-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Carsten Clemmensen
Torsdag 17/8-2017 19.00
Konfirmandstartsgudstjeneste for Strandskolen
7. Årgangs elever og deres forældre inviteres til gudstjeneste og møde, hvor I vil hilse på den præst, der vil undervise og konfirmere holdet
Torsdag 17/8-2017 17.00
Konfirmandstartsgudstjeneste for Risskov Skole
7. Årgangs elever og deres forældre inviteres til gudstjeneste og møde, hvor I vil hilse på den præst, der vil undervise og konfirmere holdet.
Søndag 13/8-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
9.s.e.trinitatis
Søndag 6/8-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
8.s.e.trinitatis
Torsdag 3/8-2017 19.00
Festgudstjeneste i Hospitalskirken med præsteindsættelse
Carsten Clemmensen indsættes af hospitalsprovst Dorthe Sørensen
Søndag 30/7-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
7.s.e.trinitatis
Tirsdag 25/7-2017 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 23/7-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
6.s.e.trinitatis
Søndag 16/7-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
5.s.e.trinitatis
Søndag 9/7-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
4.s.e.trinitatis
Torsdag 6/7-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 2/7-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
3.s.e.trinitatis
Tirsdag 27/6-2017 15.00
Gudstjeneste, Hørgården, v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Søndag 25/6-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2.s.e.trinitatis
Torsdag 22/6-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 18/6-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
1.s.e.trinitatis
Søndag 11/6-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Trinitatis
Lørdag 10/6-2017 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Torsdag 8/6-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Mandag 5/6-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
2. pinsedag
Søndag 4/6-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Pinsedag
Tirsdag 30/5-2017 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 28/5-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
6.s.e.påske Prædiken og altergang v. praktikant fra Pastoralseminariet Daniel Høgagard
Torsdag 25/5-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Kr. Himmelfart
Torsdag 25/5-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Kristi Himmelfarts dag
Søndag 21/5-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
5.s.e.påske
Lørdag 20/5-2017 14.00
Fernisering Gentænk dyderne
Kom og mød kunstnerne Vibeke Bro, Alice Kops og Marianne Arlund Jensen, som bidrager med kunst til at gentænke dyderne, som en del af kulturfejringen i Aarhus 2017. Udstillingen åbnes, der vil være et musikalsk indslag og menighedsrådet byder på et glas vin
Onsdag 17/5-2017 19.00
Pilgrimsgudstjeneste og -vandring
Vi starter i Risskov Kirke og vandrer langs århus Bugt og ind i den lysegrønne Riis Skov. Tema: Luther-rosen.
Onsdag 17/5-2017 9.45
Sogneudflugt
Besøg i Viborg Domkirke med guidet rundvisning. Let frokost og herefter besøg i Galleri NB.Læs nærmere beskrivelse i kirkebladet. Pris 150,- kr. incl. frokost og kaffe, excl. drikkevarer. Max. deltager antal 40. Tilmelding lukket.
Tirsdag 16/5-2017 17.00
Forårskoncert
"Hvor skoven dog er frisk og stor, kuk-kuk, kuk-kuk, fallera" Som de foregående år er den bøgepyntede sognegård ramme om en eftermiddag, der hilser foråret og sommeren velkommen. Dette år er udgangspunktet H.C. Andersen og en række af de komponister, der har skrevet musik til hans tekster - nævnes kan Carl Nielsen, Edvard Grieg og Peter Heise. Der synges fælles- og solosange med Andersens tekster, der spilles klavermusik med relation til forfatteren - og selvfølgelig skal der lyttes til Andersens livskloge eventyr. Britt Trusbak synger solo og Erik Haumann spiller klaver.
Mandag 15/5-2017 19.30
Gospelkoret Great Joy synger foråret ind
Det stadigt voksende gospelkor Great Joy under ledelse af Nana Lærke Pedersen inviterer til den traditionsrige forårskoncert i Risskov kirke.
Søndag 14/5-2017 11.30
Konfirmation, Risskov Skole 8.XZ v. Lena Kjems
4.s.e.påske
Søndag 14/5-2017 9.30
Konfirmation, Risskov Skole 7.C v. Karen Margrete Trolle Viholm
4.s.e.påske
Fredag 12/5-2017 11.30
Konfirmation, Risskov Skole 7.B v. Hanne Marie Houkjær
Bededag
Fredag 12/5-2017 9.30
Konfirmation, Risskov Skole 7.A v. Susanne Kramer Madsen
Bededag
Torsdag 11/5-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 7/5-2017 11.30
Konfirmation, Strandskolen 7.Z v. Hanne Marie Houkjær
3.s.e.påske
Søndag 7/5-2017 9.30
Konfirmation, Strandskolen 7.Y v. Susanne Kramer Madsen
3.s.e.påske
Søndag 30/4-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2. s. e. påske
Torsdag 27/4-2017 19.30
Koncert - "Vor Gud han er så fast en borg"
Domorganist Erling A. Thomsen, Aalborg, spiller orgelværker fra fire århundreder over Martin Luthers kampsalme, "Vor Gud han er så fast en borg". Salmesangen er et af de meget vigtige emner, som Luther kastede sig over, og denne aften kan man høre hvordan en af hans kernesalmer har givet genlyd op igennem tiden efter reformationen. Blandt komponisterne kan nævnes Prætorius, Buxtehude, Bach og Otto Nicolai. Erling Thomsen har været rektor for Vestervig kirkemusikskole og siden 1997 organist ved Budolfi kirke i Aalborg.
Torsdag 27/4-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Onsdag 26/4-2017 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Vi mødes til en gudstjeneste om at være glad og ked af det.Om at have gode dage, som man husker på, og at der også er "øv-dage", hvor man kan være gal eller sur eller trist. Nogle gange kan man nå at være det hele i løbet af én enkelt dag .... Efterfølgende spiser vi sammen i sognegården. Alle er velkomne.
Tirsdag 25/4-2017 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 23/4-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
1. s. e. påske
Tirsdag 18/4-2017 15.00
Gudstjeneste, Jasminvej v. Susanne Kramer Madsen
Mandag 17/4-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2. påskedag
Søndag 16/4-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Påskedag
Fredag 14/4-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Langfredag
Torsdag 13/4-2017 19.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Skærtorsdag
Torsdag 13/4-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Skærtorsdag
Søndag 9/4-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Palmesøndag
Torsdag 6/4-2017 19.00
Luther og kvinderne
v. Else Marie Wiberg Pedersen, lektor i teologi ved AU. I dette foredrag vil jeg tage fat i Luthers syn på kvinder. Der har i det 20. århundrede været en del kritik af Luther og hans syn på kvinder, og især fra katolsk side har man kolporteret mange usande beskyldninger mod Luther og hans omgang med teologi, kirke og kvinder, ikke mindst at han skulle være skyld i kvinders tab af magt i samfund og kirke. En del beskyldninger er overtaget af både feminister og humanister, der målt med vores nutid bedømmer tidsånden for 500 år siden. Jeg vil i stedet se på Luthers syn på kvinder ud fra hans samtid. Derved fremstår ikke et entydigt billede men et flertydigt billede af historien, kompleks som den er.
Torsdag 6/4-2017 19.00
Koncert i Hospitalskirken
Fællesklang-koret glæder sig til at gæste Hospitalskirken endnu engang. Det ca. 60 personers store kor vil synge kendte hits, glade gospelsange og enkelte fællessange.
Søndag 2/4-2017 16.00
Hvis Jeg Sover - Musikgudstjeneste
Den århusianske trio, Hvis Jeg Sover, forvandler denne eftermiddag Risskov Kirke til et drømmeunivers med en kombination af fortællende instrumentalmusik og abstrakte visuals.
Søndag 2/4-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Mariæ bebudelse
Torsdag 30/3-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Efter gudstjenesten indbyder Risskov menighedsråd til kaffe/kage. Her er der mulighed for at tage afsked med Anna Bojsen-Møller som går på pension.
Onsdag 29/3-2017 19.00
Tænkepause Om Lykke
v/ Chr, Bjørnskov, professor i økonomi ved AU og forsker i Lykke. Internationale undersøgelser har siden starten af 1970'erne fundet, at danskerne er verdens lykkeligste befolkning. Men hvor kommer denne lykke fra og hvad er det egentlig egentlig for en lykke vi taler om?
Tirsdag 28/3-2017 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Søndag 26/3-2017 10.00
Gudstjeneste v. Anna Bojsen-Møller
Udover at være midfaste gudstjeneste er dette også afskedsgudstjeneste for Anna Bojsen Møller, da hun går på pension. Efterfølgende indbyder menighedsrådet til afskedsreception i sognegården.
Lørdag 25/3-2017 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Tirsdag 21/3-2017 19.30
Bach-koncert
På Bachs 332 års fødselsdag inviteres til koncert med Michael H. Lund, saxofon og Erik Haumann, orgel. Saxofonen er ikke et instrument, som Bach har kendt - men det samme kunne faktisk siges om de fleste af de instrumenter, som man i dag opfører hans musik på. Bachs samtidsinstrumenter har i de ca. 250 år, der er gået efter hans død, udviklet sig til noget ganske andet ! Denne aften kan høres to sonater, der oprindelig er skrevet for fløjte og orgel og en suite, som er tænkt for cello solo. Desuden rammes programmet ind af en række af de sene orgelkoraler fra Bachs hånd.
Søndag 19/3-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
3.s.i fasten
Torsdag 16/3-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Onsdag 15/3-2017 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Karen Margrethe Trolle Viholm
En gudstjeneste om foråret på vej og et kig frem til Påske: Om æbletræer, træer til at klatre i, livstræer og træer, som fugle bygger reder i. Efter gudstjenesten er der aftensmad i sognegården.
Søndag 12/3-2017 11.30
Indsamling for Folkekirkens Nødhjælp
Søndag 12/3-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2.s.i fasten. Prædiken v. praktikant fra Pastoralseminariet Daniel Høgagard
Torsdag 9/3-2017 17.00
Århundredets festival - P.G. Lindhart
"Hvad så ? - efter "Det evige liv" v. Mogens Lindhart
Onsdag 8/3-2017 17.00
Århundredets festival - Johannes Sløk
"Det absurde teater og Jesu forkyndelse" v. Hanne Marie Houkjær
Tirsdag 7/3-2017 17.00
Århundredets festival - K. E. Løgstrup
"Vi er hinandens verden" v. Davis Bugge.
Tirsdag 7/3-2017 14.30
Højskoleeftermiddag v. Gudmund Rask Pedersen
"Luthertanker i nyere nordisk litteratur" . Med Luther og den lurherske reformation kom tanken om Guds nåde igen i centrum. Gudmund Rask Pedersen er sognepræst i Vær og Nebel sogne.
Søndag 5/3-2017 16.00
Cohen i kirken. Musikgudstjeneste
Sange af Leonard Cohen og et besøg i digterens univers. Medvirkende er: · Karsten Holm, vokal, guitar · Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor · Martin Blom, diverse guitarer og kor · Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor · Jens Christian Chappe Jensen, saxofon. Præst er Hanne Marie Houkjær
Søndag 5/3-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
1.s.i fasten
Torsdag 2/3-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 28/2-2017 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 26/2-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Fastelavn
Lørdag 25/2-2017 11.00
Fastelavns- og dåbsgudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Vi mødes i kirken til gudstjeneste, hvor Max Bering medvirker. Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden, arrangeret af De Grønne Pigespejdere. Vi kroner dronninger og konger og slutter af med varm kakao og fastelavnsboller til alle i sognegården. Kom og vær med og gerne udklædt.
Onsdag 22/2-2017 19.00
Tænkepause "Om Mennesket i viljens vold"
Lige siden mennesket har stået i et tænkende forhold til sig selv, har det undret sig over hvor viljen kommer fra. Sidder viljen i vores veludviklede hjerne? Er den overhovedet fornuftig? v. Søren Fauth, professor, dr. phil.
Onsdag 22/2-2017 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten handler denne gang om VAND og alt det livsvigtige, som vand gør for både dyr og mennesker. Efter gudstjenesterne er der aftensmad i sognegården.
Søndag 19/2-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Seksagesima
Torsdag 16/2-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 12/2-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Septuagesima
Tirsdag 7/2-2017 14.30
Højskoleeftermiddag v. Jørn Borup
"Religionens død og multireligiøse genopblomstring". Man sagde, at Gud var død og religion på vej i graven. Men noget tyder op at guderne har taget revanche, og at religion lever videre under nye former. Jørn Borup er Ph.d. i religionshistorie og japansk.
Søndag 5/2-2017 13.00
Studiedag om identitet og livsforvandling
Velkommen til en dag, hvor vi fordyber os i et par bibelske beretninger om Guds kald. Der kræves ingen forhåndskundskaber. Vi mødes i sognegården kl. 13. Efter en introduktion v/ pilgrimspræst Elisabeth Lidell mediterer vi over en tekst fra Det gamle Testamente, hvorefter vi deler tanker med hinanden. Om eftermiddagen går vi en kort vintertur i stilhed, hvorefter vi fortsætter med at fordybe os i endnu en tekst, denne gang fra Det nye Testamente. Vi afslutter med fælles madlavning og måltid, 50 kr. Deltagerantal: 12. Tilmelding: elisabeth@lidell.dk
Søndag 5/2-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Sidste s.e.H. 3 k
Torsdag 2/2-2017 19.00
Kyndelmissegudstjeneste
Midt i vinterens hjerte fejrer vi kyndelmisse. Man siger, at omkring kyndelmisse er det vinterens strengeste dage, og her tænder vi levende lys og holder gudstjeneste omkring Kristus som verdens lys. Gudstjenesten vil være en kort liturgisk tjeneste, hvor der veksles mellem musik, sang, læsninger fra bibelen, poesi og bøn. Medvirkende er: Susanne Kramer Madsen, præst, Britt Trusbak, sopran og Erik Haumann, orgel.
Torsdag 2/2-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Kyndelmisse
Tirsdag 31/1-2017 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 29/1-2017 16.00
Musikgudstjeneste m. Hudna
Den aarhusianske trio Hudna består af Orhan Özgür Turan, Yossi Karutchi og Søren Bigum. Det er lyden af tre forskellige musikalske stemmer - fra Nashville via Tyrkiet til Mellemøsten. Desuden medvirker pianist Mathias Jæger og saxofonist Jens Christian Chappe Jensen, der har arrangeret de fælles salmer og det musikalske forløb i gudstjenesten. Susanne Kramer Madsen er præst
Søndag 29/1-2017 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
4.s.e.H. 3 k
Onsdag 25/1-2017 19.00
Tænkepause "Om Erindring" v. Dorthe Berntsen
Erindringsevnen er en helt grundlæggende egenskab, som er nødvendig for vor evne til at indgå i sociale fællesskaber og for oplevelsen af at være den samme person over tid. Dorthe Berntsen er professor i psykologi ved Aarhus Universitet
Søndag 22/1-2017 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
3.s.e.H. 3 k.
