Børne- og ungdomskor

Korprøverne finder sted i sognegården (og undertiden i kirken) onsdag eftermiddage.

Kontakt:

Korleder Britt Trusbak Haumann eller
organist Erik Haumann

Tlf.: 86 17 73 01 - 22 89 46 13

Mail: britt.trusbak.erik.haumann@gmail.com

Risskov kirkes børnekor går ind i sin 11. sæson

Risskov kirkes børne- og ungdomskor begynder den nye sæson

17. august kl. 14.30

I slutningen af august 2010 startede vi den femte sæson med Risskov kirkes børnekor, der fremover kommer til at hedde

Risskov Kirkes Børne- og Ungdomskor

Hvis du er glad for at synge og gerne vil gøre det sammen med andre, så har du mulighed for at blive medlem.

Koret er åbent for alle piger og drenge fra 3. klasse.

Du behøver ikke at kunne noder eller at have sunget i kor før.

Koret medvirker ved forskellige arrangementer i kirken, i hospitalskirken samt på lokalcenter Hørgården.

Historien bag kirkens børnekor

I september 2006 påbegyndte vi et nyt korarbejde i Risskov kirke. I skolernes 3. og 4. klasser blev børnene inviteret til at deltage i korsang en gang ugentlig i kirkens lokaler som supplement til den musikaktivitet, som jo finder sted på skolerne. Vi skal på ingen måde konkurrere med denne, men vi vil gerne give børnene et tilbud om kirkelig korsang.

Vi begyndte med en lille skare, som entusiastisk gik til sagen hver onsdag efteråret igennem. Der blev lært nye melodier, der blev trænet i stemmebrug, vejrtrækning og kropsholdning, og vi lærte de mange, lange og somme tider lidt svære tekster ved at ”rappe”. Vi har koncentreret os, lyttet og grinet og pjattet, og 1. søndag i advent 2006 var vi klar til at afprøve, hvad vi havde arbejdet med. Det skete ved børnegudstjenesten om eftermiddagen, og det blev en stor oplevelse både for de medvirkende og de, som lyttede.

Nu var Risskov Kirkes børnekor en realitet!

Siden er antallet af korsangere stille og roligt vokset.

Ved alle gudstjenester og kirkelige handlinger har man i Risskov kirke et kor ”i ryggen” – faktisk ganske bogstaveligt. Fællessangen bliver hjulpet og inspireret af de stemmer, som i forvejen kan repertoiret, og man kan ”læne” sig op af disse, hvis man en dag ikke selv er ved fuld stemmepragt, eller man ikke er helt fortrolig med en ny melodi.

Dertil kommer så den udsmykning og fortolkning af gudstjenesten, som musikken kan stå for.

Voksenkoret har syv pladser, hvoraf nogle er delte, så ved specielle lejligheder kan antallet af sangere nå op på ni – og – når vi supplerer med gamle medlemmer – endnu højere.

Risskov kirkes børne- og ungdomskor

Risskov Kirkes børne- og ungdomskor samt kirkekor synger 29/11-2009 i sognegården i anledning af kirkens 75 år jubilæum.