Kontaktperson:

Sognepræst

Susanne Kramer Madsen

E-mail: skm@km.dk

Snup en Tænkepause eller to og bliv klogere

På Aarhus Universitetsforlag udkommer hver måned en ny bog på kun 60 sider.
Forfattet af nogle af landets klogeste hoveder og formidlet, så de fleste kan
være med. I løbet af efteråret kan du i Risskov møde nogle af dem, hvor de ikke
alene fortæller om deres bog og deres tema, men der bliver også mulighed for
samtale med forfatterne.

Møderne varer et par timer og afholdes i Risskov Sognegård.

Onsdag 24. oktober 2018 kl. 19.00: Tænkepause - Ansvar
Ulrik Nissen Lektor i etik og religionsfilosofi ved Aarhus Universitet. Han har i sin forskning inden for teologisk etik særligt været optaget af ansvar som et moralsk begreb i forhold til politik, sundhed, dyr og klima. I 2014 forsvarede han sin disputats om den tyske teolog Dietrich Bonhoeffers politiske teologi.
”Ansvar fascinerer mig. Vores liv er fuld af sammenhænge, hvor vi har forskellige former for ansvar. Nogle af dem måske endda i konflikt med hinanden. Hvordan balancerer vi det?” ”Vi lever i relation til hinanden, naturen, kulturen, videnskaben og det politiske samfund. Men nogle gange mister vi blikket for, at det netop er relationerne, der giver ansvar. Spørgsmålet er, hvad det betyder for den enkelte.” ”Uden ansvar kan vi ikke tale om at være menneske. Vi er sat ind i sammenhænge, hvor vi stilles til ansvar. Tager vi ansvaret bort, reducerer vi mennesket til en ting.”

Tidligere foredrag i Risskov kirke har spændt over en meget bred vifte af forskellige emner. Her et et uddrag over tidligere foredrag og de emner, der har været berørt.

Chr. Bjørnskov

Tænkepause om "Lykke"

Mar.2017
Dan Ringgard