Torsdag 19/1-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Onsdag 18/1-2017 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Vi mødes til en gudstjeneste, som handler om at lede og finde noget andet, end hvad man troede, man skulle finde! De tre vise mænd fra Østerland ville finde en nyfødt kongesøn, men han boede ikke på et slot, som de troede. Efterfølgende er der aftensmad i sognegården
Søndag 15/1-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
2.s.e.H. 3 k.
Lørdag 14/1-2017 14.00
Fernisering m. Adam Becher
Kom og mød billedkunstner Adam Becher, som udstiller i sognegården dette forår. Sognepræst Betty Højgård fra Mols indleder, menighedsrådet byder på en forfriskning, og der vil være musik v. pianist Mathias Jæger.
Lørdag 14/1-2017 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
En gudstjeneste i børnehøjde med mulighed for dåb.
Søndag 8/1-2017 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
1.s.e.H. 3 k.
Torsdag 5/1-2017 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Hellig 3 konger
Tirsdag 3/1-2017 14.30
Højskoleeftermiddag v. Nils Gunder Hansen
At give afkald på den store kærlighed. Om Holger og Gerda i Tage Skou-Hansens forfatterskab. I slutningen af Tage Skou-Hansens berømte debutroman "De Nøgne Træer" (1957) tager hovedpersonerne Holger og Gerda afsked med hinanden og deres kærlighed i en højere sags tjeneste, ikke ulig afskeden mellem Bogart og Bergman i filmklassikeren "Casablanca". Foredraget vil diskutere de forskellige og komplicerede fortolkninger af afkaldsmotivet i "De Nøgne Træer". Nils Gunder Hansen er professor på SDU.
Søndag 1/1-2017 16.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Nytårsdag
Torsdag 29/12-2016 13.30
Andagt, Hørgården v. Karen Trolle Viholm
Mandag 26/12-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
2. juledag
Søndag 25/12-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Juledag
Lørdag 24/12-2016 16.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Juleaften
Lørdag 24/12-2016 14.45
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Juleaften
Lørdag 24/12-2016 13.30
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Lørdag 24/12-2016 13.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Juleaften
Lørdag 24/12-2016 11.00
Familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Lørdag 24/12-2016 11.00
Gudstjeneste, Jasminvej v. Karen Trolle Viholm
Juleaften
Onsdag 21/12-2016 17.00
Midvintergudstjeneste v. Elisabeth Lidell
På årets korteste dag samles vi om evangeliets julebudskab om lyset, der skinner i mørket. Vi mødes foran Sognegården og vandrer derfra med fakler rundt på kirkegården, hvorefter vi går ind i kirken til gudstjeneste. Her synger vi gamle og nye adventssalmer, mens vi forbereder os på julens mysterium. Komponist og musikproducer Anna Lidell medvirker. Bagefter er der spisning og pilgrimstræf i Sognegården. Tilmelding til spisningen - pris: 50 kr. - senest den 11.12. på lidell@webspeed.dk
Søndag 18/12-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
4.s. i advent
Torsdag 15/12-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 13/12-2016 11.00
Juleafslutning for børnehaver
Tirsdag 13/12-2016 10.00
Juleafslutning for vuggestuer
Søndag 11/12-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
3.s. i advent
Onsdag 7/12-2016 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Vi holder en gudstjeneste, som handler om lys og Lucia – og som sikkert også kommer til at handle om at glæde sig til jul. Vel mødt til Himmellyd & Ganefryd med efterfølgende aftensmad i sogneården
Tirsdag 6/12-2016 19.00
Adventsgudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Mandag 5/12-2016 19.30
Julekoncert med Gospelkoret Great Joy
Søndag 4/12-2016 16.00
Julekoncert
Kirkens kor, solist og organist inviterer til koncert med advents- og julemusik, og har sammensat et program, der omfatter danske julesalmer, senromantiske toner samt kor- og orgelmusik af franske komponister fra forrige århundrede. Og så skal vi - ikke at forglemme - synge fællessalmer: menigheden inviteres til at synge med på et par af vore kendteste salmer i vekslen med koret.
Søndag 4/12-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
2.s. i advent
Tirsdag 29/11-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 27/11-2016 16.00
Musikgudstjeneste med ”Who killed bambi”
”Who killed bambi” er en st rygergruppe, der har rod i den klassiske musik og desuden er velbevandrede inden for folk, jazz og improvisation. Desuden medvirker Jens Christian Chappe Jensen på saxofon og Matthias Jæger på klaver. Ved denne adventsgudstjeneste vil de spille en bred vifte af musikalske indslag, både med rene kvartetnumre, samt små stykker for saxofon og strygekvartet. De vil ligeledes akkompagnere salmerne. Temaet er Kærlighed. Præst Susanne Kramer Madsen.
Søndag 27/11-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
1.s. i advent
Lørdag 26/11-2016 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Ved denne gudstjeneste deltager minikonfirmander fra Strandskolen.
Torsdag 24/11-2016 19.00
Adventskoncert i Hospitalskirken
Det 60-personers store kor "Fællesklang" gæster hospitalskirken, og synger glad gospel, hyggelige julesange mm.
Onsdag 23/11-2016 19.00
Tænkepause om "Romantik" v. Katrine Frøkjær Baunvig
"De traditionelle fællesskaber er i krise: Alt fra den nationale sammenhængskraft over sognesammenholdet til tosomheden er udfordret af individers voksensende behov for selvudfoldelse og manglende vilje til konformitet og forpligtelse. I dette foredrag stiller kulturforsker og ph.d. Katrine Frøkjær Baunvig ind på disse tendenser og griber fat om deres mentalitetshistoriske rødder.
Søndag 20/11-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Sidste s. i kirkeåret
Lørdag 19/11-2016 10.00
Julebasar
Efteråret banker på og basaren står for døren. Som altid har de mange flittige frivillige strikket, hæklet, syltet, bagt, lavet dekorationer og julepynt i lange baner, og alt er til salg for absolut rimelige penge. Kom til en festlig og hyggelig dag i november, snup en kaffe med hjemmebag eller en dejlig varmende suppe med brød i cafeen, vind gode gevinster i tombola, lotteri eller raflebod og hør børnekoret og gospelkoret synge. FDF og De grønne pigespejdere sætter gang i børn og børnebørn ude og inde. Vi starter med en kort indledning i kirken kl 10 og hvorefter boderne åbner i sognegården. Dagens overskud går ubeskåret til velgørenhed. Husk kontanter - vi kan desværre ikke håndtere andre betalingsmåder.
Torsdag 17/11-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Onsdag 16/11-2016 19.00
Tænkepause om Litteratur
Dan Ringgaard, lektor i nordisk litteratur Litteraturens epoke er forbi. Vi har forladt Gutenberg-galaksen og er rejst ud i det uendelige digitale univers, hvor andre medier med lynets hast har overhalet bogen – og med den litteraturen, som vi kender den. Men ifølge Dan Ringgaard lever litteraturen videre. Den er ikke forbeholdt hvide sider med nydelige omslag. Litteraturen er den kunst, vi til enhver tid laver med sproget.
Søndag 13/11-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
25.s.e.trinitatis Studerende fra Pastoralseminariet Hannah Kortnum Mogensen deltager, og står for nadver
Tirsdag 8/11-2016 19.00
1.ste mødegang for læsekreds - "Gilead"
Søndag 6/11-2016 16.00
Allehelgengudstjeneste v. Karen T. Viholm, Susanne K. Madsen og Hanne M. Houkjær
Navnene på alle, som er døde i Risskov siden sidste års Alle Helgen, vil blive nævnt ved denne gudstjeneste.
Søndag 6/11-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Alle helgens dag
Torsdag 3/11-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Onsdag 2/11-2016 17.00
"Fællesskab: Hvad vil det sige at høre til ?"
v. ph.d.-studerende Nicolai Krejbjerg Knudsen. 4-kirkesamarbejdet præsenterer dette foredrag i deres foredragsrække af unge forskere.
Onsdag 2/11-2016 16.00
Koncert for de allermindste
Ved Britt Trusbak og Erik Haumann. I år medvirker desuden kirkens børne- og ungdomskor. En halv times musik for og med de allermindste og deres forældre: fællessang, kor- og solosang samt “lette” orgelstykker. Og undervejs bevæger vi os rundt i kirkerummet. I programmet indgår nogle af de salmer, som bliver brugt til “baby-salmesang”,”salmeleg for dig og mig”, og for de, som har været med her, kan det blive et gensyn og et genhør med kirkerummet. Alle børn mellem tre måneder og et års tid samt deres lidt større søskende, forældre og bedsteforældre indbydes til at deltage med øjne og ører, med sang/lyd. Efterfølgende er der mulighed for en forfriskning. ❚
Tirsdag 1/11-2016 14.30
Højskoleeftermiddag v. Anne Marie Pahuus -
Hannah Arendt døde i 1975, men hun læses stadig pga. sit bidrag til forståelsen af politisk ondskab. I lyset af erfaringerne med det ondes banalitet og kzlejrene formulerede hun en filosofi om ondskab, men også om det håb og de mulighederne for menneskeligt fællesskab, som kan skabes gennem politisk handling, initiativ og etisk eftertanke. Anne Marie Pahuus, som er lektor i Filosof ved Aarhus Universitet, giver en indføring i de væsentligste tanker hos Arendt og vil vise, hvorfor hun mener at Hannah Arendt er af særlig relevans for nutidens fællesskaber.
Søndag 30/10-2016 16.00
Musikgudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Baryton saxofonisten Nis H. Myrtue gæster kirken med saxofonisterne: Marco Dania, Jens Christian Jensen, og Cesar Joaniquet. Saxofonkvartetten spiller egne komposition og akkompagnere til salmesangen. Musikken giver et bud på, hvordan den rytmiske musiks tradition for improvisation og løssluppenhed i forening med den klassiske musiks gennemkomponerede udtryk kan smelte sammen til et hele. Temaet for denne musikgudstjeneste er håb
Søndag 30/10-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
23.s.e.trinitatis
Lørdag 29/10-2016 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Onsdag 26/10-2016 19.00
Tænkepause om "Loven" v. Gorm Toftegaard Nielsen
Gorm Toftegaard Nielsen, professor i strafferet og straffeproces, skitserer med udgangspunkt i LOVEN forskellen mellem engelsk og germansk retskultur. Er internationaliseringen en trussel mod folkestyret eller en beskyttelse af mindretal? Og hvor ligger Danmark i det spil?
Onsdag 26/10-2016 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Vi mødes til en gudstjeneste, hvor spejderne også inviteres til at være med. Sammen holder vi BUSK-gudstjeneste – og BUSK står for Børn, Unge, Sogn og Kirke. Det handler om venskaber denne dag, for vi har alle brug for at ha´ en ven eller en veninde. Så kom med til gudstjeneste – og ta´ gerne din ven med! Efterfølgende gratis aftensmad i sognegården.
Tirsdag 25/10-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården, v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Søndag 23/10-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
22.s.e.trinitatis
Torsdag 20/10-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 16/10-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
21.s.e.trinitatis
Torsdag 13/10-2016 19.00
Introduktion til Marilynne Robinson
Som introduktion til efterårets læsekreds fortæller sognepræst Sanne Thøisen om Marilynne Robinsons forfatterskab.
Torsdag 13/10-2016 14.30
Højskoleeftermiddag v. Jørn Lund - "Hvor går gransen"
Sprogforsker og formand for Dansk Sprognævn Jørn Lund fortæller om det danske sprog. Vort sprog er umådelig rummeligt og ændrer sig over tid. Alligevel findes der grænsespørgsmål overalt i sprogets verden. Der er tabugrænser, som hver generation afprøver, og hvor står kirkens tekster mht. de sproglige udviklinger?"
Søndag 9/10-2016 16.00
Livsglæde og kærlighed m. Benny Andersen, Britt Trusbak og EVE
Risskov Kirke byder endnu engang velkommen til en stemningsfuld eftermiddag i digtekunstens og musikkens tegn. Forfatter Benny Andersen krydrer eftermiddagen med oplæsning af egne digte. Operasanger Britt Trusbak synger nordiske sange, og koret EVE fremfører klassiske og moderne kompositioner under ledelse af dirigent Birgitte Næslund Madsen. Hanne Marie Houkjær og Jane Illemann står for dagens tekster og sammenkæder eftermiddagens indslag. Arrangementet er gratis - ingen tilmelding.
Søndag 9/10-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
20.s.e.trinitatis
Torsdag 6/10-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Onsdag 5/10-2016 14.30
Bemærk: Højskoleeftermiddag - ny dato!
Foredraget med Jørn Lund bliver istedet torsdag 13.okt. kl. 14.30
Søndag 2/10-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
19.s.e.trinitatis
Tirsdag 27/9-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården, v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 25/9-2016 16.00
Musikgudstjeneste m. Interplay Jazz Quartet
Interplay Jazz Quartet er en dansk jazzkvartet med base i Århus, som har markeret sig på den danske jazzscene med nye, originale kompositioner. Kvartettens musikalske udgangspunkt er den akustiske, ”nordiske” stil, med især et stærkt lyrisk og melodiøst udtryk. Kvartetten består af Niels Nørager, Kim Mikkelsen, Jesper Bo Knudsen og Jens Chr. Chappe.Desuden deltager Mathias Jæger. Denne syngende og svingende jazz vil sætte ramme om denne gudstjenestes tema: Tro. Præst er Susanne Kramer Madsen
Søndag 25/9-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
18.s.e.trinitatis
Torsdag 22/9-2016 19.30
Koncert med Duo Danica
Ensemblet består af tidligere solooboist i Aarhus Symfoniorkester Merete Hoffmann og organist ved Ravnsbjergkirken Asger Troelsen. Duoen har en række specialeområder: ny dansk musik, barokmusik samt værker af J. Alain. Denne aften kan man høre eksempler fra de to sidste kategorier, idet der spilles musik af Bach, Telemann og Jehan Alain.
Torsdag 22/9-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Onsdag 21/9-2016 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Børnevenlig gudstjeneste i kirken om HØST og om glæden over alt dét, som vokser og gror. Kirkens børnekor deltager i gudstjenesten. Efter gudstjenesten indbydes til aftensmad i sognegården for store og små.
Tirsdag 20/9-2016 15.00
Gudstjeneste, Jasminvej, v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Søndag 18/9-2016 10.00
Høstgudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
17.s.e.trinitatis Kirken vil i dagens anledning være pyntet, og i år er det 6. C fra Strandskolen, der har lovet at bidrage med deres kreative fortolkninger af høstens tema! Efter gudstjenesten byder menighedsrådet på en let frokost i sognegården. Tilmelding hertil er ikke nødvendig.
Lørdag 17/9-2016 14.00
Fernisering m. Herdis Jensen
Kom og mød billedkunstner Herdis Jensen, som er bosiddende i Risskov. Herdis Jensen har siden 2007 været optaget og inspireret af temaet og begreberne hjem, hjemløshed, samt på det seneste flygtninge.
