Kontaktperson:

Sognepræst

Susanne Kramer Madsen

E-mail: skm@km.dk

Snup en Tænkepause eller to og bliv klogere

På Aarhus Universitetsforlag udkommer hver måned en ny bog på kun 60 sider.
Forfattet af nogle af landets klogeste hoveder og formidlet, så de fleste kan
være med. I løbet af efteråret kan du i Risskov møde nogle af dem, hvor de ikke
alene fortæller om deres bog og deres tema, men der bliver også mulighed for
samtale med forfatterne.

Møderne varer et par timer og afholdes i Risskov Sognegård.

Onsdag 21. november 2018 kl. 19.00: Tænkepause - Karma
Karma – et østligt eller vestligt begreb? v/ Marianne Qvortrup Fibiger Lektor, Ph.d. Religionsvidenskab, Institut for Kultur og samfund, Aarhus Universitet.
Karma er almindeligvis et begreb, som vi forbinder med de østlige religioner, men det er i de senere år blevet en integreret del af det danske sprogbrug og dermed også begrebsverden, symbol- og billedsprog. Men i modsætning til Østen, hvor karma ofte har en negativ betoning, og som noget, der forklarer din position i livet i forhold til tidligere levet liv, så forstås det i Danmark ofte som en nu og her følelse - som en ”feel good” følelse. Det er en interessant rejse, som karmabegrebet har haft fra øst til vest og måske også tilbage igen. Foredraget vil tage jer med på denne rejse og også føre jer tilbage til begrebets religionshistoriske rødder.

Tidligere foredrag i Risskov kirke har spændt over en meget bred vifte af forskellige emner. Her et et uddrag over tidligere foredrag og de emner, der har været berørt.

Chr. Bjørnskov

Tænkepause om "Lykke"

Mar.2017
Dan Ringgard