Højskoleeftermiddage

Karen Lund

Tlf 86179849 / 61673711

bergholtlund@gmail.com

Højskoleeftermiddage foregår i sognegården. Der er gratis adgang, og midtvejs i dagens foredrag serveres kaffe/te/brød til 20 kr.

Det foregår oftest tirsdage kl. 14.30 - ca. 16.15.

Tidligere højskoleeftermiddage inkluderer en lang række fortællere, der har fortalt om teologi, kærlighed og andre aktuelle emner:

Gerda Neergaard Jessen Tidligere sognepræst Gerda Neergaard fortæller om det perfekte menneske og retten til at fejle. Mar.2015
Ole Juul Tidligere sognepræst Ole Juul fortæller om skæbner og fortællinger i litteratur og film. Feb.2015
Ole Hartling Om patientens selvbestemmelsesret og aktiv dødshjælp ved tidligere formand for etisk råd, Ole Hartling Jan.2015
Bodil Cath Journalist Bodil Cath fortæller om sine oplevelser fra erindringsbogen "Mit liv som Cath"

Nov.2014

Søren Ryge

"Fortællinger" . Om landskaber, haver og om de mennesker som lever der.

Sep.2014

Elisabeth Lidell

Jomfru Maria, kvinderne i Bibelen & feminine gudsbilleder.

Apr.2014

Jesper Theigaard

Meteorolog og forfatter Jesper Theilgaard holder et højaktuelt foredrag om klimaet, og de konsekvenser klimaændringerne medfører.

Feb.2014

Jens Smærup Sørensen

"Hjertet slår og slår". Forfatter Jens Smærup Sørensen fortæller om en far og en søn, og om fædrenes gamle verden og sønnernes - og døtrene - i den ny.

Jan.2014

Niels Højbjerg

Niels Højbjerg vil give et indblik i de meget store forandringer, der sker i Aarhus i disse år.

Nov.2013

Henrik Stubkjær

Generalsekretær Henrik Stubkjær fortæller om Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens brændpunkter, det være sig i katastrofearbejdet, i udviklingsarbejdet og i fortalerarbejdet.

Okt.2013

Frode Nør Christensen

Foredraget handler om bondesønnen fra Mindstrup, der nåede til tops i dansk politik stik imod alle sine planer.

Sep.2013
Christiane Bayer Hvas Christiane Bayer Hvas vil på en levende og berigende måde belyse kærlighedens mange facetter. Med bla. sange af Vera Lynn og digte af Benny Andersen m.fl.

Mar.2013

Hans Jørgen Bonnichsen Højskoleeftermiddag v. Hans Jørgen Bonnichsen, pensioneret chefkriminalinspektør.
Skal vi danskere frygte terror? Den tidligere PET-chef og terrorekspert Hans Jørgen Bonnichsen fortæller om sine erfaringer med terrorismens væsen.

Feb.2013

Jørgen Carlsen, mag. art i idéhistorie "Det virkelige liv - en samtale mellem Grundtvig og Kirkegaard, som aldrig fandt sted".
Forstander på Testrup Højskole Jørgen Carlsen fortæller om to store teologiske skikkelser.

Jan.2013