Torsdag 15/9-2016 19.00
Konfirmandstartsgudstjeneste for Strandskolen
7. Årgangs elever og deres forældre inviteres til gudstjeneste og møde, hvor I vil hilse på den præst, der vil undervise og konfirmere holdet
Torsdag 15/9-2016 17.00
Konfirmandstartsgudstjeneste for Risskov Skole
7. Årgangs elever og deres forældre inviteres til gudstjeneste og møde, hvor I vil hilse på den præst, der vil undervise og konfirmere holdet.
Tirsdag 13/9-2016 19.00
Orienterings- og opstillingsmøde vedr. menighedsrådsvalg
19.00 Velkomst ved formand for menighedsrådet Rie Vestergaard 19.10 3 generationer – Inga Hjøllund, Gorm Harste og Isabella Murphy – fortæller. 19.50 Bobler, brus og lidt sødt 20.00 Orienteringsmøde om valgregler v. valgbestyrelsen 20.10 Hvad laver et menighedsråd og hvad har menighedsrådet i Risskov lavet de sidste 4 år? v. Rie Vestergaard 20.20 Kandidaterne præsenterer sig kort 20.45 Opstillingsmøde 21.30 Farvel og tak for i aften
Søndag 11/9-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
16.s.e.trinitatis Prædikant er studerende fra Pastoralseminariet Hannah Kortnum Mogensen
Torsdag 8/9-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 6/9-2016 14.30
Højskoleeftermiddag v. Joan Hougaard - "Livet på kanten"
Joan Hougaard fra Reden Aarhus, som er et værested for kvinder, der ”lever på kanten”, med misbrug, i prostitution, udstødte fra ”det normale” samfund. Joan Hougaard har været leder af Reden Århus siden 2000 og brænder for at give kvinderne værdighed og bedre muligheder.
Søndag 4/9-2016 16.00
Festugearrangement m. I Think You're Awesome
I Think You're Awesome er et nyskabende jazzorkester, der består af bl.a. Jens Mikkel, Alex Jønsson og Kasper Staub. Ved koncerten medvirker desuden Maria Isabel Edlund, Jens Chr. Chappe og Mathias Jæger. I fælleskab danner de rammen om en samling af gruppens kompositioner, og musikken vil veksle med tekster fra bibelen og tekster af Karl Ove Knausgård, som læses af kirkens præster. Temaet vil være glæde, kærlighed, tab, ungdom og om at miste sig selv i farten af og til.
Søndag 4/9-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
15.s.e.trinitatis
Tirsdag 30/8-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 28/8-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
14.s.e.trinitatis
Lørdag 27/8-2016 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 25/8-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 21/8-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
13.s.e.trinitatis
Søndag 14/8-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
12.s.e.trinitatis
Torsdag 11/8-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 7/8-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
11.s.e.trinitatis
Søndag 31/7-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
10.s.e.trinitatis
Torsdag 28/7-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Søren Jensen
Tirsdag 26/7-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 24/7-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
9.s.e.trinitatis
Søndag 17/7-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
8.s.e.trinitatis
Søndag 10/7-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
7.s.e.trinitatis
Søndag 3/7-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
6.s.e.trinitatis
Torsdag 30/6-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 28/6-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Søndag 26/6-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
5.s.e.trinitatis
Søndag 19/6-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
4.s.e.trinitatis
Torsdag 16/6-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 12/6-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
3.s.e.trinitatis
Søndag 5/6-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
2.s.e.trinitatis Kirkens voksenkor samt børne- og undgdomskor medvirker, og der synges bl.a. morgensangen fra N.W. Gades "Elverskud". Korledelse: Britt Trusbak og Erik Haumann
Torsdag 2/6-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 31/5-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 29/5-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s.e.trinitatis
Lørdag 28/5-2016 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 26/5-2016 19.00
Koncert i hospitalskirken. Musik for guitar, sang og orgel
Andreas Nielsen, der er studerende på musikkonservatoriet og synger i kirkens kor, spiller soloværker for guitar, bl.a. fra romantikken. Desuden akkompagnerer han Britt Trusbak i sange med tekster af Brorson og med musik fra dennes samtid - dengang man spillede på guitarens forgænger, luthen. Endelig suppleres med "fugletoner" fra orglet. De tre kvarter, som koncerten varer, vil have foråret som toneart. Britt Trusbak og Erik Haumann
Søndag 22/5-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Trinitatis
Lørdag 21/5-2016 10.00
Heldagstur til Nordøstdjurs
Natur – kultur – kirkekunst Guide: Hans Sylvain Thomsen Bussen afgår fra Risskov kirke kl. 10.00, og vi forventer at være tilbage ca kl. 16.00. Se hele program i kirkebladet. Frokost på Gerrild kro pris kr. 100,- som opkræves i bussen Tilmelding er lukket.
Torsdag 19/5-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Mandag 16/5-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2. pinsedag Fejl i kirkeblad: Ikke gudstjeneste kl. 19.00
Søndag 15/5-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Pinsedag
Mandag 9/5-2016 17.00
Forårskoncert i sognegården - "Lykke og lyse nætter"
Som de foregående år er den bøgepyntede sognegård ramme om en koncert, der hilser de lyse nætter velkommen. Gæsten dette år er bassisten Jesper Carlsen, der er bosiddende i Risskov og en aktiv musiker i det østjydske. Trioen synger og spiller musik fra det nordiske repertoire, og alle inviteres til at synge med på de gode danske forårssange. Britt Trusbak og Erik Haumann
Søndag 8/5-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
6.s.e.påske
Torsdag 5/5-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Kristi Himmelfarts dag
Torsdag 5/5-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Kristi Himmelfarts dag
Søndag 1/5-2016 19.00
Pilgrimsgudstjeneste med udvidet kirkegang v. Elisabeth Lidell
Efter andagt i kirken, går vi pinsen i møde med Helligånden i rygsækken. Vi går ca. 8 km langs stranden og i skoven, og slutter igen ved Risskov kirke.
Søndag 1/5-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
5.s.e.påske
Tirsdag 26/4-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Mandag 25/4-2016 19.30
Forårskoncert i Risskov kirke med gospelkoret Great Joy
Kom og hør korets repertoire af svingende rytmer og stille ballader. Koncerten er gratis, og alle er velkomne
Søndag 24/4-2016 10.00
Konfirmation, Risskov Skole 7.C v. Susanne Kramer Madsen
4.s.e.påske
Fredag 22/4-2016 11.30
Konfirmation, Risskov Skole 7.B v. Lena Kjems
Bededag
Fredag 22/4-2016 9.30
Konfirmation, Risskov Skole 7.A v. Hanne Marie Houkjær
Bededag
Torsdag 21/4-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 17/4-2016 11.30
Konfirmation, Strandskolen 7.X v. Hanne Marie Houkjær
3.s.e.påske
Søndag 17/4-2016 9.30
Konfirmation, Strandskolen 7.Y v. Susanne Kramer Madsen
3.s.e.påske
Onsdag 13/4-2016 14.30
Højskoleeftermiddag v. Jens Andersen
Med udgangspunkt i sin Astrid Lindgren-biografi, ”Denne dag, et liv”, går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade, og fortæller om den elskede børnebogsforfatters kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Og han belyser hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd. Bemærk at dette arrangement foregår i kirken, og at der ikke serveres kaffe/kage.
Tirsdag 12/4-2016 15.00
Gudstjeneste, Jasminvej v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 10/4-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2.s.e.påske
Torsdag 7/4-2016 19.30
Bach-koncert i Risskov kirke v. Henrik Brendstrup
Henrik Brendstrup, der er en flittig kammermusiker og professor i cellospil ved musikkonservatoriet, har tidligere gæstet kirken ved to lejligheder, hvor han hver gang har spillet to af Bachs ialt seks suiter. Ved denne lejlighed fuldføres så serien, idet man her kan høre de to store suiter i Es-dur og D-dur. Strygertonerne suppleres med nogle af Bachs sene orgelkoraler spillet af Erik Haumann.
Torsdag 7/4-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Onsdag 6/4-2016 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
En gudstjeneste om forvandlinger - man behøver ikke være tryllekunstner, for at vide noget om forvandlinger: vi har set, at hønseæg bliver til kyllinger og at blomsterløg vokser op til at blive de smukkeste blomster - kom og hør mere om forvandlinger! Efter gudstjenesten spiser vi gratis aftensmad sammen i sognegården.
Mandag 4/4-2016 16.00
Festugearrangement m.
I Think You'ar Awesome er et nyskabende jazzorkester, der består af Jens Mikkel, Alex Jønsson, Kasper Staub og Maria Isabel Edlund, Ved koncerten medvirker desuden Jens Chr. Chappe og Mathias Jæger. I fælleskab danner de rammen om en samling af gruppens kompositioner, og musikken vil veksle med tekster fra bibelen og tekster Karl Ove Knausgård. Temaet vil være glæde, kærlighed, tab, ungdom og om at miste sig selv i farten af og til.
Søndag 3/4-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
1.s.e.påske
Lørdag 2/4-2016 11.00
Aflyst: Dåbs- og familiegudstjeneste
Tirsdag 29/3-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Mandag 28/3-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
2. påskedag
Søndag 27/3-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Påskedag
Fredag 25/3-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Langfredag
Torsdag 24/3-2016 19.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Skærtorsdag
Torsdag 24/3-2016 19.00
Påskegudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 20/3-2016 16.00
Musikgudstjeneste med The Embla m.fl.
The Embla består af sangerinden Nana Cecilie Gaardsted Bøvling og trommeslageren/percussionisten Frej Lesner. De spiller musik, hvor stemme og tromme står helt centralt, inspireret af kulturer verden over. Selv kalder de deres musik `Savage pop´. Jens Christian Chappe Jensen arrangerer musikken og spiller saxofon og Mathias Jæger spiller klaver. Præst Susanne Kramer Madsen
Søndag 20/3-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Palmesøndag
Lørdag 19/3-2016 15.00
Fernisering m. Peter Brandes
Kom og se på Peter Brandes litografiserie "Påske", som vil hænge i sognegården dette forår. Menighedsrådet byder på et glas vin/vand. Udstillingen sker i samarbejde med Nørre Nissum kirke, som skal have et nyt alter udført af Peter Brandes. Salget af litografierne går ubeskåret til dette formål.
Lørdag 19/3-2016 14.00
Korsvejsandagt v. Hanne Marie Houkjær
Andagten tager udgangspunkt i Peter Brandes' litografier ”Påske” fra 1989 og Lisbeth Smedegaard Andersens sonetkrans: ”Nu lægger vinden sig i verdens haver”. • Britt Trusbak fremfører salmer med tekster af Lisbeth Smedegaard Andersen • Erik Haumann spiller korvejsmeditationer for orgel af Marcel Dupré” • Sognepræst Hanne Marie Houkjær læser Lisbeth Smedegaard Andersens korsvejsmeditationer • Efterfølgende fernisering af litografier i sognegård - se nærmere under Andre arrangementer
Lørdag 19/3-2016 9.00
Retrætedag & Bibelmeditation v. Elisabeth Lidell
Velkommen til Bibelmeditation over påskehistorier. Metoden kaldes ”lectio divina” og er en ældgammel måde at læse Bibelen på ”med bønnens blik”, hvor stilhed spiller en vigtig rolle. Medbring Bibel, notesbog som "åndelig dagbog" samt madpakke. Pilgrimspræst Elisabeth Lidell leder dagen. Tilmelding: lidell@webspeed.dk . Ialt 12 deltagere. Vi vil bruge denne forårsdag op mod påske på at fordybe os i et par af Bibelens tekster om Jesu opstandelse, og afslutter med en korsvejsandagt.
Mandag 14/3-2016 19.00
Freestylegudstjeneste for konfirmander og deres forældre
Rapperen Per Vers medvirker og ud fra bibeltekster og input fra konfirmanderne og deres forældre, vil han holde en freestyle prædiken. Jens Chr, Chappe Jensen og Mathias Jæger fil stå for det musikalske. Efterfølgende er der information om konfirmationen ved præsterne Lena Kjems, Susanne Kramer Madsen og Hanne Marie Houkjær. Alle interesserede er velkomne til den freestylegudstjeneste
Søndag 13/3-2016 11.30
Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp
I år er der fokus på verdens fattigste kvinder. Mange af dem er lige nu på flugt. Hvis du vil give et par timer af din søndag til indsamlingen, så meld dig igen eller for første gang. • Kontakt Esben Thusgård på tlf. 51 14 73 87 eller etk@km.dk • Indsamlingen begynder efter gudstjenesten kl. 11.30 • Når indsamlingen slutter er der noget at spise og varme sig på i Sognegården. Der har aldrig været så mange flygtninge i verden som nu, og vi kan selvfølgelig ikke hjælpe dem alle. Men vi kan hjælpe nogle af dem. Så kom og vær med søndag d. 13. marts. Vi kan altid bruge flere frivillige indsamlere.
Søndag 13/3-2016 10.00
Gudstjeneste v. Karen Margrethe Trolle Viholm
Mariæ bebudelse
Torsdag 10/3-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 6/3-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Midfaste
Torsdag 3/3-2016 19.00
Sangaften - Brorson
Som et led i 4-kirkesamarbejdet inviterer Risskov kirkes børnekor og kirkekor alle til at synge med på salmer med tekst af Brorson. Efter 1. del som foregår i kirken, vil vi i sognegården synge andre mere eller mindre kendte salmer. Desuden kan man lytte til solosang på melodier fra Brorsons samtid ved Britt Trusbak med guitarakkompagnement af Andreas Nielsen. Erik Haumann fortæller om musikken.
Tirsdag 1/3-2016 14.30
Højskoleeftermiddag v. Hans Henrik Larsen og Birte Aarup
"Ord og toner i fugleperspektiv ... at synge våren ind" En eftermiddag med mosaik af billeder, sange, digte og fortællinger om forårets fugle og ikke mindst mange fællessange! Hans Henrik Larsen er organist i Agger og Vestervig kirker. Birte Aarup er kirkesanger sammesteds og finder digte og sange til programmet. Begge er begge er ivrige ornitologer og fotografer.
Søndag 28/2-2016 16.00
Musikgudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Ulvetimen skulle stamme fra svensk folketro, og henviser bl.a. til de mørkeste timer af natten, hvor søvnen angiveligt skulle være dybest. og mareridt mest livagtige. "Ulvetimen" med bl.a. Kristian Kjærulff Ravn byder i samspil med Jens Chr. Chappe Jensen, saxofon, og Mathias Jæger, klaver, på dunkle og uromantiske sange, der blander nordisk rockmelankoli med elementer fra amerikansk folk. Tema: Det voksne liv, sammenhæng, adskillelse, tilgivelse, forsoning, erindring og livsnoter.
Søndag 28/2-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
3. s. i fasten
Torsdag 25/2-2016 19.00
Tænkepause om "Tro" v. Peter Lodberg
Tro kan flytte bjerge, siger vi. Alligevel er det i lang tid gået lidt ned ad bakke for Gud og co. De er ikke længere svaret på alle vores bønner. Men ifølge Peter Lodberg, klippefast teolog ved Aarhus Universitet, er tro ikke bare varm luft. Den er en grundsten i ethvert menneskes liv.
Torsdag 25/2-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Onsdag 24/2-2016 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Vi mødes i kirken til en gudstjeneste, som denne gang handler om MAD - og om at være mæt i både maven og hjertet. Herefter spiser vi aftensmad i sognegården. Maden er gratis.
Tirsdag 23/2-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 21/2-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2. s. i fasten
Søndag 14/2-2016 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
1. s. i fasten Sognepræst Karen Margrethe Trolle Viholm indsættes. Efter gudstjenesten kan man hilse på Karen Margrethe i sognegården, hvor menighedsrådet byder på kransekage og et lille glas.
Torsdag 11/2-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 7/2-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Fastelavn
Lørdag 6/2-2016 11.00
Familie og Fastelavnsgudstjeneste v. Lena Kjems
Max Bering spiller klezmermusik og giver musikalske fortællinger. De Grønne Pigespejdere står efterfølgende for tøndeslagning, og når årets dronninger og konger er kronet, drikker vi kakao og spiser fastelavnsboller. Dåb er velkomne.
Onsdag 3/2-2016 14.30
Aflyst: Højskoleeftermiddag v. Jens Andersen
Søndag 31/1-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Seksagesima
Torsdag 28/1-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Kyndelmisse
Onsdag 27/1-2016 19.00
Tænkepause om "Hjernen" v. Leif Østergård
Hvordan virker hjernen? Hvordan sætter den os i stand til at lære, huske og navigere i en stadig mere kompleks verden? Med udgangspunkt i Tænkepauser-bogen om hjernen vil fysiker og læge Leif Østergaard vil fortælle om hvor langt vi er kommet i udforskningen af det komplicerede organ, som gemmer sig bag den tykke kranieknogle. Og alle de ting vi endnu ikke forstår: Hvorfor dagdrømmer vi? Arbejder hjernen anderledes, når vi fordyber os? Er den fri vilje en illusion?
Tirsdag 26/1-2016 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 24/1-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Septuagesima.
Onsdag 20/1-2016 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Vi mødes vi i kirken til en gudstjeneste, som handler om stjerner og lys. Betlehemsstjernen lyste klart julenat, og nu er vi på vej hen mod Kyndelmisse, vinterens midte. Herefter spiser vi aftensmad i sognegården. Maden er gratis.
Søndag 17/1-2016 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Sidste s.e.H.3 k.
Torsdag 14/1-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 10/1-2016 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
1.s.e.H. 3 k.
Lørdag 9/1-2016 14.00
Fernisering m. Ulla Salling-Mortensen
Kom og mød kunstneren og bliv inspireret af hendes kunst. Nyd et glas vin til tonerne af klassisk guitar spillet af guitarist Andreas Nielsen, der også synger i kirkens kor. Ulla Salling-Mortensen tager i sin kunst afsæt i naturens fire grundelementer – ild, vand, jord og luft, og hun arbejder i bronze, fiberbeton, træ og jern.
Torsdag 7/1-2016 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Helligtrekonger
Tirsdag 5/1-2016 14.30
Højskoleeftermiddag v. Jørn Henrik Petersen
Menneskesynet i velfærdsstaten og konkurrencestaten. Har Folkekirken et synspunkt? Jeg vil udvikle grundtræk af en forståelse af velfærdsstaten som næstekærlighedens erstatning - en stat, der fungerer, som om den hvilede på næstekærligheden. Hvilket menneskesyn ligger til grund for denne samfundsformation? Har vi - havde vi - moralsk rygrad til at leve i velfærdsstaten. Hvis ikke - er det så det, der fører os mod konkurrencestaten med dens økonomisk-opportunistiske menneskesyn? Og hvordan ser Folkekirken på denne udvikling? Vil den og kan den være modkultur eller tager den bare udviklingen ad notam. Jørn Henrik Petersen er cand.oecon., ph.d., dr.phil. professor og leder af Center for Velfærdsstatsforskning ved Syddansk Universitet
Søndag 3/1-2016 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Hellig 3 kongers søndag. kl. 9.40 Skriftemål
Fredag 1/1-2016 16.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Nytårsdag
Tirsdag 29/12-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 27/12-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Julesøndag
Lørdag 26/12-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
2. juledag
Fredag 25/12-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juledag
Torsdag 24/12-2015 16.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Juleaften
Torsdag 24/12-2015 14.45
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Juleaften
Torsdag 24/12-2015 13.30
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Juleaften
Torsdag 24/12-2015 13.00
Gudstjeneste i Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Alle er velkomne
Torsdag 24/12-2015 11.00
Familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Torsdag 24/12-2015 11.00
Gudstjeneste, Jasminvej v. Esben Thusgård
Søndag 20/12-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
4. s. i advent
Torsdag 17/12-2015 19.00
Vi synger julen ind i Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Torsdag 17/12-2015 17.00
Pilgrimsgudstjeneste v. Elisabeth Lidell
Pilgrimsgudstjeneste i og omkring Risskov Kirke Vi samles om evangeliets julebudskab om lyset, der skinner i mørket. Torsdag den 17. december Kl. 17 mødes vi udenfor Sognegården og vandrer derfra med fakler rundt på kirkegården, hvorefter vi går ind i kirken til gudstjeneste. Her synger vi gamle og nye adventssalmer, mens vi forbereder os på julens mysterium. Bagefter er der spisning og pilgrimstræf i Sognegården. Pris: 50 kr. Tilmelding inden 11.12.: lidell@webspeed.dk – m.h.p. indbetaling til maden.
Tirsdag 15/12-2015 18.30
Koncert med Den Kreative Skole
Den Kreative Skoles elever spiller musik for violiner.
Tirsdag 15/12-2015 11.00
Juleafslutning for børnehaver
Tirsdag 15/12-2015 10.00
Juleafslutning for vuggestuer
Søndag 13/12-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
3. s. i advent
Tirsdag 8/12-2015 19.00
Adventsgudstjeneste v. Esben Thusgård
Mandag 7/12-2015 19.30
Julekoncert med Gospelkoret Great Joy
Gospelkoret Great Joy afslutter traditionen tro efteråret med en klingende julekoncert i Risskov Kirke. Kom og vær med, der er gratis adgang
Søndag 6/12-2015 16.00
Koncert til støtte for Syriens ofre
Dagens musikgudstjeneste erstattes af en stor koncert til støtte for Syriens ofre. Med deltagelse af Sanger og sangskriver Poul Krebs Skuespiller Bue Wandahl Carsten Knudsen (De nattergale) Maher (syrisk musiker) Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad Komponist og saxofonist Jens Christian Chappe Jensen Pianist Mathias Jæger En strygergruppe Journalist Malene Fenger-Grøndahl Søren William Christensen (Folkekirkens Nødhjælp) Freelance-kokken sørger for Glögg og småkager Entre kr. 180 som går ubeskåret til Syriens flygtninge gennem Folkekirkens Nødhjælp
Søndag 6/12-2015 10.00
Gudstjeneste v. Anna Bojsen-Møller
2. s. i advent
Torsdag 3/12-2015 19.00
Adventsgudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 29/11-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
1. s. i advent
Lørdag 28/11-2015 11.00
Dåbsgudstjeneste med afslutning for minikonfirmander
v. Susanne Kramer Madsen Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter.
Torsdag 26/11-2015 17.00
Adventsmusik af J.S. Bach
Advent er forberedelsens og forventningens tid. Forventning om lysets komme. Om Kristi komme. Denne fyraftensstund kan man lytte til det stille lys, som skinner i J.S. Bachs orgelmusik til adventstiden. Erik Haumann spiller bl.a. de seks Schübler-koraler, der er Bachs egne arrangementer af kantate-satser - heriblandt den meget kendte “Wachet auf ruft uns die Stimme”. Koncerten varer ca. ½ time. Erik Haumann
Onsdag 25/11-2015 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken og herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis Gudstjenesten handler denne gang om at vente. Hvad kan man lave, når man skal vente på noget? Er det kedeligt at vente? Hvordan skulle dit "favorit-venteværelse" se ud? Som ved alle andre gudstjenester, er alle velkomne.
Tirsdag 24/11-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 22/11-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Sidste søndag i kirkeåret Praktikant fra pastoralseminariet Gudrun Kirstine Kurtz prædiker og forestår altergang
Lørdag 21/11-2015 10.00
Julebasar
Traditionen tro slår vi igen dørene op til basaren 3. lørdag i november. Efter en kort indledning i kirken ved hospitalspræst Anna Bojsen-Møller, åbner boderne i sognegården. Her fås syltet sommer på glas, vintervarmt strik, fine adventskranse og julepynt og sprøde småkager. Tombola og lotteri har gevinster til store som små, og cafeen serverer kaffe, hjemmebag, frikadeller, pølsehorn og suppe. FDF og De grønne Pigespejdere sætter gang i børn og barnlige sjæle, og kirkens børne- og ungdomskor sætter gang i stemningen. Dagens overskud går ubeskåret til godgørende formål i Danmark og udlandet. Kom og vær med til en festlig lørdag i sognegården – kom også gerne og vær med til forberedelserne. Vi har opgaver nok til alle. Husk kontanter - vi kan desværre ikke håndtere andre betalingsmåder. På basarkredsens vegne Rie Vestergaard
Torsdag 19/11-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Onsdag 18/11-2015 19.00
Tænkepause om "Danmark" v. Hans Hauge
Nationalismen har skabt Danmark, og Danmark har gjort bønderne til danskere, og gjort statskirken til folkekirken. Folket indtog kongens plads. Alt begyndte at blive folkeligt. En national kultur er en folkekultur, der af en elite af digtere, intellektuelle og præster ophøjes til højkultur. På samme måde er et nationalsprog en dialekt, der ophøjes til fællessprog. Går vi tilbage til før 1770’erne var kulturens sprog tysk og kulturen kosmopolitisk. Der fandtes ikke nogen ”dansk” litteratur. Ewald skriver en tekst, der endnu er vor kongesang, ”Kong Christian stod ved højen mast”. Men Oehlenschlägers ”Der er et yndigt land” blev nationalsangen. Den beskriver ikke det danske, men skaber det. Med nationalstaten kom også demokrati og industrialisering og dermed ideen om et folk og det folkelige. Det førte til oprettelsen af folkehøjskoler, som vi forbinder med Grundtvig og hans genopfindelse af den nordiske mytologi. Det mest nationale, vi har endnu, er Højskolesangbogen. Foredraget vil tage sit udgangspunkt i forskellige nationale sange af Grundtvig og H.C. Andersen og derigennem belyse, hvad der forstås ved danskhed. Hans Hauge er lektor ved Aarhus Universitet
Søndag 15/11-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
24.s.e.trin.
Lørdag 14/11-2015 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Mette Born Djurhuus
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 12/11-2015 19.00
Læsekreds,”Brødrene Karamázov" v. Hanne Marie Houkjær
Onsdag 11/11-2015 19.00
Offentligt menighedsmøde
Menighedsrådet indbyder til offentligt menighedsmøde i Sognegården. Kirkens 3 præster sætter gennem en foredragsmosaik fokus på liturgi. Med udgangspunkt i Pia Juuls noveller ”Jeg vidste ikke du var så hellig” giver Hanne Marie Houkjær højmessens ritual et historisk perspektiv, Esben Thusgård zoomer ind på Risskov Kirkes liturgi og Susanne Kramer Madsen fortæller om tankerne bag kirkens forskellige gudstjenester som Dåbs- og Familie- gudstjenester, Himmellyd og Ganefryd, BUSK, Alle Helgen, Musik- og forfattergudstjenester. Under kaffen er der mulighed for dialog og herefter fremlægger menighedsrådet regnskab 2014 samt budget 2015 og fortæller om det seneste års arbejde og det kommende års projekter. Vel mødt. Rie Vestergaard
Søndag 8/11-2015 16.00
Musikgudstjeneste med "Who Killed Bambi"
Strygergruppen "Who Killed Bambi" består består af 6 rutinerede musikere, alle uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Desuden medvirker Jens Christian "Chappe" Jensen på saxofon og Mathias Jæger på klaver. Tema: Barndom, paradistilstanden og uskylden som den forudsætning, der gang på gang tabes og genfindes, leg, sprog, opdagelse, tillid og konfirmation. Præst Susanne Kramer Madsen
Søndag 8/11-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
23.s.e.trin.
Torsdag 5/11-2015 19.00
Allehelgensgudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 3/11-2015 14.30
Højskoleeftermiddag v. Ove Korsgaard `Solskin for det sorte muld
Ove Korsgaard, dr.phil. professor emeritus, har skrevet bogen "Solskin for det sorte muld", og med dette forlæg handler foredraget om den danske landbokultur, der udgør en storslået periode af Danmarkshistorien. I tid er denne kultur tæt på nutiden, men i mentalitet synes den at tilhøre en fjern fortid. Men er landbokulturen et tilbagelagt stadie? Eller rummede den værdier og praksisser, der har betydning i nutidig sammenhæng?
Søndag 1/11-2015 16.00
Allehelgengudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen, Esben Thusgård og Hanne Marie Houkjær
Navnene på alle, som er døde i Risskov siden sidste års Alle Helgen, vil blive nævnt ved denne gudstjeneste.
Søndag 1/11-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Alle Helgens dag Kl. 9.40 Skriftemål
Torsdag 29/10-2015 16.00
Koncert for de allermindste
En halv times musik for og med de allermindste og deres forældre: fællessang, solosang samt “lette” orgelstykker og undervejs bevæger vi os rundt i kirkerummet. I programmet indgår nogle af de salmer, som bliver brugt til “baby-salmesang”/”salmeleg for dig og mig”, og for de, som har været med her, kan det blive et gensyn og et genhør med kirkerummet. Alle børn mellem tre måneder og et års tid samt deres lidt større søskende, forældre og bedsteforældre indbydes til at deltage med øjne og ører, med sang/lyd. Efterfølgende er der mulighed for en forfriskning. Britt Trusbak og Erik Haumann
Onsdag 28/10-2015 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken, hvor kirkens børnekor medvirker. Herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis. Alle er velkomne. Gudstjenesten vil handle om drømme - og så om en stige. En Jakobsstige, som kunne nå fra jord til himmel og fra himmel til jord. Hør mere om den stige, når vi ses.
Tirsdag 27/10-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 25/10-2015 14.00
BUSK Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
BUSK står for Børn, Unge, Sogn, Kirke og det er de folkekirkelige børne-og ungdomsorginasationer, som har taget initiativ til, at man den sidste søndag i oktober sætter fokus på det store frivillige arbejde i sognet. De Grønne Pigespejdere medvirker.
Søndag 25/10-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
21.s.e. trin.
Lørdag 24/10-2015 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 22/10-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Onsdag 21/10-2015 19.00
Tænkepause om "Livshistorien" v. Dorthe Kirkegaard Thomsen
Hvad er livshistorier, hvordan danner vi vores livshistorier og hvorfor har vi egentligt brug for livshistorier? Dette er nogle af de spørgsmål jeg vil prøve at give svar på i foredraget. Jeg vil blandt andet komme ind på hvordan vi bruger vores erindringer til at danne livshistorier, hvilken rolle kultur og andre mennesker spiller for dannelsen af livshistorier, og ideer om at livshistorier er centrale for vores identitet, altså vores fornemmelse af hvem vi er. Jeg vil inddrage både konkrete eksempler og resultater fra større psykologiske undersøgelser af livshistorier. Dorthe Kirkegaard Thomsen er lektor ved Aarhus Universitet.
Tirsdag 20/10-2015 19.00
Læsekreds,”Brødrene Karamázov
Bemærk: Flyttet fra torsdag 22/10
Søndag 18/10-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
20.s.e.trin.
Søndag 11/10-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
19.s.e.trin.
Torsdag 8/10-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 6/10-2015 19.30
Koncert "Krig og Fred"
I år er det 70 år siden, at 2. verdenskrig sluttede, og der er fokus på denne tid i forskellige sammenhænge. Endvidere kunne man på TV sidste år opleve en beretning om krigen i 1864, og der er i tiden en interesse for sådanne voldsomme, historiske begivenheder. Denne aften vil Risskov kirkes kor, Britt Trusbak og Erik Haumann præsentere en række kirkemusikalske kommentarer til krig og fred : I gammel tid ”malede” orglet lydbilleder af krig. I 1529 skrev Luther salmen ”Forlen os freden, Herre, nu”. Under 2. verdenskrig komponerede englænderen Herbert Howells en gribende udlægning af Davidssalmen ”Som hjorten skriger efter rindende vand”. Og i foråret 1945 skrev landsmanden Benjamin Britten sit ”Festival Te Deum” for kor, solo og orgel. Risskov kirkes kor, Britt Trusbak og Erik Haumann
Tirsdag 6/10-2015 14.30
Højskoleeftermiddag v. Tom Ahlmann `Modstanderen i Bibelen
Tom Ahlmann er cand. Theol. fra Århus Universitet og er sognepræst i Rougsø Nord Pastorat i Norddjursland. Modstanderen i Bibelen De væsentligste sider af vore religiøse erfaringer finder vi beskrevet i det Gamle og det Ny Testamente. Heri undersøges den skabende Guds vældige magt, og med urhistoriens billedsprog og mangfoldige myter forsøger vi at danne os et billede af denne usynlige gud. Bibelens tekster taler imidlertid også om en modmagt i tilværelsen. Og ligesom det er tilfældet med Gud, beskrives denne modmagt i billeder, hvor den iklædes en personlig skikkelse, som kaldes Satan, djævelen, fristeren, den Onde, Antikrist. Ved at lade Bibelens tekster komme til orde vil sognepræst Tom Ahlmann forfølge udviklingen af denne Satanskikkelse igennem det Gamle Testamente og se på, hvordan forskellige kulturer og myter har medvirket til, at den har fået det udseende, som kunsten har givet den gennem tiderne.
Søndag 4/10-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
18.s.e.trin. Kl. 9.40 Skriftemål
Torsdag 1/10-2015 19.00
Læsekreds,”Brødrene Karamázov" v. Hanne Marie Houkjær
Onsdag 30/9-2015 19.00
"Gud i tænkepausen" v. Svend Andersen
Kan Gud tænkes i dagens Danmark? Vores tid er splittet mellem hyggelig dansk gudløshed og fanatisk gudstro. Derfor er en tænkepause på sin plads: hvad mener vi med ’Gud’? Hvordan adskiller kristendommens Gud sig fra andre guder? Kan man bevise at Gud findes? Kan en ond verden være skabt af en god Gud? Levner naturvidenskaben plads til troen på en skaber? Disse og andre spørgsmål vil foredraget stille til debat. Svend Andersen er professor i Etik og Religionsfilosofi ved Aarhus Universitet
Tirsdag 29/9-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 27/9-2015 16.00
Musikgudstjeneste med Venla & Karmen
Venla & Karmen er fra henholdsvis Finland og Estland. Desuden medvirker Jens Christian Chappe Jensen på saxofon og Matthias Jæger på klaver. Når en eksperimenterende finsk vokalist og beatboxer og en legende estisk jazzmusiker og komponist går på scenen, sker der spændende ting. Venla & Karmen spiller mest selvkomponeret musik og improvisationer spiller en afgørende rolle i deres optræden. Tema: Begyndelse, livets opståen, skabelse, undfangelse, fødsel og dåb. Prædikant er Hanne Marie Houkjær
Søndag 27/9-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
17.s.e. trin.
Torsdag 24/9-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 22/9-2015 15.00
Høstgudstjeneste, Jasminvej v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 20/9-2015 10.00
Høstgudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
16.s.e.trin. Efterfølgende let anretning i sognegården med deltagelse af gartneriet Gallo.
Lørdag 19/9-2015 14.00
Fernisering m. Dorte Gjerlov
Kom og mød kunstneren Dorte Gjerlov, der fremviser malerier og glasuroer. Til ferniseringen vil der være mulighed for at nyde en forfriskning, og lytte til levende musik.
Onsdag 16/9-2015 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken og herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis. Alle er velkomne. Gudstjenesten vil handle om alt dét, der bliver høstet på marker og i haver om efteråret, for hvor er det godt, at der er æbler på træerne og korn på lager.
Søndag 13/9-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
15.s.e.trin. Praktikant fra pastoralseminariet Gudrun Kirstine Kurtz prædiker.
Torsdag 10/9-2015 19.00
Læsekreds, Dostojévskijs roman ”Brødrene Karamázov
Dette efterår tager vi fat på de 1400 sider, der udgør Dostojévskijs store værk ”Brødrene Karamázov, der blev forfatterens sidste roman. v. Hanne Marie Houkjær.
Torsdag 10/9-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 8/9-2015 14.00
Efterårstur til Frederikskirken og Marselisborg Havn
Vi kører først til Frederikskirken i Skåde, som har gennemgået en renovering, hvor billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt har stået for udsmykningen af kirkerummet. Bagefter kører vi igennem skoven til Marselisborg havn, hvor vi drikker eftermiddagskaffe. Der er afgang med bus fra Risskov kirke kl. 14.00 og vi vil være tilbage ved Risskov kirke kl. ca. 17.30. Man tilmelder sig turen ved at kontakte kirkekontoret pr. tlf. 86 17 99 33 eller pr. mail til kordegn Lars Behrmann: lhbe@km.dk senest d. 3/9-2015. Turen koster 50 kr. pr. person, som betales på udflugtsdagen. Alle er velkomne - vi håber på blå september-himmel og højt humør! Jane Illemann og Susanne Kramer Madsen
Søndag 6/9-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
14.s.e.trin. Kl. 9.40 Skriftemål
Lørdag 5/9-2015 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 3/9-2015 17.00
Konfirmandstartsgudstjeneste for Risskov Skole
7. Årgangs elever og deres forældre inviteres til gudstjeneste og møde, hvor I vil hilse på den præst, der vil undervise og konfirmere holdet.
Onsdag 2/9-2015 19.00
Konfirmandstartsgudstjeneste for Strandskolen
7. Årgangs elever og deres forældre inviteres til gudstjeneste og møde, hvor I vil hilse på den præst, der vil undervise og konfirmere holdet.
Tirsdag 1/9-2015 14.30
Højskoleeftermiddag m. Sanne Thøisen: ’Tro i dag’
TRO I DAG Erfaring og tradition. Trods oplysning og velfærd i det moderne samfund er religionen ikke forsvundet. Tro har nemlig at gøre med grundlæggende erfaringer af det, vi ikke kan fremtvinge eller bestemme over.I kristendommen får sådanne erfaringer deres særlige tolkning. V. Sanne Thøisen tidligere sognepræst, censor ved universitetet, timelærer ved pastoralseminariet i Aarhus, ph.d
Søndag 30/8-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
13.s.e.trin.
Torsdag 27/8-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Tirsdag 25/8-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 23/8-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
12.s.e.trin.
Søndag 16/8-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
11.s.e.trin.
Torsdag 13/8-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund
Søndag 9/8-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
10.s.e. trin.
Søndag 2/8-2015 10.00
Gudstjeneste v. Anna Bojsen-Møller
9.s.e.trin. Kl. 9.40 Skriftemål
Torsdag 30/7-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 28/7-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 26/7-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne kramer Madsen
8.s.e.trin.
Søndag 19/7-2015 20.10
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
7.s.e.trin.
Torsdag 16/7-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 12/7-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
6.s.e.trin.
Søndag 5/7-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
5.s.e. trin. Kl. 9.40 Skriftemål
Torsdag 2/7-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 30/6-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 28/6-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
4.s.e. trin.
Torsdag 25/6-2015 19.00
Salmesangsgudstjeneste, Hospitalskirken, v. Anna Bojsen-Møller
Aftenen byder på nye salmer fra nodehæftet “Løven er min hyrde” af Lars Hougaard Clausen og Anne Marie Eriksen, der står for henholdsvis tekst og musik, og som begge medvirker. Nogle af salmerne præsenteres solo ved komponisten selv på sang og klaver. Andre vil vi synge sammen.
Søndag 21/6-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
3.s.e. trin.
Lørdag 20/6-2015 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 18/6-2015 19.00
Aflysning - Salmesangsgudstjeneste, Hospitalskirken
Flyttes til 25. juni
Søndag 14/6-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
2.s.e. trin.
Søndag 7/6-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s.e. trin. Kl. 9.40 Skriftemål
Torsdag 4/6-2015 19.00
100 året for kvinders valgret v. Anna Bojsen-Møller
Jutta Bojsen-Møller, min oldemor, kæmpede en sej kamp for, at kvinder i Danmark skulle have ret til at stemme ved politiske valg. Det var hun fænomenal til. Kom og hør beretningen om Jutta Bojsen-Møller og kvindernes kamp for stemmeret i Danmark
Søndag 31/5-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Trinitatis søndag
Torsdag 28/5-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Tirsdag 26/5-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården v. Hanne Marie Houkjær
Mandag 25/5-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
2. pinsedag
Søndag 24/5-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Pinsedag
Torsdag 21/5-2015 17.00
Før søndagen v. Hanne Marie Houkjær
Tekster til pinsedag: 1. Mos.11,1-9, 1. Mos. 2,4b-7, Ap.G.2,1-11 og Joh.14,22-31
Søndag 17/5-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
6. s. e. påske
Torsdag 14/5-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Torsdag 14/5-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Kristi Himmelfartsdag
Mandag 11/5-2015 19.00
Læsekreds "Stormen"
akt 3.- 5.
Søndag 10/5-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
5. s. e. påske
Lørdag 9/5-2015 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Mandag 4/5-2015 19.30
En aften om befrielser - og Danmarks befrielse i 1945
Forfatteren Bjarne Nielsen Brovst, der har beskæftiget sig indgående med besættelsestidens personligheder, fortæller, Britt Trusbak synger og Erik Haumann spiller orgel og klaver. Aftenen begynder i kirken, hvor de medvirkende poetisk og musikalsk illustrerer begrebet “befrielser“. Derefter går vi i sognegården til en traditionel 4.-maj aften med fortælling, fælles- og solosang samt kaffebord. Vi slutter med at tænde lys i vinduerne i taknemmelighed for det, som “de” udrettede, og vi “lover hinanden ... at drømme om frihed bliver aldrig forbi” ( PH ).
Søndag 3/5-2015 11.30
Konfirmation Risskov Skole 7.D v. Kåre Egholm
4. s. e. påske
Søndag 3/5-2015 9.30
Konfirmation Risskov Skole 7.C v. Susanne Kramer Madsen
4. s. e. påske
Fredag 1/5-2015 11.30
Konfirmation Risskov Skole 7.B v. Lena Kjems
Bededag
Fredag 1/5-2015 9.30
Konfirmation Risskov Skole 7.A v. Hanne Marie Houkjær
Bededag
Torsdag 30/4-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 28/4-2015 19.00
Pilgrimsgudstjeneste v. Elisabeth Lidell
De fire elementer – jord, vand, luft og ild – tager udgangspunkt i den første trosartikels verden og fortæller om ”himlens og jordens skaber”. Elementerne hjælper os til at genfinde den forundring over skabelsens hjerte, som mennesker gennem alle tider har haft. Pilgrimspræsten inviterer denne forårsaften til udvidet kirkegang. Vi begynder med gudstjeneste i Risskov Kirke kl. 19:00, hvorefter vi bevæger os ud langs Århus Bugt og ind i Riis Skov, ca. 8 km. Elisabeth Lidell
Tirsdag 28/4-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Susanne Kramer Madsen
Mandag 27/4-2015 19.30
Forårskoncert med gospelkoret Great Joy
Forårssæsonen afsluttes som altid med en koncert i kirken. Kom og hør korets brede gospelrepertoire af stille ballader og livsglade rytmer. Koret ledes af Nana Lærke Petersen. Der er gratis adgang.
Søndag 26/4-2015 11.30
Konfirmation Strandskolen 7.Y v. Hanne Marie Houkjær
3. s. e. påske
Søndag 26/4-2015 9.30
Konfirmation Strandskolen 7.X v. Susanne Kramer Madsen
3. s. e. påske
Onsdag 22/4-2015 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken og herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis. Alle er velkomne
Søndag 19/4-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
2. s. e. påske
Torsdag 16/4-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Mandag 13/4-2015 19.00
Læsekreds "Stormen"
Akt. 1 og 2
Søndag 12/4-2015 16.00
Cash i kirken - Musikgudstjeneste
Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band leverer ”Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om et menneske der kæmpede med tilværelsens skyggesider. En kamp med dæmoner, stoffer og alkohol og den evige kamp mellem det gode og det onde. Det er fortællingen om, hvordan Gud redder ham, da han beslutter at begå selv mord i en grotte. Cash ser lyset (Guds lys), da hans egen lommelygte dør ud. Det er fortællingen om hans forhold til kærligheden, sin elskede og familien – og til de udstødte og de fattige. Johny Cash var forkynder på sin egen måde, hvilket kommer til udtryk i hans sange. Gudstjenesten vil handle om kampen mellem det gode og det onde. Fortællingen om Johnny Cashs liv vil spejle sig i bibelens ord og fortællinger. Prædiken vil fremstå som en dialog mellem Karsten Holms fortælling om Johnny Cashs liv og sognepræst Hanne Marie Houkjærs udvalg af ord fra bibelen og udlægning heraf. Kort sagt en gudstjeneste om menneskets kamp mellem godt og ondt med Guds lys for øje, som vi alle kan spejle vores liv i. Vi vil høre mange af Johnny Cashs sange, ligesom vi vil synge både en ny og en gammel salme. ”Cash i kirken” med Karsten Holm & Cash Trioen har ramt både tidsånd og historiefortælling, og rygterne om musikfortællingen løber i forvejen, så alle bænke er fulde, hver gang orkestret er ude at spille. Siden starten af sommeren 2013 har trioen været rundt i det hele landet med ”Cash i kirken”. ”Cash i kirken” består af: Karsten Holm, vokal, guitar Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor Martin Blom, diverse guitarer og kor Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor Prædikant. Hanne Marie Houkjær
Søndag 12/4-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1. s. e. påske
Torsdag 9/4-2015 19.00
Musik for harpe og orgel i Risskov Hospitalskirke
Medvirkende er harpenisten Joost Schelling og Erik Haumann sidder ved orglet. Joost Schelling har spillet med en række symfoniorkestre i de skandinaviske lande og er nu fast tilknyttet Aarhus Symfoniorkester ved siden af en omfattende solovirksomhed. Ved koncerten kan man høre musik for harpe af Louis Spohr og John Parry samt orgelmusik fra renæssance og barok. Desuden opføres der musik, hvor de to instrumenter mødes. Koncerten finder sted i Risskov Hospitalskirke og alle er velkomne.
Torsdag 9/4-2015 14.30
Højskoleeftermiddag m. Jacob Haugaard
Jacob Haugaard - Symbolet på at der er håb for alle. Jacob Haugaard fortæller om sit liv som berømthed og om hvordan han nåede dertil.. Han kan få folk til at trække på smilebåndet af selv alvorlige ting, og som det politiske landskab ser ud for tiden, er Jacob Haugaards beretning om hans politiske karriere virkelig morsom. Foredraget er en lattermild, eftertænksom oplevelse,der sætter vores samtid i relief. Jacob Haugaard taler om at gøre svagheder til styrker og at gå til mulighederne i stedet for begrænsningerne. I 20 år har Jacob Haugaard boet et stenkast fra Risskov kirke og hospitalet.
Tirsdag 7/4-2015 15.00
Gudstjeneste, Jasminvej
v. Susanne Kramer Madsen
Mandag 6/4-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
2. påskedag
Søndag 5/4-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Påskedag
Fredag 3/4-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Langfredag
Torsdag 2/4-2015 19.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Skærtorsdag
Torsdag 2/4-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Skærtorsdag
Tirsdag 31/3-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Hanne Marie Houkjær
Mandag 30/3-2015 17.00
Musikalsk rejse gennem påsken
Hver af dagene i passions- og påsketiden har sin historie. Og hver af dagene har sin musik.Jesus, der står på Oliebjerget, nadverens indstiftelse, korsfæstelsen, lørdagens tomrum og påskemorgens glæde - alt dette har man gennem tiderne udtrykt i poesi og musik, og der inviteres denne mandag i den “stille uge” til en forberedelse af højtiden, hvor man kan høre et lille udsnit af disse tekster og kompositioner. Medvirkende : Britt Trusbak, sopran og Erik Haumann, orgel. Koncerten varer ca. en halv time.
Søndag 29/3-2015 10.00
Gudstjeneste v. Anna Bojsen-Møller
Palmesøndag
Torsdag 26/3-2015 17.00
Før søndagen v. Hanne Marie Houkjær
Tekster til påskedag: Sl.118,19-29, 1.Kor. 5,7-8 og Markus 16,1-8
Tirsdag 24/3-2015 19.00
Læsekreds "Kong Lear", v. Susanne Kramer Madsen
Vi læser 4. og 5
Søndag 22/3-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Mariæ bebudelsesdag
Torsdag 19/3-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Onsdag 18/3-2015 19.00
Tænkepause om "Magi" v. Jesper Sørensen
Jesper Sørensen, lektor ved Institut for Religionsvidenskab, Aarhus Universitet. Modsat vores gængse forestilling florerer magiske forestillinger og overtro i det moderne samfund. Lykketal, magiske amuletter og healing ved håndspålæggelse er blot enkelte af de praksisser man kan finde i dagens Danmark. Magi er altså ikke et overstået kapitel i det vestlige menneskes historie, eller noget vi kun finder i fjerne og ”uciviliserede” egne, hvor udviklingen endnu ikke har udryddet disse primitive forestillinger og erstattet dem med et rationelt verdenssyn. Men hvorfor eksisterer denne type forestillinger fremdeles i en moderne, rationel verden? Og hvorledes hænger disse forestillinger sammen med den religion, som endnu levnes en plads i det moderne samfund?
Søndag 15/3-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Midfaste
Torsdag 12/3-2015 17.00
Før søndagen v. Hanne Marie Houkjær
Tekster til midfaste: 5. Mos. 8,1-3, 2.Kor. 9,6-11 og Joh.Evang. 6,1-15
Torsdag 12/3-2015 14.30
Højskoleeftermiddag m. Gerda Neergaard Jessen
Jeg vil ha ret til at fejle! Gerda Neergaard Jessen tager et kraftigt livtag med det perfekte menneske, som ønsker den perfekte karriere, den perfekte familie, den perfekte krop og som ikke vil fejle. Hun er generøs med indspark fra sociologien, fra samfundsdebatten, fra Biblen og fra sit eget liv. Og så er det en hyldest til det rodede liv og til mennesket, der har set i øjnene, at man er fuld af fejl. Gerda Neergaard Jessen er sognepræst i Skorup-Tvilum pastorat. Hun er en levende og givende foredragsholder; underholdende, letforståelig og vækker eftertanke. Hun er en garvet foredragsholder, har prædiket flere gange i DR-kirken, bidraget til Gudstjenestens Bønner ll, Kære konfirmander… og udgivet en bog om børnegudstjenester – Bølle og Biblen.
Søndag 8/3-2015 11.30
SOGNEINDSAMLING TIL FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP
Søndag d. 8. marts 2015 er dagen for årets sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp. Det er også ’Kvindernes internationale kampdag’. Derfor sætter Folkekirkens Nødhjælp dette år fokus på verdens fattige kvinder. Kvinder er ofte dårligere stillet end mænd og rettigheder og ligestilling mellem kønnene indgår derfor altid i Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Styrkes kvinderne, kommer det både dem selv, deres børn, familie og lokalsamfund til gode. Blandt landbefolkningen i det vestlige Nepal er det f. eks. kvinderne, der klarer det meste. Alt fra tøjvask og børnepasning til det hårde arbejde i marken tager de sig af. Det skyldes, at langt de fleste mænd i området er taget til udlandet for at arbejde. Der er stort set ingen job at få i det vestlige Nepal, og de fleste beboere kan på trods at hårdt arbejde ikke få mad ud af deres små jordlodder til mere end et par måneders forbrug om året. Derfor rejser mændene som unge til blandt andet Indien, hvor de udgør billig arbejdskraft, og de kommer kun hjem i kort tid af gangen med måneders eller års mellemrum. På trods af at kvinderne styrer samfundet, er de traditionelt blevet undertrykte af mændene. Folkekirkens Nødhjælp hjælper kvinderne med at organisere sig i kvindegrupper, hvor de lærer om deres rettigheder og at bruge deres stemme. De får også gode råd og vejledning til mere effektiv dyrkning, så de kan øge deres udbytte og holde sulten for døren. Hvis du vil give et par timer af din søndag til indsamlingen, så meld dig igen eller for første gang. *Kontakt Esben Thusgård på 51147387 eller etk@km.dk *Indsamlingen begynder efter gudstjenesten kl 11.30 *Når indsamlingen slutter er der noget at spise og varme sig på i Sognegården
Søndag 8/3-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
3. s. i fasten
Lørdag 7/3-2015 14.00
Fernisering m. Søren Romby
Kunstneren Søren Romby udstiller sine værker i Risskov Sognegård. Til ferniseringen vil der være mulighed for at møde kunstneren, se værkerne samt nyde levende musik og en forfriskning.
Lørdag 7/3-2015 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 5/3-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Torsdag 5/3-2015 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken og herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis. Alle er velkomne!
Tirsdag 3/3-2015 19.30
Musik af J.S. Bach
Risskov kirkes serie af koncerter med musik af J.S. Bach har denne gang cembaloet som soloinstrument. Medvirkende er cembalist Lars Colding Wolf og organist Erik Haumann. Lars Colding Wolf, der er organist ved Skt. Catharinæ kirke i Hjørring og lærer ved Det jyske Musikkonservatorium med speciale i opførelsen af barokmusik, spiller toccataer samt mindre kendte cembaloværker, og Erik Haumann spiller nogle af de sene bearbejdelser af protestantiske koraler.
Tirsdag 3/3-2015 19.00
Læsekreds "Kong Lear", v. Susanne Kramer Madsen
Vi læser 2. og 3. akt
Søndag 1/3-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2. s. i fasten kl. 9.40 Skriftemål
Lørdag 28/2-2015 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 26/2-2015 14.30
Højskoleeftermiddag m. Ole Juul - "At være fortalt"
Ole Juul, tidligere sognepræst i Ødum-Hadbjerg pastorat, nu forfatter og foredragsholder "At være fortalt" giver et indblik i, hvordan skæbner, Ole Juul har mødt - dels i "levende live" dels i litteraturen og på film - bliver til fortællinger om det liv, vi har fælles, og om hvilken styrke det er, at være fortalt ind i en fortælling.
Tirsdag 24/2-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 22/2-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
1. s. i fasten
Torsdag 19/2-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Torsdag 19/2-2015 17.00
Mands Minde med Thorkild Simonsen
Foredrag mv. med Thorkild Simonsen som vil knytte bånd mellem sin egen livsfortælling og den store historie.
Onsdag 18/2-2015 19.00
Tænkepause om "Håb" v. Bertel Nygaard
Bertel Nygaard er lektor i moderne historie ved Aarhus Universitet. Håbet driver os frem, trods alle dystre prognoser. Det skaber mening og sammenhæng – mellem os selv og omverdenen, mellem nutid, fortid og fremtid. Men håbet er også historisk foranderligt. Under nye eksistensbetingelser ændrer det omfang og form. Vores håb kan vise, hvem vi er, har været og kan blive.
Søndag 15/2-2015 14.00
Familie og Fastelavnsgudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Vi mødes i kirken til gudstjeneste, hvor Caroline og Max Bering, ’Duo Gaia’, deltager og spiller klezmer- og sigøjnermusik. De Grønne Pigespejdere arrangerer tøndeslagning, vi kroner årets dronninger og konger og slutter af med kakao og fastelavnsboller.
Søndag 15/2-2015 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Fastelavn
Søndag 8/2-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Seksagesima
Onsdag 4/2-2015 17.00
Himmellyd og Ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken og herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis. Alle er velkomne!
Tirsdag 3/2-2015 19.00
Læsekreds "Kong Lear", v. Susanne Kramer Madsen
Vi tager fat på Shakespeares "Kong Lear", som er i fem akter, og vi læser 1. akt til første gang.
Søndag 1/2-2015 16.00
Kyndelmissegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Midt i vinterens hjerte fejrer vi kyndelmisse. Vi tænder levende lys, og holder gudstjeneste omkring Kristus som verdens lys. Gudstjenesten vil være en kort liturgisk tjeneste, hvor der veksles mellem musik, sang, læsninger fra bibelen, poesi og bøn. Desuden medvirker Britt Trusbak, sopran, og Erik Haumann, orgel.
Tirsdag 27/1-2015 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 25/1-2015 16.00
Musikgudstjeneste med "Who Killed Bambi"
Strygergruppen "Who killed bambi" består består af 6 rutinerede musikere, alle uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Musikgudstjenesten bliver i samarbejde med komponist og saxofonist Jens Christian "Chappe" Jensen der dels vil ledsage salmerne, dels fordele en bred vifte af musikalske indslag over hele gudstjenesten. Prædikant er Hanne Marie Houkjær
Torsdag 22/1-2015 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Onsdag 21/1-2015 19.00
Tænkepause om "Tillid" v. Gert Tinggaard Svendsen
Gert Tinggaard Svendsen er professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Danskerne er verdensmestre i tillid: Vi stoler på vores statslige skrankepaver og vores pertentlige politi, og vi stiller ubekymret vores børn i ubevogtede barnevogne uden for butikker. Set fra et samfundsmæssigt synspunkt er det smart, at vi er så tillidsfulde, for social sammenhængskraft hænger sammen med god økonomi, lykke og lav korruption. – Vi har et velfærdssystem, fordi vi er tillidsfulde”, siger Tinggaard Svendsen i sin nye bog ”Tillid”.
Tirsdag 20/1-2015 19.00
Læsekreds "Ulysses"
Kap. 17
Søndag 18/1-2015 15.00
Koncert med Willy Egmose Trio
Koncerten vil være en skønsom blanding af jazz standards, jazzificerede salmer - eller "jazz inficerede" salmer, som Willy Egmose selv kalder det - fællessang og anekdoter fra et langt musikerliv. Willy Egmose har været organist ved Skjern Kirke fra 1968 – 2014 og ved siden af sit virke som organist er Willy Egmose jazzpianist og komponist. Ud over Willy Egmose ved klaveret består trioen af Jeppe Smith-Olsen på kontrabas og Espen Laub von Lillienskjold på trommer.
Lørdag 17/1-2015 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 15/1-2015 14.30
Højskoleeftermiddag m. Ole Hartling – ’Er dødshjælp lægens opgave?’
Ole Hartling, læge og tidligere formand for Etisk råd Ordet ”dødshjælp” kan i manges ører have en god klang, og de, der går ind for aktiv dødshjælp, vil naturligvis noget godt med det. Unødvendig lidelse må undgås, og patientens selvbestemmelsesret skal respekteres. Bør det ikke være lægens opgave at give dødshjælp? Meningsmålinger kan tyde på, at det finder mange vil være rigtigt. Spørger man på en lidt anden måde, f.eks. om læger skal slå deres patienter ihjel, hvis de lider, kan det blive tydeligere, hvad det er, man vil pålægge lægen.
Søndag 11/1-2015 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s.e.H.3 k.
Søndag 4/1-2015 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Hellig 3 kongers søndag kl. 9.40 Skriftemål
Torsdag 1/1-2015 16.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Nytårsdag
Onsdag 31/12-2014 15.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Nytårsaften Efter gudstjenesten ønsker vi hinanden godt nytår med bobler og sødt.
Tirsdag 30/12-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 28/12-2014 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Julesøndag
Fredag 26/12-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2. juledag
Torsdag 25/12-2014 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Juledag
Onsdag 24/12-2014 16.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Onsdag 24/12-2014 15.00
Julegudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Juleaften. Alle er velkomne.
Onsdag 24/12-2014 14.45
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Juleaften
Onsdag 24/12-2014 13.30
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Juleaften
Onsdag 24/12-2014 11.00
Gudstjeneste, Jasminvej
v. Esben Thusgård
Onsdag 24/12-2014 11.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Juleaften
Søndag 21/12-2014 17.00
Pilgrimsgudstjeneste v. Elisabeth Lidell
Efterfølgende spisning i sognegården kr. 50,- . Tilmelding inden 15/12 til lidell@webspeed.dk
Søndag 21/12-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
4. s. i advent
Torsdag 18/12-2014 19.00
Vi synger julen ind i Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 14/12-2014 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
3. s. i advent
Torsdag 11/12-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Torsdag 11/12-2014 18.30
Koncert med Den Kreative Skole
Den Kreative Skoles elever spiller deres jule repertoire i Risskov Kirke.
Tirsdag 9/12-2014 19.00
Adventsgudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Tirsdag 9/12-2014 19.00
Læsekreds, William Shakespeare, "Hamlet"
Vi læser akt 4-5
Tirsdag 9/12-2014 15.00
Gudstjeneste, Jasminvej
v. Susanne Kramen Madsen
Mandag 8/12-2014 19.30
Julekoncert med Gospelkoret Great Joy
Gospelkoret Great Joy fejrer traditionen tro julen med en koncert i Risskov Kirke. Kom og hør korets brede gospelrepertoire af stille ballader og livsglade rytmer. Koret ledes af Nana Lærke Petersen. Alle er velkomne.
Søndag 7/12-2014 16.00
Koncert med advents- og julemusik
Med kirkens kor, solister og organist . Der synges julesalmer, dels af koret og dels som fællessalmer. Og der opføres et uddrag af “Historien om Jesu fødsel” fra 1988. Foruden kor- og orgelsatser, træder tre af mændene i koret frem som solister, der fremstiller historien om de hellige tre konger. Envidere synger Britt Trusbak en arie med titlen “Ave Maria, Maria, maria…“, der handler om Marias tanker efter bebudelsen. Begge tekster er skrevet af kirkens daværende præst, Lisbeth Smedegaard Andersen, og musikken er af Erik Haumann. De enkelte musikalske led bindes sammen af skuespiller Uffe Rørbæk, der læser tekster ligeledes af Lisbeth Smedegaard Andersen.
Søndag 7/12-2014 10.00
Gudstjeneste v. Anna Bojsen-Møller
2. s. i advent kl. 9.40 Skriftemål
Onsdag 3/12-2014 19.30
Julekoncert i Hospitalskirken
Stillingkoret, under ledelse af Niels Jørgen Tranberg, indleder adventstiden med julesange fra ind- og udland.
Tirsdag 2/12-2014 19.00
Læsekreds, James Joyces, "Ulysses"
Søndag 30/11-2014 16.00
Musikgudstjeneste
Adventsmusikgudstjenesten bliver i samarbejde med duoen trompetist Arne Hjorth og pianist Helge Nysted. Sammen med Jens Christian "Chappe" Jensen fortolker og spiller de advent- og julemusik. Prædikant er Hanne Marie Houkjær
Søndag 30/11-2014 11.30
Fødselsdagsfest - Risskov Kirke fylder 80 år
Den 30. november er det første søndag i advent og dermed 80 år siden, at Risskov Kirke blev indviet. Den flotte alder fejres med følgende program: Kl. 10:00 Gudstjeneste Kl. 11:30 Fødselsdag i Sognegården: - Velkomst v. formand Rie Vestergård. - Fernisering af Mejlbygruppens billeder , broderet efter Bjørn Nørgårds salmeillustrationer. - Fernisering af Ulla Billes billeder fra bl.a. Færøerne og Danmark. - Erik Haumann spiller `Liebestraum´ af Franz Litzt, sopran Britt Trusbak og kirkekoret synger. - Historisk hjørne med film om Risskov Kirke - Let servering efter årstiden Kl. 16.00 Musikgudstjeneste med Tromprtist Arne Hjorth, pianist Helge Nysted og Jens Chr. `Chappe´ Jensen. Præst Hanne Marie Houkjær. Menighedsrådet glæder sig til fødselsdagen og håber at mange har lyst til at komme og fejre dagen med os. Tilmelding er ikke nødvendigt.
Søndag 30/11-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s.i.advent I anledning af Risskov Kirkes 80 års fødselsdag opfører organist Erik Haumann og Risskov Kirkes kor "Englenes sang" for kor og orgel, fra oratoriet "Historien om Jesu fødsel" fra 1988 af Erik Haumann.
Lørdag 29/11-2014 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter
Torsdag 27/11-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Tirsdag 25/11-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 23/11-2014 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Sidste søndag i kirkeåret
Lørdag 22/11-2014 10.00
Julebasar
Efter en kort indledning i kirken kl 10.00 åbner de mange boder i sognegården. Her er hjemmesyltede sommerbær på glas, varmt strik til kolde vinterdage, fine adventskranse, kalenderlys og sprøde småkager til decemberhyggen. Der er gode gevinster til store og små i tombola og lotterierne – og cafeen tilbyder kaffe med hjemmebag, lune frikadeller, pølsehorn og varmende suppe. FDF og De Grønne Pigespejdere står for spøgelsestårn, tallerkenkast, vafler, snobrød og hyacinter og kirkens børne- og ungdomskontor samt gospel-koret synger i sognegården. Basaren hviler på frivillige og overskuddet går til godgørende formål. Vi håber at mange lægger vejen rundt om sognegården til en festlig dag.
Onsdag 19/11-2014 19.00
Tænkepause v. Hans Jørgen Schanz
Professor på afdeling for Idéhistorie ved Aarhus Universitet: Hans Jørgen Schanz holder foredrag om "Frihed": I dag bruger vi ordet frihed i alle mulige sammenhænge. Også i rent fjollede. Men der kan være god grund til at skelne de forskellige måder, vi bruger ordet på. Foredraget vil belyse nogle af de måder vi bruger udtrykket frihed på. Og hvorfor der kan være god grund til at holde tungen lige i munden.
Tirsdag 18/11-2014 19.00
Læsekreds, William Shakespeare, "Hamlet"
Vi læser akt 1-3
Søndag 16/11-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
22. s. e. trin.
Torsdag 13/11-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Søndag 9/11-2014 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
21. s. e. trin. Prædiken og altergang ved studerende fra Pastoralseminariet, Lars Meilandt Hansen
Torsdag 6/11-2014 14.30
Højskoleeftermiddag med Bodil Cath
Bodil Cath er født i Sønderjylland i 1945 og uddannet journalist på Frederikshavns Avis. Hun har på B.T. respektfuldt dækket alle de royale begivenheder fra 1973 til 2008. I 2009 udkom hendes erindringsbog: ”Mit liv som Cath”, hvori hun fortæller om alle de oplevelser, livet som Cath har givet hende.
Onsdag 5/11-2014 17.00
Himmellyd og ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken og herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis. Alle er velkomne!
Søndag 2/11-2014 16.00
Allehelgengudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen og Esben Thusgård
Navnene på alle, som er døde i Risskov siden sidste års Alle Helgen, vil blive nævnt ved denne gudstjeneste.
Søndag 2/11-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Alle Helgens dag Kl.9.40 Skriftemål
Torsdag 30/10-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Allehelgensgudstjeneste
Onsdag 29/10-2014 19.00
Læsekreds, William Shakespeare, "Hamlet"
Tirsdag 28/10-2014 19.00
Foredrag v. Caspar Koch
Apostlen Paulus Paulus – farisæer, jøde og græker, teolog, debattør og teltmager af fag – er hidsig, følsom, iskoldt analyserende som græsk filosof og lidenskabeligt rasende som jødisk skriftklog. Alt dette hører med i mosaikken, der fuldstændiggør billedet af Paulus, den kristne kirkes arkitekt, som kommer ind på scenen fra højre og ”fejer” de gamle apostle ud, fordi han har haft et syn. Foredraget er en del af en serie, der kører følgende dage kl. 19.00: Tirsdag d. 21. oktober i Ellevang Kirke - Markusevangeliet Tirsdag d. 28. oktober i Risskov Kirke - Apostlen Paulus Tirsdag d. 4. november i Skelager Kirke - Apostlen Peter. Foredraget er gratis og kræver ingen tilmelding.
Tirsdag 28/10-2014 16.00
Koncert for de allermindste
En halv times musik for og med de allermindste og deres forældre: fællessang, solosang samt “lette” orgelstykker. Og undervejs bevæger vi os rundt i kirkerummet. Alle børn mellem tre måneder og et års tid samt deres lidt større søskende, forældre og bedsteforældre indbydes til at deltage med øjne og ører, med sang og lyd. Efterfølgende er der mulighed for en forfriskning.
Tirsdag 28/10-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Hanne Marie Houkjær
Søndag 26/10-2014 14.00
BUSK Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
BUSK står for Børn, Unge, Sogn, Kirke og det er de folkekirkelige børne-og ungdomsorginasationer, som har taget initiativ til, at man den sidste søndag i oktober sætter fokus på det store frivillige arbejde i sognet. De Grønne Pigespejdere medvirker.
Søndag 26/10-2014 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
19. s. e. trin.
Onsdag 22/10-2014 19.00
Tænkepause v. Anna Marie Pahuss
Filosof og prodekan på Aarhus Univeristet Anna Marie Pahuss holder foredrag om "Kærlighed": Kærligheden danner et naturligt omdrejningspunkt i vores liv. Den er dyb accept og stor lykke, men også længsel og smerteligt savn. I foredraget fokuseres på den livslange erotiske kærlighed og på venskabet i ægteskabet. Vi dykker ned i kærlighedens historie og i et par forfører-romaner for at se, hvor ideen om den eneste ene kommer fra, og hvordan kærlighed stadig kan både henrykke, lindre og smerte.
Søndag 19/10-2014 10.00
Gudstjeneste v. Anna Bojsen-Møller
18. s. e. trin.
Torsdag 16/10-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 12/10-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
17.s.e. trin
Lørdag 11/10-2014 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter.
Torsdag 9/10-2014 19.30
Koncert ved Erik Haumann: Rued Langgaard og Carl Nielsen - i samme rum
Ved denne lejlighed får man mulighed for at opleve to meget forskellige samtidige komponisters bidrag til musikhistorien. Der spilles 2. aften af Langgaards “Messis”, der har titlen “Juan”, samt Nielsens “Commotio”. Læs mere på http://risskovkirke.dk/koncert9-10-info-40472.htm
Tirsdag 7/10-2014 19.00
Læsekreds, James Joyces, "Ulysses"
Søndag 5/10-2014 16.00
Musikgudstjeneste
Musikgudstjenesten bliver i samarbejde med trompetisten Palle Mikkelborg, harpenisten Helen Davies, og organist David Schmidt. Musikerne vil skabe intense meditative kammermusikalske forløb. Prædikant er Susanne Kramer Madsen
Søndag 5/10-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
16. s. e. trin. kl. 9.40 Skriftemål
Lørdag 4/10-2014 19.30
Lisbeth Smedegaard 80 år - Herning Gymnasium
Tidligere sognepræst ved Risskov Kirke, salmedigter og forfatter Lisbeth Smedegaard Andersen fylder 80 år, og hyldes i Herning. Se mere:
Torsdag 2/10-2014 19.00
Musikgudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Risskov børnekor medvirker under ledelse af Britt Haumann
Onsdag 1/10-2014 17.00
Himmellyd og ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken og herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis. Alle er velkomne!
Tirsdag 30/9-2014 19.00
Foredrag om William Shakespeare v. Benny Grey Schuster
Foredrag"To be, or not to be" - det er blot ét af mangfoldige spørgsmål, som den engelske forfatter William Shakespeare har fået os til at grunde over. Lektor på Teologisk-pædagogisk Center Benny Grey Schuster vil hjælpe os med at kaste lys over Shakespeares omfattende forfatterskab, og med udgangspunkt i Shakespeares skuespil "Vintereventyret", vil Benny Grey Schuster belyse emnet "dramatiseret forsoning".
Tirsdag 30/9-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Lene Dahl-Hansen
Søndag 28/9-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
15. s. e. trin. Prædikant Lars Meilandt Hansen
Lørdag 27/9-2014 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter.
Onsdag 24/9-2014 19.00
Livsglæde - Med Benny Andersen, Britt Trusbak og EVE
Risskov Kirke byder velkommen til en stemningsfuld aften i digtekunstens og musikkens tegn. Benny Andersen læser egne digte. Britt Trusbak synger udvalgte sange og koret EVE optræder med både klassiske sange og nye pophits. Aftenens indslag kædes sammen af Jane Illemann. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.
Søndag 21/9-2014 10.00
Høstgudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
14. s. e. trin. Efter gudstjenesten inviterer vi til kirkefrokost i sognegården, hvor alle er velkomne. Det koster 30 kr pr. person og tilmelding skal ske til kirkekontoret senest den 17. september på 86 17 99 33 eller risskov.sogn@km.dk
Torsdag 18/9-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Tirsdag 16/9-2014 19.30
Kirkestafet
I september måned åbner det gamle Vejlby sogns kirker dørene op på skift. Du kan således se 4 kirker på 4 uger. Der vil blive spillet et orgelstykke, fortalt om kirkens unikke historie, være en rundvisning, og en forfriskning i form af et glas vin. Datoerne for kirkestafetten, alle dage kl. 19.30: Tirsdag d. 2/9: Skelager kirke Tirsdag d. 9/9: Ellevang kirke Tirsdag d. 16/9: Risskov kirke Tirsdag d. 23/9: Vejlby kirke Alle er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendigt.
Søndag 14/9-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
13. s. e. trin.
Torsdag 11/9-2014 14.30
Højskoleeftermiddag med Søren Ryge
Søren Ryge er i særklasse en historiefortæller, der har fastholdt mange mennesker foran skærmen i adskillige år. Søren Ryge fortæller om haven, men også om landskaber i Norden og om de mennesker, som lever der. På sin rolige, velformulerede fortællemåde taler Søren Ryge om stort og småt fra hverdagen og fortæller os om mennesker og deres dagligdag, som de selv ser den. Søren Ryge taler i øjenhøjde, alt mens han vækker forundring og følelser hos folk. Søren Ryge møder mennesker med respekt, interesse og oprigtighed. Der kan købes kaffe og kage for 20 kr.
Tirsdag 9/9-2014 19.30
Koncert med medlemmer af Randers Kammerorkester
Fire strygere og ensemblets klarinist opfører den engelske komponist Arthur Bliss´senromantiske klarinetkvintet, Schuberts kvartetsats for stygere og Dvoráks "amerikanske" strygekvartet.
Søndag 7/9-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
12. s. e. trin. kl. 9.40 Skriftemål
Torsdag 4/9-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Onsdag 3/9-2014 19.00
Konfirmandstartsgudstjeneste for Strandskolen
7. Årgangs elever og deres forældre inviteres til gudstjeneste og møde, hvor I vil hilse på den præst, der vil undervise og konfirmere holdet.
Onsdag 3/9-2014 17.00
Konfirmandstartsgudstjeneste for Risskov Skole
7. Årgangs elever og deres forældre inviteres til gudstjeneste og møde, hvor I vil hilse på den præst der vil undervise og konfirmere holdet.
Søndag 31/8-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
11.s.e. trin
Torsdag 28/8-2014 19.00
Cellokoncert i Hospitalskirken
Cellist Signe Ehlers spiller Bachs cellosuite nr.3
Tirsdag 26/8-2014 19.00
Læsekreds, James Joyces, "Ulysses"
Tirsdag 26/8-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 24/8-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
10.s.e. trin.
Lørdag 23/8-2014 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter.
Torsdag 21/8-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Søndag 17/8-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
9.s.e. trin.
Søndag 10/8-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
8.s.e. trin
Torsdag 7/8-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Søndag 3/8-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
7. s. e. trin. kl. 9.40 Skriftemål
Tirsdag 29/7-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Lene Dahl-Hansen
Søndag 27/7-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
6.s.e. trin.
Torsdag 24/7-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 20/7-2014 10.00
Gudstjeneste v. Anna Bojsen-Møller
5.s.e. trin.
Søndag 13/7-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
4.s.e. trin.
Torsdag 10/7-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 6/7-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
3.s.e. trin. Kl. 9.40 Skriftemål
Søndag 29/6-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
2.s.e. trin.
Torsdag 26/6-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 24/6-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Susanne Kramer Madsen
Mandag 23/6-2014 17.00
Sankt Hans Gudstjeneste ved Risskov Strandpark
Gudstjeneste og fællessang på Risskov strand v. Susanne Kramer Madsen. Sopran Britt Trusbak synger for på fællessangen. Find os ved at gå over den nyrenoverede trappe ved Gallos gartneri lige overfor hospitalsparken. Gudstjenesten er placeret sidst på eftermiddagen, så vi brænder ikke Skt. Hansbål, men stemmer sindet og smører stemmebåndet!
Søndag 22/6-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
1.s.e. trin.
Onsdag 18/6-2014 17.00
Fernisering - Henrik Damgaard-Jensen udstiller
Vi byder på vin og god guitarmusik af musikpædagog Leif Jensen, mens kunstneren Henrik Damgaard-Jensen fortæller om sine billeder, der er udstillet i sognegården henover sommeren.
Søndag 15/6-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Trinitatis søndag
Lørdag 14/6-2014 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter.
Torsdag 12/6-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Mandag 9/6-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
2. Pinsedag
Søndag 8/6-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Pinsedag
Søndag 1/6-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
6. s. e. påske kl. 9.40 Skriftemål
Torsdag 29/5-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Torsdag 29/5-2014 10.00
Gudstjeneste v. Anna Bojsen-Møller
Kristi Himmelfartsdag
Tirsdag 27/5-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Lene Dahl-Hansen
Søndag 25/5-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
5. s. e. påske
Torsdag 22/5-2014 19.00
Cellokoncert i Hospitalskirken
Cellist Signe Ehlers spiller Bachs cellosuite nr.3
Søndag 18/5-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
4. s. e. påske
Fredag 16/5-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Bededag
Torsdag 15/5-2014 20.00
AFLYST Forårskoncert Anne Dorte Michelsen
Det er med stor beklagelse at kunstneren Anne Dorte Michelsen må aflyse forårets planlagte koncert. Har du allerede købt billet på kirkekontoret eller ved bankoverførsel, kan du kontakte kirkekontoret på telefon eller mail for en refundering af beløbet.
Torsdag 15/5-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 13/5-2014 17.00
Lysegrøn koncert
Kom maj, du søde milde gør skoven atter grøn Denne forårseftermiddag er fyraftensmusikken flyttet ind i sognegården, som vil være pyntet med nyudsprungne bøgegrene. Musikken, der vil være af godt en halv times varighed, udføres af Britt Trusbak, sopran og Erik Haumann, klaver. Koncerten vil forme sig som en hyldest til kærligheden og det nordiske forår med sange og klavermusik af bl. a. Carl Nielsen, Grieg, Lange-Müller og Sibelius.
Søndag 11/5-2014 19.00
Pilgrimsgudstjeneste i og omkring Risskov Kirke
Efter andagt i kirken, går vi langs standen og gennem skoven til Århus Havn og retur. Kirkegaard er med i rygsækken, som inspirator for samtale og reflektion. Turen er på ca. 8 km.
Søndag 11/5-2014 11.30
KonfirmationStrandskolen 7.C v. Lene Dahl-Hansen
Søndag 11/5-2014 9.30
KonfirmationStrandskolen 7.A v. Susanne Kramer Madsen
Torsdag 8/5-2014 14.30
Højskoleeftermiddag med Jens Rosendahl
Jens Rosendahl er højskolelærer, salme- og sangskriver, og vil fortælle om den inspiration, han får fra den storslåede natur i sin "baghave" i Vesterende Ballum tæt på Vadehavet.
Tirsdag 6/5-2014 19.00
Læsekreds, James Joyces, "Ulysses"
Mandag 5/5-2014 19.30
Gospelkoncert
Gospelkoret Great Joy fejrer forårssæsonen med en koncert i Risskov Kirke. Alle er velkomne.
Søndag 4/5-2014 11.30
Konfirmation Risskov skole 7.B v. Lene Dahl-Hansen
Søndag 4/5-2014 9.30
Konfirmation Risskov skole 7.A v. Lena Kjems
Lørdag 3/5-2014 9.30
Konfirmation Risskov skole 7.C v. Susanne Kramer Madsen
Torsdag 1/5-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Onsdag 30/4-2014 17.00
Himmellyd og ganefryd v. Susanne Kramer Madsen
Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken og herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis. Alle er velkomne!
Tirsdag 29/4-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Susanne Kramer Madsen
Søndag 27/4-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
1. s. e. påske
Torsdag 24/4-2014 14.00
Forårstur til Silkeborg og Søhøjlandet
Først besøger vi kunstcentret i Silkeborg Bad, hvor vi skal høre foredrag om stedets særegne historie. Efterfølgende drikker vi eftermiddagskaffe i centrets café. Så kører vi videre til Mariehøj kirke, hvor en fra menigheden vil fortælle om kirkens historie. Tilmelding til kirkekontoret senest 11. april. Pris 100,- kr. som betales på udflugtsdagen. v. Susanne Kramer Madsen, Asta Søgård og Jane Illemann.
Onsdag 23/4-2014 19.00
Menighedsmøde med Iben Krogsdal
Risskov Kirke afholder offentligt menighedsmøde. Iben Krogsdal indleder mødet med foredraget "Fuldmagt til liv" om at være kristen i en moderne virkelighed. Undervejs synger vi en række af Iben Krogsdals nyeste salmer. Derefter fremlægges regnskab for 2013 og budget for 2014, og der fortælles om det seneste års arbejde i menighedsrådet. Der bliver rig mulighed for dialog, og vi håber at mange møder op til dette møde og kommer med input. Der serveres en kop kaffe undervejs. Alle er velkomne.
Mandag 21/4-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
2. påskedag
Søndag 20/4-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
Påskedag
Fredag 18/4-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Langfredag
Torsdag 17/4-2014 19.30
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Skærtorsdag
Torsdag 17/4-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Skærtorsdag
Tirsdag 15/4-2014 15.00
Gudstjeneste, Jasminvej
v.Susanne Kramer Madsen
Søndag 13/4-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
Palmesøndag
Søndag 6/4-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Mariæ bebudelse kl. 9.40 Skriftemål
Lørdag 5/4-2014 11.00
Dåbs- og familiegudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, og er derfor kortere og med tekster, og salmer, valgt derefter.
Torsdag 3/4-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Torsdag 3/4-2014 14.30
Højskoleeftermiddag med Elisabeth Lidell
Jomfru Maria, kvinderne i Bibelen & feminine gudsbilleder. Engang vidste alle hvem ”Vor Frue” var, og hvert et landsbykapel havde et Maria-alter. Hele den spiritualitet der er omkring Jomfru Maria, blev i Danmark afbrudt af reformationen, men måske kan hun inspirere os til at læse Bibelen på en ny måde?
Tirsdag 1/4-2014 19.00
Læsekreds, James Joyces, "Ulysses"
Søndag 30/3-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Midfaste
Onsdag 26/3-2014 17.00
Himmellyd & Ganefryd
v. Susanne Kramer Madsen Kortere børnevenlig gudstjeneste i kirken og herefter aftensmad i sognegården. Maden er gratis. Drikkevarer kan købes. Alle er velkomne!
Tirsdag 25/3-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
Søndag 23/3-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
3. s. i fasten
Torsdag 20/3-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 16/3-2014 10.00
Gudstjeneste v. Lene Dahl-Hansen
2. s. i fasten
Lørdag 15/3-2014 14.00
Fernisering Jon Gislason
Risskov Kirke har skiftende kunstudstillinger i sognegården, og nu er tiden kommet til at byde velkommen til en ny kunstner, Jon Gislason, som laver farveekspressionistiske billeder. Der vil være mulighed for at møde kunstneren, se hans værker og nyde et glas. Alle er velkomne.
Torsdag 13/3-2014 17.00
Århundredets Festival 1800-tallet
H.C. Andersen v. hospitalspræst Anna Bojsen-Møller. Kirkens kor, solist Britt Trusbak og organist Erik Haumann fremfører H.C. Andersens salmer.
Onsdag 12/3-2014 17.00
Århundredets Festival 1800-tallet
B.S. Ingemann v. Betty Højgaard, sognepræst i Agri. Kirkens børne- og ungdomskor synger nogle af de sange, som Weyse og Ingemann digtede til børn. En spil-levende sangskat her snart 200 år efter dens tilblivelse.
Tirsdag 11/3-2014 17.00
Århundredets Festival 1800-tallet
N.F.S. Grundtvig v. sognepræst Susanne Kramer Madsen. Nogle af Grundtvigs bibelhistoriske sange kan høres, samt nutids orgelmusik der tager afsæt i Grundtvigs salmer. Vokal: Britt Trusbak Haumann, Organist: Erik Haumann.
Mandag 10/3-2014 17.00
Århundredets Festival 1800-tallet
Søren Kirkegaard v.Søren Jensen, sognepræst i Ellevang. På orgel Erik Haumann med musik af Kirkegaards samtids-komponister: C.E.F. Weyse og J.P.E. Hartmann.
Søndag 9/3-2014 16.00
Forfattergudstjeneste
Prædikant: Lisbeth Smedegaard Andersen
Søndag 9/3-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
1 s. i fasten
Torsdag 6/3-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 4/3-2014 19.00
Læsekreds, James Joyces "Ulysses"
Kap. 9 og 10. Steen Klitgård Povlsen deltager.
Søndag 2/3-2014 14.00
Fastelavnsgudstjenste v. Susanne Kramer Madsen
Musikalsk medvirken ved Duo Gaia, som består af Caroline og Max Bering. Klezmer- og sigøjnermusik vil lyde i Risskov kirke til denne særlige børne-fastelavnsgudstjeneste. De grønne pigespejdere vil stå for tøndeslagning efter gudstjenesten, og der findes kattekonger og -dronninger. I sognegården drikker vi chokolade og får fastelavnsboller.
Søndag 2/3-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Kl.9.40 Skriftemål Fastelavn
Tirsdag 25/2-2014 19.30
Koncert med musik af J.S. Bach
Henrik Brendstrup spiller solo-suiter af J.S. Bach. Cellosuiterne er noget af det ypperste, som Bach skrev, og de klinger smukt i vores kirkerums akustik. Det kan man forvisse sig om denne aften, hvor vi igen får besøg af Henrik Brendstrup. Han er uddannet hos Erling Bløndal Bengtsson samt en række udenlandske navne og har en lang række koncerter og CD-indspilninger bag sig. Brendstrup er i dag professor ved Det jyske Musikkonservatorium. Imellem suiterne spiller Erik Haumann orgelværker af Bach.
Tirsdag 25/2-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Hanne Marie Houkjær
Mandag 24/2-2014 18.30
Møde i Kvindegruppen
Præst ved Risskov kirke - Susanne Kramer Madsen - vil komme med et oplæg
Søndag 23/2-2014 19.00
Musikgudstjeneste med Mikael Kærsgaard
Mikael Kærsgaard, som også er frontfigur i gruppen "Kites and Komets", står for den musikalske ledsagelse ved denne gudstjeneste. Præst er Hanne Marie Houkjær.
Søndag 23/2-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
Seksagesima
Torsdag 20/2-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Søndag 16/2-2014 16.00
Forfattergudstjeneste med Pablo Llambias
"Hvordan gør man sig fortjent til Guds vrede?" Pablo Llambias, som bl.a. er lektor for forfatterskolen, er gæsteprædikant ved den gudstjeneste. Præst er Susanne Kramer Madsen
Søndag 16/2-2014 10.00
Gudstjeneste v. Anna Bojsen-Møller
Septuagesima
Torsdag 13/2-2014 14.30
Højskoleeftermiddag med Jesper Theilgaard
Meteorolog og forfatter Jesper Theilgaard holder et højaktuelt foredrag om klimaet, og de konsekvenser klimaændringerne medfører.
Søndag 9/2-2014 10.00
Gudstjeneste v. Esben Thusgård
Sidste s.e.H.3 k.
Torsdag 6/2-2014 19.00
Kyndelmissegudstjeneste, Hospitalskirken v. Anna Bojsen-Møller
Tirsdag 4/2-2014 19.00
Læsekreds, James Joyces "Ulysses"
Kap. 9
Søndag 2/2-2014 16.00
Kyndelmissegudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Her midt i vinterens hjerte tænder vi levende lys og glæder os over tulipanerne, der varsler lysets komme. Kyndelmisse er en gammel messe kaldet Missa candelarum, som betyder "lysenes fest". Kristus kaldes for lyset . Det vil denne gudstjeneste handle om. Kirkens børne- og ungdomskor under ledelse af Britt Trusbak medvirker ved denne gudstjeneste. Organist: Erik Haumann.
Søndag 2/2-2014 10.00
Gudstjeneste v. Hanne Marie Houkjær
Kl. 9.40 Skriftemål 4.s.e.H. 3 k.
Lørdag 1/2-2014 11.00
Forum for singler
I sognegården
Tirsdag 28/1-2014 15.00
Gudstjeneste, Hørgården
v. Susanne Kramer Madsen
Mandag 27/1-2014 18.30
Møde i Kvindegruppen
Vi vil læse og synge tekster af Kaj Munk.
Søndag 26/1-2014 10.00
Gudstjeneste v. Susanne Kramer Madsen
3.s.e.H.3 k.
Torsdag 23/1-2014 19.00
Gudstjeneste, Hospitalskirken v. Kirsten Stoklund Larsen
Onsdag 22/1-2014 17.00
TV Gudstjeneste i Risskov Kirke
En række gudstjenester skal optages til Gudstjeneste i DR Kirken tirsdag 21 og onsdag 22 januar 2014. Der serveres gratis middag mellem de to gudstjenester. Tilmelder man sig, deltager man i begge gudstjenester på dagen. Læs mere og tilmeld dig på http://www.risskovkirke.dk/TV_gudstjeneste-39778.htm
Tirsdag 21/1-2014 17.00
TV Gudstjeneste i Risskov Kirke
En række gudstjenester skal optages til Gudstjeneste i DR Kirken tirsdag 21 og onsdag 22 januar 2014. Der serveres gratis middag mellem de to gudstjenester. Tilmelder man sig, deltager man i begge gudstjenester på dagen. Læs mere og tilmeld dig på http://www.risskovkirke.dk/TV_gudstjeneste-39778.htm